Fokhagymás tejben pácolt kakascomb
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Ági78
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 13% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 63% Zsír
Összesen
278
kcal
- 13% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 63% Zsír
Összesen
556
kcal
- 13% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 63% Zsír
- 5% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
B6 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 24.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 262.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 179 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 1 mg
-
Foszfor 6 mg
-
Nátrium 76 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.3 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 2.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
278
kcal
- 13% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 63% Zsír
- 5% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
B6 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.5 g
Zsír
-
Összesen 48.5 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 525.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 357 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 2 mg
-
Foszfor 12 mg
-
Nátrium 152 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.7 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 4.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
556
kcal
- 13% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 63% Zsír
- 5% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
B6 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 13.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 149.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 102 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 1 mg
-
Foszfor 4 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 1.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
158
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A húst megtisztítjuk, hideg vízben átmossuk, majd papírtörlővel leszárítjuk a nedvességet.
- A combokat kettévágjuk (alsó és felső részre), majd a csont mellett, egy jó éles késsel bevágjuk a húst, mintha ki akarnánk csontozni, de nem szedjük ki a csontot, mert kell az íze miatt. A bőrét bevagdossuk.
- A fokhagymát megpucoljuk, lereszeljük, és elkeverjük a tejben.
- Egy jól zárható edénybe tesszük a combokat, majd felöntjük a fokhagymás tejjel úgy, hogy teljesen ellepje. (A tejhez azért nem írtam mennyiséget, mert függ az edény formájától és méretétől, hogy mennyi lepi el a húst.)
- 2-3 napig hűtőben tartjuk.
- Pácolás után a húst kivesszük a tejből, papírtörlővel ismét leszárítjuk.
- Egy tepsibe kevés olívaolajat öntünk, majd belefektetjük a combokat, melyeket előzőleg megsóztunk. A tetejükre rozmaringot szórunk. Meglocsoljuk még egy pici olajjal, alufóliával letakarjuk, majd előmelegített sütőbe téve, készre sütjük. A végén leszedjük az alufóliát, és grill fokozaton sütjük, hogy a bőre ropogós legyen. (A sütési idő függ a kakas korától és a hús méretétől, nekem másfél óra alatt puha és omlós lett.)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 90 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 69
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 17
- Össznézettség: 14115
- Feltöltés dátuma: 2011. december 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Ági78
149 recept
Kakast javarészt pörkölt formájában szoktunk enni párom szüleinél, mert az apukája nagyon finomat főz. Most viszont nekünk adtak egy egész madarat, így ki kellett találnom, mit is készítsek belőle. Szép nagy combjai voltak, kár lett volna felaprítani, így a sütés mellett döntöttem. A tejben pácolástól nagyon finom omlós és kellemes fokhagymás aromájú lesz a hús. Tejfölös burgonyapürét készítettem mellé, amit felturbóztam kicsit a sült kakas szaftjával. http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/