Florentin falatok
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lizinka_
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
383
kcal
- 9% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
1147
kcal
- 9% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.3 g
Zsír
-
Összesen 20.7 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 161 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1247.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 390 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 84 mg
-
Foszfor 218 mg
-
Nátrium 517 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.1 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 119.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 506 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 350 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 191 micro
-
Kolin: 123 mg
-
Retinol - A vitamin: 166 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4070 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8980 micro
Összesen
383
kcal
- 9% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 51.9 g
Zsír
-
Összesen 62.1 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 482 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3743.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 93 mg
-
Kálcium 1170 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 253 mg
-
Foszfor 653 mg
-
Nátrium 1552 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 93.4 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 358.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1517 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 61 mg
-
D vitamin: 90 micro
-
K vitamin: 1051 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 572 micro
-
Kolin: 369 mg
-
Retinol - A vitamin: 499 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12211 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26940 micro
Összesen
1147
kcal
- 9% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 6.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 416 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 130 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 172 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 39.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 169 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 117 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 64 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 55 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1357 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2993 micro
Összesen
128
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A zsemlét beáztatjuk a tejbe, majd alaposan kinyomkodjuk belőle a felesleges tejet. Ezután egy serpenyőben felforrósítunk egy evőkanálnyi vajat, és a kinyomkodott zsemlét átpároljuk benne.
- Ha kihűlt, hozzáadjuk a szitán jól kinyomkodott spenótpürét és a két tojássárgáját. Jól elkeverjük, ízesítjük, majd ezután beledolgozzuk a két tojásfehérjéből felvert habot. Kb. 10-15 percet pihentetjük a masszát.
- Gyöngyözően forró, sós vízbe evőkanállal galuskákat szaggatunk. Fedővel letakarjuk az edényt. Az utolsó beszaggatott galuskától számított 15 perc elteltével kiszedjük a galuskákat egy serpenyőbe, és forró vajon (egy evőkanálnyin) átforgatjuk.
- Melegen, reszelt sajttal bőven meghintve tálaljuk.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 84
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4295
- Feltöltés dátuma: 2018. szeptember 26.
Ajánló
A beszaggatott galuskák a tojáshab miatt, rögtön lebegni kezdenek a vízben. Letakarva gyöngyözően forró vízben biztos, hogy 15 perc alatt megfőnek.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Lizinka_
604 recept
Könnyű, ízletes étel a családi receptarchívumból.