r
Nosalty Logó

Fokhagymás lepény serpenyőben

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Kobalt 1995
Fokhagymás lepény serpenyőben
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

598
Kalória
15.2g
Fehérje
92g
Szénhidrátok
18.1g
Zsír
194.8g
Víz
-
Koleszterin
3.1g
Rost
428.4mg
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 598 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1198 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 185 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1032.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    785 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    194.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 598 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.5 g

Zsír

  • Összesen
    36.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2065.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    255 mg
  • Nátrium
    1571 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    184 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    389.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 1198 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    243 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    60.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 185 kcal

Elkészítés

  1. A negyed kiló kenyérlisztet szitáljuk át egy tálba, majd keverjünk el benne egy kávéskanál sót.
  2. Egy kis tálkába öntsünk egy teáskanálnyi ecetet, és adjunk hozzá egy csipet szódabikarbónát. Ha a keverék felpezsgett, öntsük az egészet a liszthez.
  3. Pucoljunk meg három gerezd fokhagymát, és nyomjuk át fokhagymanyomón, vagy vágjuk apróra. Ha ez megvan, adjuk ezt is a liszthez.
  4. Végül adjuk hozzá a liszthez a 350 ml szódavizet, majd az egész tál tartalmát keverjük alaposan össze egy habverővel. Egy enyhén folyós, de a palacsintatésztánál határozottan sűrűbb állagot kell kapnunk.
  5. A tálat lefedve pihentessük a keverékünket legalább öt percig.
  6. Ez idő alatt vegyünk elő egy öntött vas serpenyőt, és forrósítsuk fel egy percig szárazon, majd ezután adjunk hozzá 4 evőkanál olajat. (A serpenyőnk méretétől függően lehet több-kevesebb, a lényeg, hogy teljesen beterítse a serpenyő alját.)
  7. Fogjunk egy merőkanalat, és merjünk ki vele egy adagot a masszából a forró serpenyő közepére. Ekkor a hőfokot már vissza lehet venni a legmagasabbról közepesre. Ha a lepényünknek már a teteje is elkezd szilárdulni, akkor egy lapáttal alányúlunk, és egy gyors mozdulattal megfordítjuk. Ha a lepény sütéskor beszívja a zsiradékot, akkor a következő adag sütése előtt tegyünk újabb adag olajat a serpenyőbe.
  8. Az elkészült lepényeket tálaljuk tányérokra. Pár perc pihentetés után már fogyaszthatók is, tetszőleges feltétekkel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 15 perc

Én nagyon szeretem a lángost, viszont az elkészítéséhez szükség van élesztőre, időre és sok olajra. Amikor az említett három dolog közül egyik sem állt rendelkezésemre, elkezdtem egy lángost idéző, de annál egyszerűbben elkészíthető alternatívával kísérletezni. A végeredmény felülmúlta a várakozásaimat! Az alábbi receptben egy olcsó, gyors és ízletes, a "lángos feelinget" maximálisan visszaadó lepény receptet ismertetek.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Ropogós tócsnigofri

A tócsnit több módszerrel is ropogósra süthetjük: serpenyőben, tepsiben, de akár gofrisütőben is készülhet. Így extrán roppanós lesz a külseje, plusz izgalmas formát is kap. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ez a legjobb tejtermék, ha gyorsítani szeretnénk a bélmozgásunkat

A tejtermékek emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról hatalmas vitákat lehetne folytatni, de az biztos, hogy az egyik legnépszerűbb fermentált tejtermékünk kiemelten sokat tud segíteni a bélmozgás serkentésében. Kivéve, ha tejallergiásak vagy laktózérzékenyek vagyunk, akkor inkább ne fogyasszuk.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!