r
Nosalty Logó

Fokhagymás tejben pácolt kakascomb

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Ági78
Fokhagymás tejben pácolt kakascomb
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 63% Zsír
Összesen 278 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 63% Zsír
Összesen 556 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 63% Zsír
Összesen 158 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 63% Zsír
  • 5% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • B6 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    6 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    2.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 278 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 63% Zsír
  • 5% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • B6 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    48.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    525.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    357 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    12 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    4.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 556 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 63% Zsír
  • 5% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • B6 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    4 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    1.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 158 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst megtisztítjuk, hideg vízben átmossuk, majd papírtörlővel leszárítjuk a nedvességet.
  2. A combokat kettévágjuk (alsó és felső részre), majd a csont mellett, egy jó éles késsel bevágjuk a húst, mintha ki akarnánk csontozni, de nem szedjük ki a csontot, mert kell az íze miatt. A bőrét bevagdossuk.
  3. A fokhagymát megpucoljuk, lereszeljük, és elkeverjük a tejben.
  4. Egy jól zárható edénybe tesszük a combokat, majd felöntjük a fokhagymás tejjel úgy, hogy teljesen ellepje. (A tejhez azért nem írtam mennyiséget, mert függ az edény formájától és méretétől, hogy mennyi lepi el a húst.)
  5. 2-3 napig hűtőben tartjuk.
  6. Pácolás után a húst kivesszük a tejből, papírtörlővel ismét leszárítjuk.
  7. Egy tepsibe kevés olívaolajat öntünk, majd belefektetjük a combokat, melyeket előzőleg megsóztunk. A tetejükre rozmaringot szórunk. Meglocsoljuk még egy pici olajjal, alufóliával letakarjuk, majd előmelegített sütőbe téve, készre sütjük. A végén leszedjük az alufóliát, és grill fokozaton sütjük, hogy a bőre ropogós legyen. (A sütési idő függ a kakas korától és a hús méretétől, nekem másfél óra alatt puha és omlós lett.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 14063
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kakast javarészt pörkölt formájában szoktunk enni párom szüleinél, mert az apukája nagyon finomat főz. Most viszont nekünk adtak egy egész madarat, így ki kellett találnom, mit is készítsek belőle. Szép nagy combjai voltak, kár lett volna felaprítani, így a sütés mellett döntöttem. A tejben pácolástól nagyon finom omlós és kellemes fokhagymás aromájú lesz a hús. Tejfölös burgonyapürét készítettem mellé, amit felturbóztam kicsit a sült kakas szaftjával. http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...