r
Nosalty Logó

Florentin falatok

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Florentin falatok
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 383 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1147 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 128 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1247.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    390 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    218 mg
  • Nátrium
    517 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    119.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    506 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    350 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4070 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8980 micro
Összesen 383 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.9 g

Zsír

  • Összesen
    62.1 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    482 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3743.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    1170 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    253 mg
  • Foszfor
    653 mg
  • Nátrium
    1552 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    358.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1517 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    1051 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    572 micro
  • Kolin:
    369 mg
  • Retinol - A vitamin:
    499 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12211 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26940 micro
Összesen 1147 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    416 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    117 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1357 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2993 micro
Összesen 128 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zsemlét beáztatjuk a tejbe, majd alaposan kinyomkodjuk belőle a felesleges tejet. Ezután egy serpenyőben felforrósítunk egy evőkanálnyi vajat, és a kinyomkodott zsemlét átpároljuk benne.
  2. Ha kihűlt, hozzáadjuk a szitán jól kinyomkodott spenótpürét és a két tojássárgáját. Jól elkeverjük, ízesítjük, majd ezután beledolgozzuk a két tojásfehérjéből felvert habot. Kb. 10-15 percet pihentetjük a masszát.
  3. Gyöngyözően forró, sós vízbe evőkanállal galuskákat szaggatunk. Fedővel letakarjuk az edényt. Az utolsó beszaggatott galuskától számított 15 perc elteltével kiszedjük a galuskákat egy serpenyőbe, és forró vajon (egy evőkanálnyin) átforgatjuk.
  4. Melegen, reszelt sajttal bőven meghintve tálaljuk.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4313
  • Feltöltés dátuma: 2018. szeptember 26.

Ajánló

A beszaggatott galuskák a tojáshab miatt, rögtön lebegni kezdenek a vízben. Letakarva  gyöngyözően forró vízben biztos, hogy 15 perc alatt megfőnek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Florentin falatok
Lizinka_ 607 recept

Könnyű, ízletes étel a családi receptarchívumból.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...