Fokhagymás sült hekk
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

Hozzávalók
-
3 ek finomliszt
-
2 teáskanál fűszerpaprika
-
1 kk fokhagymapor
-
só ízlés szerint
-
3 dl napraforgó olaj
- 15% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
200g heck180 kcal
-
23g finomliszt82 kcal
-
0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
128g napraforgó olaj282 kcal
- 15% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
400g heck360 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
255g napraforgó olaj564 kcal
- 15% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
57.1g heck51 kcal
-
6.4g finomliszt23 kcal
-
0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
36.4g napraforgó olaj81 kcal
- 15% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38.9 g
Zsír
-
Összesen 34.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 134 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 834.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 72 mg
-
Kálcium 99 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 468 mg
-
Nátrium 144 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.2 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 163.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 60 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 114 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 132 mg
-
Retinol - A vitamin: 60 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
- 15% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 77.9 g
Zsír
-
Összesen 69.4 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 268 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1668.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 144 mg
-
Kálcium 199 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 94 mg
-
Foszfor 937 mg
-
Nátrium 289 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 326.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 120 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 228 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 64 micro
-
Kolin: 265 mg
-
Retinol - A vitamin: 120 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
- 15% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.1 g
Zsír
-
Összesen 9.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 238.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 134 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.9 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 46.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Elkészítés
- A kiszemelt haldarabokat szobahőmérsékleten felengedjük, felvágjuk a hasát, kívül-belül megtisztítjuk. Mindkét oldalát másfél ujjnyira bevagdossuk (gusztusosabb így megsülve). Papírtörlővel leitatjuk, és alaposan besózzuk, és finoman megszórjuk a fokhagymaporral.
- A lisztet összekeverjük a fűszerpaprikával, megforgatjuk benne a haldarabokat úgy, hogy mindenhol egyenletesen befedje.
- Mehet is bele a felforrósított olajba, amiben többször megforgatva készre sütjük. Ügyeljünk arra, hogy ne szurkáljuk a halat.
- Papírtörlőre szedjük, leitatjuk róla a felesleges olajat.
- Tálalás: illik hozzá a sült burgonya, a friss kenyér, az olívabogyó, a savanyú vagy a kovászos uborka, csípős savanyított paprika.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 15 perc
- Sütés ideje: 15 perc
Szeretem a halat: sütve, főve, párolva, rácosan... legyen az folyóvízi vagy tengeri. A sült hekk az egyik nagy kedvencem. Mivel csak fagyasztott állapotában lehet nálunk hozzájutni, ezért előre kell gondolkodnunk, hogy felengedjen az elkészítése előtt. Sok országunkbeli halsütödében is nagyon finoman készítik, de otthon jóval olcsóbban a tányérunkra kerülhet.
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!