r
Nosalty Logó

Flan patissier

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Felicia
Flan patissier
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 651 kcal
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 5204 kcal
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 186 kcal
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    690.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    289 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.8 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    241 micro
Összesen 651 kcal
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126.7 g

Zsír

  • Összesen
    160.9 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1766 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5523.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    2313 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    302 mg
  • Foszfor
    1508 mg
  • Nátrium
    1155 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    790.3 g
  • Cukor
    455 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    311.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1300 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    329 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    645 micro
  • Kolin:
    1263 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1281 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    216 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1924 micro
Összesen 5204 kcal
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 186 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Keverjük össze a tészta hozzávalóiból a lisztet, a cukrot és a sót, majd kis darabokban adjuk hozzá a vajat.
  2. Mossuk meg a kezünket hideg vízzel, majd nagyon gyors mozdulatokkal (hogy a vajnak ne legyen ideje megolvadni a kezeink között), gyúrjuk össze a fenti hozzávalókat 4 ek hideg vízzel, míg egynemű tésztát nem kapunk.
  3. Nyújtsuk ki a tésztát kör alakúra, és olyan méretűre, hogy a torta formánkat kibélelje, és a szélek felett még kb 1 cm-re nyúljon.
  4. Béleljük ki a tortaformát a tésztával, majd a fennmaradó 1 cm-es kis részt hajtsuk a tortaformán kívülre, és nyomkodjuk hozzá. (Ha ezt nem tesszük meg, sülés közben a szélek rá fognak kunkorodni a süteményre, és elrontják az esztétikáját.) Ezt követően tegyük a tésztát + tortaformát a hűtőbe.

A krémhez

  1. A krém hozzávalói közül verjük fel a tojást a kukoricaliszttel, vanília aromával, és 2 dl tejjel.
  2. A vaníliarudakat hosszában hasítsuk fel egy éles késsel, a benne lévő magocskákat kaparjuk ki, majd adjuk a fenti keverékhez.
  3. Az egész keveréket szűrjük le, hogy megszabaduljunk az esetleg belekerülő, nagyobb vaníliadarabkáktól, és egyéb egyenetlenségektől.
  4. A maradék tejet és cukrot keverjük össze, és egy lábosban melegítsük fel forráspontig, majd húzzuk le a tűzről, adjuk a vaníliás keverékhez, és robotgéppel veressük kb 10 másodpercig magas fokozaton.
  5. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
  6. Az egész keveréket öntsük vissza a lábosba, és nagyon alacsony hőfokon, folyamatos, intenzív keverés mellett melegítsük, míg be nem sűrűsödik kb puding sűrűségűre. Ha kellően alacsony fokozaton tesszük, ez a folyamat elég sokáig fog tartani, ez azonban elengedhetetlen a tökéletes flanhoz! Ha túl magas fokozaton melegítjük, vagy nem kevergetjük folyamatosan, pillanatok alatt csomóssá válik!
  7. A besűrűsödött keveréket öntsük a hűtőből kivett tésztára, majd azonnal tegyük be a sütőbe.
  8. 8-10 percenként ellenőrizzük, és ha a sütemény teteje már sötétbarna, vagy sűrűn sötétbarnával pettyezett, ellenőrizzük tűpróbával. Ha még nem sült át, vegyük le a hőfokot 150 fokra, és így süssük tovább. A sütési idő 30-40 perc lesz összesen.
  9. Ha a sütemény elkészült, a tortaformából kifordított kis szeleket vágjunk le. A kihűlt süteményt tegyük hűtőbe minimum 3 órára fogyasztás előtt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 108
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 13063
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 01.

Ajánló

Mindenkinek, aki szereti a könnyű, krémes süteményeket.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Flan patissier
Felicia 14 recept

Franciaországban úgy tartják, az igazán jó cukrászda a flan patissier-jéről ismerszik meg, és valóságos verseny folyik a legfinomabb krém előállításáért. Ha meg akarjuk vásárolni, kellően korán kell érkeznünk, mert a lelkes rajongók pillanatok alatt elkapkodják a finom süteményt. Ha lemaradtunk volna, ezzel a finom és nem túl nehéz recepttel magunk is előállíthatjuk, és otthonunkba varázsolhatjuk a francia cukrászdák egyedien varázslatos hangulatát. Sok sikert, és jó étvágyat kívánok, remélem ízleni fog!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...