Fokhagymás-boros csalánleves
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Miss Lemon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
299
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
596
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
K vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.4 g
Zsír
-
Összesen 16.8 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 206 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2135.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 898 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 111 mg
-
Foszfor 256 mg
-
Nátrium 845 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 226.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 309 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 898 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 183 mg
-
Retinol - A vitamin: 126 micro
-
α-karotin 205 micro
-
β-karotin 2081 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7764 micro
Összesen
299
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
K vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.9 g
Zsír
-
Összesen 33.6 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 413 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4270.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 1796 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 222 mg
-
Foszfor 511 mg
-
Nátrium 1689 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 452.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 618 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 85 micro
-
K vitamin: 1796 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 96 micro
-
Kolin: 367 mg
-
Retinol - A vitamin: 253 micro
-
α-karotin 410 micro
-
β-karotin 4162 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 15528 micro
Összesen
596
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
K vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.8 g
Zsír
-
Összesen 3.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 439.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 185 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 53 mg
-
Nátrium 174 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 46.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 64 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 185 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 42 micro
-
β-karotin 429 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1599 micro
Összesen
61
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A tojásokat feltesszük főni, a bacont megpirítjuk.
- A csalánt alaposan megmossuk és felvágjuk. Használjunk vastag gumikesztyűt!
- A vajat egy lábosban felhevítjük, belenyomjuk a megpucolt fokhagymát, picit pirítjuk, majd rádobjuk a csalánt, megfonnyasztjuk. Felöntjük a borral, 1-2 percig párologtatjuk, majd hozzáöntjük az alaplevet.
- Felforrás után rögtön levesszük a tűzről, pépesítjük. Ha zavarnak a darabkák, szűrjük át a levest.
- A sült szalonnával és főtt tojással tálaljuk.
- Receptkönyvben: 34
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2655
- Feltöltés dátuma: 2015. május 07.
Ajánló
Szárított csalánnal is készíthetjük, de tavasszal, nyár elején inkább szedjünk hozzá zsenge hajtásokat.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Miss Lemon
84 recept
Borzasztó egészséges leves, de nem ez a legjobb benne, hanem az az üde, zöld illat, ami belengi a konyhát főzés közben.