r
Nosalty Logó

Francia kenyér 3. - mézzel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Francia kenyér 3. - mézzel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 10% Fehérje
  • 73% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A dagasztáshoz

Összesen 706 kcal
  • 10% Fehérje
  • 73% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A dagasztáshoz

Összesen 4229 kcal
  • 10% Fehérje
  • 73% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A dagasztáshoz

Összesen 357 kcal
  • 10% Fehérje
  • 73% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1532.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    221 mg
  • Nátrium
    1169 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 706 kcal
  • 10% Fehérje
  • 73% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.2 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9193.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    376 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    259 mg
  • Foszfor
    1327 mg
  • Nátrium
    7013 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    857.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    163.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    601 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    198 micro
Összesen 4229 kcal
  • 10% Fehérje
  • 73% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    772.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    589 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 357 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A dagasztáshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A 400 g lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a mézet és 1 tk sót, majd elkeverjük 400 ml langyos vízzel. Ezt a kovászt egy éjszakán át meleg helyen kelni hagyjuk.
  2. Másnap a kovászhoz adjuk a félfehér búzalisztet. Az élesztőt a cukorral feloldjuk 150 ml langyos vízben. A vajat a liszthez morzsoljuk, és megszórjuk 1-2 tk sóval.
  3. Mindezt a felfuttatott élesztővel kemény, rugalmas tésztává gyúrjuk. Letakarva 60 percig pihentetjük.
  4. A tésztát lisztezett deszkán újra átgyúrjuk, és két, kb. 40 cm hosszú tekercset formázunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és mindkét tekercset 5 cm-enként ferdén bevágjuk. Letakarva újabb 30 percig kelesztjük.
  5. A kenyereket az előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Ha a teteje túl sötét lesz, takarjuk le alufóliával.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5470
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept eredete: Marjie Lambert  Kenyérsütés c. könyve. Ebből az adagból 2 darab kb. 750 g-os kenyér lesz.

Hozzávalók

A tésztához

A dagasztáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...