r
Nosalty Logó

Fordított bögrés almatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
brekasara
Fordított bögrés almatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 714 kcal
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 2858 kcal
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 104 kcal
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1374.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    338 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    614 mg
  • Nátrium
    287 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    162.1 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    404.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    356 micro
Összesen 714 kcal
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    45.7 g

Zsír

  • Összesen
    28.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5497.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    1351 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    452 mg
  • Foszfor
    2456 mg
  • Nátrium
    1146 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    648.2 g
  • Cukor
    363 mg
  • Élelmi rost
    83 mg

VÍZ

  • Összesen
    1617 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    227 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    300 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    523 micro
  • β-crypt
    202 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1425 micro
Összesen 2858 kcal
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 104 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Meghámozzuk az almákat, kivágjuk az almaházat és négybe vágjuk.
  2. Egy evőkanálnyi vajon cukrot karamellizálunk. Egy kerek tepsibe öntjük (vagy már előre egy hőálló tálba készítjük el, amit majd betehetünk a sütőbe). Fontos, hogy legalább 8 cm mély legyen, hiszen a tészta majd megnő.
  3. A karamellre szorosan egymás mellé tesszük az almákat.
  4. Elkészítjük a tésztát. Először a két bögre lisztet jól összekeverjük a sütőporral és a fél bögre cukorral, majd beletörjük a tojást, felöntjük az egy bögre tejjel (még tehetünk hozzá tejet, ha úgy látjuk, hogy nem elég). Csomómentesre keverjük.
  5. A kissé folyékony masszát ráöntjük az almákra. Sütőbe tesszük.
  6. Miután kivesszük, pár percet hagyjuk hűlni, majd egy nagy tányérra vagy vágódeszkára borítjuk (könnyebb, ha a tálat vagy a vágódeszkát lefordítva a tepsire szorítjuk, és egy gyors mozdulattal megfordítjuk a tepsit).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x25x10
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 141
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 36109
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 08.

Ajánló

Dióval, porcukorral, csoki- vagy manduladarabokkal is megszórhatjuk a tetejét.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
brekasara 2 recept

Nem tudtam, hogy mit kezdjek a már fonnyadásnak indult almákkal, mikor eszembe jutott anyukám fordított almatortája. Egyszerű, és az almákat is megmentettem. Egy jó adag leves után második fogásnak is tökéletes. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...