r
Nosalty Logó

Fokhagymás-vajas tortellini csirkével töltve

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fokhagymás-vajas tortellini csirkével töltve
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tészta kifőzéséhez

A tálaláshoz

Összesen 1093 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tészta kifőzéséhez

A tálaláshoz

Összesen 2187 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tészta kifőzéséhez

A tálaláshoz

Összesen 95 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.4 g

Zsír

  • Összesen
    61.9 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    289 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3225.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    410 mg
  • Nátrium
    2557 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    162.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    424 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    181 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2065 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4654 micro
Összesen 1093 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.8 g

Zsír

  • Összesen
    123.8 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    577 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6451.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    821 mg
  • Nátrium
    5113 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    162.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    325.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    848 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    363 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    255 micro
  • Kolin:
    456 mg
  • Retinol - A vitamin:
    504 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4130 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9307 micro
Összesen 2187 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    226 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    183 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    411 micro
Összesen 95 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tészta kifőzéséhez

A tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A kimért lisztbe krátert formázunk, abba beleütjük a tojásokat (megsózzuk), és óvatosan felverjük benne őket.
  2. Lassan adagoljuk hozzá a lisztet, és meggyúrjuk a tésztát.
  3. A hűtőbe eltesszük pihenni legalább fél órára.
  4. 2 csík szalonnát felkockázunk, és lepirítjuk.
  5. A zsírjában a felkockázott, sózott csirkemellet kisütjük.
  6. Aprítóban összedolgozzuk a húst, a szalonnát, 2 gerezd fokhagymát, reszelt zellert, a krémsajtot.
  7. A tésztát vékonyra kinyújtjuk, négyzeteket vágunk ki belőle, a közepét megtöltjük a hússal.
  8. Háromszög alakba áthajtjuk, jól öszenyomjuk a széleket, és az ujjunk köré gyűrűt formázunk.
  9. Lobogó levesben kifőzzük 10 perc alatt. Közben a másik két csík szalonnát felkockázzuk, szintén kisütjük.
  10. A friss spenótleveleket felaprítjuk.
  11. 2 gerezd fokhagymát a vajhoz nyomunk, és felolvasztjuk.
  12. Ha kész a tortellini, a vajjal meglocsoljuk, megszórjuk spenóttal és szalonnával.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 119
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 12470
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 30.

Ajánló

Fejenként számoljunk 10 dkg lisztet és 1 tojást.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Miért is lett óriás? Egyszerű! Nem volt kedvem annyi ici-pici töltött batyut készíteni. :D Viszont az értékéből semmit sem veszített. Igazán csodás ízvilágot sikerült létrehozni.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tészta kifőzéséhez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...