r
Nosalty Logó

Fougasse - a francia levél kenyér

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Torma
Fougasse - a francia levél kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
kenyérsütő
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 355 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 2118 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 233 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    623.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    457 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 355 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.6 g

Zsír

  • Összesen
    40.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3740.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    200 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    552 mg
  • Nátrium
    2744 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    368.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    430.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    322 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    395 micro
Összesen 2118 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    410.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    301 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 233 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt felfuttatjuk egy fél tk cukorral, és kevés langyos vízzel.
  2. A liszthez keverjük a sót, a felfuttatott élesztőt, a többi vizet, majd a 2 ek olajat, és kézzel vagy géppel lágy, fényes, rugalmas tésztát dagasztunk.
  3. Kb. 1 órát pihentetjük, amígduplájára kel.
  4. Utána kétrészre osztjuk. Mindegyik tésztából1 cmvastagságú, ovális vagy háromszög alakú darabot nyújtunk, majd a tésztát bevagdaljuk - a képen látható mintában-, hogy egy levélre hasonlítson.
  5. Óvatosan átemeljük egy sütőpapírral bélelt sütőlapra, eligazítjuk-kihúzgáljuk a levélmintát, és bőven megkenjük a kissé sózott,olívaolaj és kakukkfű keverékkel.
  6. Előmelegített (220 fok) párásítottsütőben sütjük 15-25 percig, majd sütőrácson hűtjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x35
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 8404
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 23.

Ajánló

Nagyon mutatós és egyszerűen, gyorsan elkészíthető kenyér. Party vagy családi összejövetelre különösen ajánlom! 2 nagy levelet kapunk ebből a tésztából - de lehet 4 kisebbet is formázni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kellemesen meglepett; a recept az én fehér kenyér receptemmel teljesen megegyezik; kivéve persze a formázást, és az olajos-zöldfűszeres kenegetést a tetejére. Ahogy olvasgattam, ez egy igen népszerű kenyér a franciáknál; olyasmi, mint az olaszoknál a focaccia. Megörültem, mikor megláttam ezt a tetszetős formát, mert szeretem a szép vonalakat. Nem is vártam, rögtön bedagasztottam a tésztát ma reggel! A kakukkfüves-olajos keverék finom ízt adott a ropogós külsőnek. A kenyérbél könnyű és rugalmas... Be kell valljam, hogy fényképezés után azonnal eltűntettem egy fél levelet... Többször fogom sütni!

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...