r
Nosalty Logó

Fóliában párolt fokhagymás-bazsalikomos vajas hekkfilé

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Fóliában párolt fokhagymás-bazsalikomos vajas hekkfilé
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Halfiléhez

Saláta

912
Kalória
53.6g
Fehérje
26.8g
Szénhidrátok
68.3g
Zsír
639.8g
Víz
308.3g
Koleszterin
7.5g
Rost
7.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Halfiléhez

Saláta

Összesen 912 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Halfiléhez

Saláta

Összesen 1824 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Halfiléhez

Saláta

Összesen 98 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    53.6 g

Zsír

  • Összesen
    68.3 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    308 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4092.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    689 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    832 mg
  • Nátrium
    2361 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    639.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    816 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    371 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    489 micro
  • α-karotin
    110 micro
  • β-karotin
    3851 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    3397 micro
Összesen 912 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    107.1 g

Zsír

  • Összesen
    136.6 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    617 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8184.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    1378 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    231 mg
  • Foszfor
    1664 mg
  • Nátrium
    4722 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    1279.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1632 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    163 mg
  • D vitamin:
    252 micro
  • K vitamin:
    741 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    469 micro
  • Kolin:
    372 mg
  • Retinol - A vitamin:
    979 micro
  • α-karotin
    219 micro
  • β-karotin
    7702 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    6795 micro
Összesen 1824 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    442.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    255 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    69.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    416 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    278 micro
  • Lut-zea
    367 micro
Összesen 98 kcal

Elkészítés

Halfiléhez

  1. Besózzuk a halfiléket. A vajat megolvasztjuk, és fokhagymát zúzunk bele, jól összekeverjük.
  2. Annyi fóliát és akkorát tépünk le, ahány haltörzs van, és jól beleférjenek. A fóliaszeleteket félbehajtjuk, és az egyik felének a közepét megkenjük a fokhagymás vajjal. Erre a vajas részre ráhelyezzük a sózót halat, megszórjuk bazsalikommal, és meglocsoljuk a vajjal.
  3. Jól becsomagoljuk a fóliába úgy, hogy ne eresszen. Ezt megismételjük a többi hallal is. Egy serpenyőben egy kis vizet melegítünk, éppen annyit, hogy ellepje az alját, és erre helyezzük rá a fóliába csomagolt halat. 5-10 perc alatt megpároljuk. Félidőben megfordítjuk a halat.
  4. Közben a salátát megmossuk, a zöldségeket felaprítjuk. Annyi tányérra osztjuk szét a salátát, ahány szelet hal van (nekem 3 szelet volt), rászórjuk a felaprított zöldségeket, feta sajtot, olajbogyót, egy kis citromlével meglocsoljuk (egy kis joghurttal is meg lehet öntözni).
  5. Amikor kész a hal, egy tálcára kivesszük, és óvatosan kibontjuk úgy, hogy a fokhagymás-bazsalikomos vajból minél kevesebb folyjon ki. A halszeletet ráhelyezzük a salátás tányérra, ráfacsarunk egy kis citromlevet, és a vajjal még meglocsoljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 15 perc

Párom nagy halimádó. Egyik nap beállított egy adag hekkfilével, és kérte, hogy csináljam meg neki. Mivel kolisok vagyunk, ráadásul olyan koli, ahol nincs sütő, azt mondtam neki, hogy kirántom. De húzta a száját, hát kitaláltam ezt a receptet. Alufóliába becsavarva, sok fokhagymás vajjal, egy serpenyőben 5-10 perc alatt megpároltam a halakat. Köretként salátát, paradicsomot, paprikát, feta sajtot, olajbogyót, hagymát egy tányérra halmozva tálalom.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Strandos hekk

A lángost, a hekket és a főtt kukoricát magában foglaló "szentháromság" tagjaként, a paprikás lisztbe forgatott és bő olajban kisütött hal az egyik legkeresettebb strandétel ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!