r
Nosalty Logó

Fokhagymás lepény serpenyőben

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Kobalt 1995
Fokhagymás lepény serpenyőben
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 598 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1198 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 185 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1032.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    785 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    194.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 598 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.5 g

Zsír

  • Összesen
    36.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2065.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    255 mg
  • Nátrium
    1571 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    184 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    389.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 1198 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    243 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 185 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A negyed kiló kenyérlisztet szitáljuk át egy tálba, majd keverjünk el benne egy kávéskanál sót.
  2. Egy kis tálkába öntsünk egy teáskanálnyi ecetet, és adjunk hozzá egy csipet szódabikarbónát. Ha a keverék felpezsgett, öntsük az egészet a liszthez.
  3. Pucoljunk meg három gerezd fokhagymát, és nyomjuk át fokhagymanyomón, vagy vágjuk apróra. Ha ez megvan, adjuk ezt is a liszthez.
  4. Végül adjuk hozzá a liszthez a 350 ml szódavizet, majd az egész tál tartalmát keverjük alaposan össze egy habverővel. Egy enyhén folyós, de a palacsintatésztánál határozottan sűrűbb állagot kell kapnunk.
  5. A tálat lefedve pihentessük a keverékünket legalább öt percig.
  6. Ez idő alatt vegyünk elő egy öntött vas serpenyőt, és forrósítsuk fel egy percig szárazon, majd ezután adjunk hozzá 4 evőkanál olajat. (A serpenyőnk méretétől függően lehet több-kevesebb, a lényeg, hogy teljesen beterítse a serpenyő alját.)
  7. Fogjunk egy merőkanalat, és merjünk ki vele egy adagot a masszából a forró serpenyő közepére. Ekkor a hőfokot már vissza lehet venni a legmagasabbról közepesre. Ha a lepényünknek már a teteje is elkezd szilárdulni, akkor egy lapáttal alányúlunk, és egy gyors mozdulattal megfordítjuk. Ha a lepény sütéskor beszívja a zsiradékot, akkor a következő adag sütése előtt tegyünk újabb adag olajat a serpenyőbe.
  8. Az elkészült lepényeket tálaljuk tányérokra. Pár perc pihentetés után már fogyaszthatók is, tetszőleges feltétekkel.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 1949
  • Feltöltés dátuma: 2020. június 17.

Ajánló

Bármilyen feltét jó rá, ami a lángosra is. Tejföl, sajt, paprikakrém, esetleg egy extra adag fokhagyma.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kobalt 1995 6 recept

Én nagyon szeretem a lángost, viszont az elkészítéséhez szükség van élesztőre, időre és sok olajra. Amikor az említett három dolog közül egyik sem állt rendelkezésemre, elkezdtem egy lángost idéző, de annál egyszerűbben elkészíthető alternatívával kísérletezni. A végeredmény felülmúlta a várakozásaimat! Az alábbi receptben egy olcsó, gyors és ízletes, a "lángos feelinget" maximálisan visszaadó lepény receptet ismertetek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...