r
Nosalty Logó

Fordított bögrés almatorta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
brekasara
Fordított bögrés almatorta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

714
Kalória
11.4g
Fehérje
162.1g
Szénhidrátok
7.2g
Zsír
404.2g
Víz
52.5g
Koleszterin
20.6g
Rost
90.7g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 714 kcal
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 2858 kcal
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 104 kcal
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1374.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    338 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    614 mg
  • Nátrium
    287 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    162.1 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    404.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    356 micro
Összesen 714 kcal
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    45.7 g

Zsír

  • Összesen
    28.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5497.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    1351 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    452 mg
  • Foszfor
    2456 mg
  • Nátrium
    1146 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    648.2 g
  • Cukor
    363 mg
  • Élelmi rost
    83 mg

Víz

  • Összesen
    1617 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    227 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    300 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    523 micro
  • β-crypt
    202 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1425 micro
Összesen 2858 kcal
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    58.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 104 kcal

Elkészítés

  1. Meghámozzuk az almákat, kivágjuk az almaházat és négybe vágjuk.
  2. Egy evőkanálnyi vajon cukrot karamellizálunk. Egy kerek tepsibe öntjük (vagy már előre egy hőálló tálba készítjük el, amit majd betehetünk a sütőbe). Fontos, hogy legalább 8 cm mély legyen, hiszen a tészta majd megnő.
  3. A karamellre szorosan egymás mellé tesszük az almákat.
  4. Elkészítjük a tésztát. Először a két bögre lisztet jól összekeverjük a sütőporral és a fél bögre cukorral, majd beletörjük a tojást, felöntjük az egy bögre tejjel (még tehetünk hozzá tejet, ha úgy látjuk, hogy nem elég). Csomómentesre keverjük.
  5. A kissé folyékony masszát ráöntjük az almákra. Sütőbe tesszük.
  6. Miután kivesszük, pár percet hagyjuk hűlni, majd egy nagy tányérra vagy vágódeszkára borítjuk (könnyebb, ha a tálat vagy a vágódeszkát lefordítva a tepsire szorítjuk, és egy gyors mozdulattal megfordítjuk a tepsit).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x25x10

Nem tudtam, hogy mit kezdjek a már fonnyadásnak indult almákkal, mikor eszembe jutott anyukám fordított almatortája. Egyszerű, és az almákat is megmentettem. Egy jó adag leves után második fogásnak is tökéletes. 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!