Fordított bögrés almatorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
brekasara
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 2% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
714
kcal
- 2% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
2858
kcal
- 2% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 11.4 g
Zsír
-
Összesen 7.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1374.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 338 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 113 mg
-
Foszfor 614 mg
-
Nátrium 287 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 162.1 g
-
Cukor 91 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 404.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 57 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 75 mg
-
Retinol - A vitamin: 43 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 131 micro
-
β-crypt 51 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 356 micro
Összesen
714
kcal
- 2% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 45.7 g
Zsír
-
Összesen 28.9 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 210 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5497.7 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 54 mg
-
Kálcium 1351 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 452 mg
-
Foszfor 2456 mg
-
Nátrium 1146 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 648.2 g
-
Cukor 363 mg
-
Élelmi rost 83 mg
VÍZ
-
Összesen 1617 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 227 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 83 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 46 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 161 micro
-
Kolin: 300 mg
-
Retinol - A vitamin: 171 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 523 micro
-
β-crypt 202 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1425 micro
Összesen
2858
kcal
- 2% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1.7 g
Zsír
-
Összesen 1.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 200.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 89 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.6 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 58.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 52 micro
Összesen
104
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Meghámozzuk az almákat, kivágjuk az almaházat és négybe vágjuk.
- Egy evőkanálnyi vajon cukrot karamellizálunk. Egy kerek tepsibe öntjük (vagy már előre egy hőálló tálba készítjük el, amit majd betehetünk a sütőbe). Fontos, hogy legalább 8 cm mély legyen, hiszen a tészta majd megnő.
- A karamellre szorosan egymás mellé tesszük az almákat.
- Elkészítjük a tésztát. Először a két bögre lisztet jól összekeverjük a sütőporral és a fél bögre cukorral, majd beletörjük a tojást, felöntjük az egy bögre tejjel (még tehetünk hozzá tejet, ha úgy látjuk, hogy nem elég). Csomómentesre keverjük.
- A kissé folyékony masszát ráöntjük az almákra. Sütőbe tesszük.
- Miután kivesszük, pár percet hagyjuk hűlni, majd egy nagy tányérra vagy vágódeszkára borítjuk (könnyebb, ha a tálat vagy a vágódeszkát lefordítva a tepsire szorítjuk, és egy gyors mozdulattal megfordítjuk a tepsit).
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 25x25x10
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 141
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 17
- Össznézettség: 36109
- Feltöltés dátuma: 2014. március 08.
Ajánló
Dióval, porcukorral, csoki- vagy manduladarabokkal is megszórhatjuk a tetejét.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
brekasara
2 recept
Nem tudtam, hogy mit kezdjek a már fonnyadásnak indult almákkal, mikor eszembe jutott anyukám fordított almatortája. Egyszerű, és az almákat is megmentettem. Egy jó adag leves után második fogásnak is tökéletes.