Francia hagymaleves Zsuzsa konyhájából
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
419
Kalória
16.2g
Fehérje
43.2g
Szénhidrátok
19.6g
Zsír
576.2g
Víz
52.3g
Koleszterin
4.8g
Rost
14g
Cukor
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
419
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
836
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.2 g
Zsír
-
Összesen 19.6 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1109.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 391 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 204 mg
-
Nátrium 444 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.2 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 5 mg
Víz
-
Összesen 576.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 147 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 78 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 145 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 29 micro
Összesen
419
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.3 g
Zsír
-
Összesen 39.2 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 105 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2219.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 782 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 94 mg
-
Foszfor 409 mg
-
Nátrium 887 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 86.4 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 10 mg
Víz
-
Összesen 1152.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 294 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 157 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 291 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 50 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 57 micro
Összesen
836
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.1 g
Zsír
-
Összesen 2.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 145.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 27 mg
-
Nátrium 58 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 75.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
55
kcal
Elkészítés
- A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.
- A vajon kevés sóval megpároljuk, míg aranyszínű nem lesz (vigyázzunk, ne égjen meg!).
- Felöntjük tejjel és vízzel, sózzuk, borsozzuk, összeforraljuk. Ha kell, még főzzük, míg a hagyma vajpuha nem lesz.
- Elmixeljük, de ez elmaradhat.
- A kenyereket megpirítjuk, a sajtot lereszeljük.
- Tálalásnál a pirított kenyeret a tányérba tesszük, rámerjük a levest, megszórjuk sajttal.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 10 perc
- Főzés ideje: 20 perc
Franciaországban gyakran ettem hagymalevest, nagyon ízlett. Ott soha nem mixelték el, de az unokák kedvéért én megteszem. Legfinomabb Comte vagy Beaufort sajttal, de ezek nálunk csak drágán és körülményesen kaphatók. Érett goudával szoktam készíteni.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!