r
Nosalty Logó

Fokhagymás-vajas tortellini csirkével töltve

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Fokhagymás-vajas tortellini csirkével töltve
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tészta kifőzéséhez

A tálaláshoz

1093
Kalória
37.4g
Fehérje
81.4g
Szénhidrátok
61.9g
Zsír
162.9g
Víz
288.5g
Koleszterin
3.8g
Rost
875.7mg
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tészta kifőzéséhez

A tálaláshoz

Összesen 1093 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tészta kifőzéséhez

A tálaláshoz

Összesen 2187 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tészta kifőzéséhez

A tálaláshoz

Összesen 95 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.4 g

Zsír

  • Összesen
    61.9 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    289 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3225.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    410 mg
  • Nátrium
    2557 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    162.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    424 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    181 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2065 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4654 micro
Összesen 1093 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.8 g

Zsír

  • Összesen
    123.8 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    577 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6451.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    821 mg
  • Nátrium
    5113 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    162.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    325.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    848 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    363 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    255 micro
  • Kolin:
    456 mg
  • Retinol - A vitamin:
    504 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4130 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9307 micro
Összesen 2187 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    226 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    14.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    183 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    411 micro
Összesen 95 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A kimért lisztbe krátert formázunk, abba beleütjük a tojásokat (megsózzuk), és óvatosan felverjük benne őket.
  2. Lassan adagoljuk hozzá a lisztet, és meggyúrjuk a tésztát.
  3. A hűtőbe eltesszük pihenni legalább fél órára.
  4. 2 csík szalonnát felkockázunk, és lepirítjuk.
  5. A zsírjában a felkockázott, sózott csirkemellet kisütjük.
  6. Aprítóban összedolgozzuk a húst, a szalonnát, 2 gerezd fokhagymát, reszelt zellert, a krémsajtot.
  7. A tésztát vékonyra kinyújtjuk, négyzeteket vágunk ki belőle, a közepét megtöltjük a hússal.
  8. Háromszög alakba áthajtjuk, jól öszenyomjuk a széleket, és az ujjunk köré gyűrűt formázunk.
  9. Lobogó levesben kifőzzük 10 perc alatt. Közben a másik két csík szalonnát felkockázzuk, szintén kisütjük.
  10. A friss spenótleveleket felaprítjuk.
  11. 2 gerezd fokhagymát a vajhoz nyomunk, és felolvasztjuk.
  12. Ha kész a tortellini, a vajjal meglocsoljuk, megszórjuk spenóttal és szalonnával.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 15 perc

Miért is lett óriás? Egyszerű! Nem volt kedvem annyi ici-pici töltött batyut készíteni. :D Viszont az értékéből semmit sem veszített. Igazán csodás ízvilágot sikerült létrehozni.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

8 tökéletesen fűszeres magyaros főétel a nemzeti ünnepre

Mi is egy igazi, autentikus, magyaros főétel ismérve? Hogy általában fűszeres, hagymás-borsos-paprikás, legtöbbször piros színvilágú, laktató és húsos. Ja, és jár hozzá kinek-kinek a kedvenc körete: a párolt rizs, hagymás krumpli, nokedli, tarhonya vagy főtt tészta. És a savanyúság! Nemzeti ünnepekre pedig különösen ajánljuk őket.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!