r
Nosalty Logó

Fokhagymás máj gránátalma-maggal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Dacota
Fokhagymás máj gránátalma-maggal
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

326
Kalória
29.2g
Fehérje
11.7g
Szénhidrátok
17.8g
Zsír
158.2g
Víz
589.3g
Koleszterin
1.4g
Rost
7.2g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 326 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 979 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 135 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    589 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    826.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    517 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    158.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5556 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    28 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    994 micro
  • Kolin:
    329 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5528 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    301 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    67 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 326 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.5 g

Zsír

  • Összesen
    53.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1768 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2480.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    276 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    1552 mg
  • Nátrium
    372 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    474.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16667 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    83 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    107 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2982 micro
  • Kolin:
    988 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16584 micro
  • α-karotin
    60 micro
  • β-karotin
    902 micro
  • β-crypt
    85 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 979 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    244 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    342.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    65.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2299 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    411 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2287 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    28 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 135 kcal

Elkészítés

  1. A gránátalmát kettévágjuk, és kifejtjük a magokat a húsból. A májat megtisztítjuk az inaktól és a hártyákból, de nem vágjuk túl kicsire - akkor jó, ha az 5x5 cm-s méretnél nem lesznek kisebbek.
  2. Az olívaolajat felhevítjük, és nagy lángon oldalanként 5 perc alatt átsütjük. Kivesszük a serpenyőből.
  3. A serpenyőbe teszünk 2 dkg vajat, és pár perc alatt átpirítjuk rajta a fokhagymagerezdeket. Visszatesszük rá a májakat, és gyorsan átkeverjük az egészet. Megszórjuk a nádcukorral (ha van otthon gránátalma szirup, akkor azzal) és nagy lángon még 2 percig pirítjuk. Rászórjuk a gránátalma magot, és összekeverjük.
  4. Levesszük a tűzről, megszórjuk a finomra vágott korianderral, és azonnal fogyasztjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Főzés ideje: 10 perc

Libanoni specialitás, lánynevén sawda djej. Azt azért hozzá kell tennem, hogy az eredeti változatban a nádcukor helyett gránátalma szirup van - úgy még finomabb. Ha valami különleges és 15 perces vacsorára vágyunk, akkor ő a tökéletes választás!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Húsimádó rablóhús

A rablóhúsban egyrészt az a nagyszerű, hogy sokféleképpen variálhatóak benne a hozzávalók, legyen szó akár csirkéről, disznóról, bárányról vagy marháról. Másrészt rendkívül ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Ezek a mi kedvenc fagyizóink az országban: a retrótól a...

Hamarosan indul a fagyiszezon, se vége se hossza nem lesz a különböző ízvariációkat kínáló, hívogató fagyispultoknak az országban. Azért, hogy titeket se érjen váratlanul a fagylaltdömping, ajánlunk hat helyet az országban, kézművest, retrót, modernet és klasszikust egyaránt, ahol biztosan nem fogtok csalódni.

Top Receptek

Klasszikus májgombócleves

Egy egyszerű zöldséglevest viszonylag könnyen varázsolhatunk gazdag, tartalmas levessé, főleg, ha májgombócokat főzünk hozzá. Igazi klasszikus recept, amin tényleg nincs miért csavarni ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!