r
Nosalty Logó

Fokhagymás tejben pácolt kakascomb

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Ági78
Fokhagymás tejben pácolt kakascomb
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

278
Kalória
4.8g
Fehérje
7.3g
Szénhidrátok
24.3g
Zsír
2.4g
Víz
-
Koleszterin
85.1mg
Rost
6g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 63% Zsír
Összesen 278 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 63% Zsír
Összesen 556 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 63% Zsír
Összesen 158 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 63% Zsír
  • 5% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • B6 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    6 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    2.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 278 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 63% Zsír
  • 5% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • B6 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    48.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    525.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    357 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    12 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    4.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 556 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 63% Zsír
  • 5% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • B6 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    4 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    1.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 158 kcal

Elkészítés

  1. A húst megtisztítjuk, hideg vízben átmossuk, majd papírtörlővel leszárítjuk a nedvességet.
  2. A combokat kettévágjuk (alsó és felső részre), majd a csont mellett, egy jó éles késsel bevágjuk a húst, mintha ki akarnánk csontozni, de nem szedjük ki a csontot, mert kell az íze miatt. A bőrét bevagdossuk.
  3. A fokhagymát megpucoljuk, lereszeljük, és elkeverjük a tejben.
  4. Egy jól zárható edénybe tesszük a combokat, majd felöntjük a fokhagymás tejjel úgy, hogy teljesen ellepje. (A tejhez azért nem írtam mennyiséget, mert függ az edény formájától és méretétől, hogy mennyi lepi el a húst.)
  5. 2-3 napig hűtőben tartjuk.
  6. Pácolás után a húst kivesszük a tejből, papírtörlővel ismét leszárítjuk.
  7. Egy tepsibe kevés olívaolajat öntünk, majd belefektetjük a combokat, melyeket előzőleg megsóztunk. A tetejükre rozmaringot szórunk. Meglocsoljuk még egy pici olajjal, alufóliával letakarjuk, majd előmelegített sütőbe téve, készre sütjük. A végén leszedjük az alufóliát, és grill fokozaton sütjük, hogy a bőre ropogós legyen. (A sütési idő függ a kakas korától és a hús méretétől, nekem másfél óra alatt puha és omlós lett.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Kakast javarészt pörkölt formájában szoktunk enni párom szüleinél, mert az apukája nagyon finomat főz. Most viszont nekünk adtak egy egész madarat, így ki kellett találnom, mit is készítsek belőle. Szép nagy combjai voltak, kár lett volna felaprítani, így a sütés mellett döntöttem. A tejben pácolástól nagyon finom omlós és kellemes fokhagymás aromájú lesz a hús. Tejfölös burgonyapürét készítettem mellé, amit felturbóztam kicsit a sült kakas szaftjával. http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Tejszínes carbonara spagetti

Egyszerűen elkészíthető, és mindemellett nagyszerű étel, nem fogyókúrás, de ez kell a magyar gyomornak, isteni volt, érdemes kipróbálnotok...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!