r
Nosalty Logó

Fetával töltött zöldpaprika és paradicsom

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gonoszka1
Fetával töltött zöldpaprika és paradicsom
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 418 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1675 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 126 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.3 g

Zsír

  • Összesen
    33.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2594.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    635 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    462 mg
  • Nátrium
    1431 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    240.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    623 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    403 micro
Összesen 418 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.4 g

Zsír

  • Összesen
    132.8 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    445 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10379.5 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    2538 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    1847 mg
  • Nátrium
    5725 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    962.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    852 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    319 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    253 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    625 micro
  • α-karotin
    473 micro
  • β-karotin
    2493 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    1610 micro
Összesen 1675 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    783.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    432 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    188 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    777 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 126 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A feta sajtot villával összetörjük. Bazsalikommal, oregánóval és borssal fűszerezzük, majd 2-3 perc alatt jól összedolgozzuk.
  2. A paprikákat, paradicsomokat megmossuk. A paprikákat kicsumázzuk, a paradicsomokat félbevágjuk, és a magokat kikanalazzuk a belsejükből.
  3. A paprikákat és a paradicsomokategy kanál segítségével megtöltjük a fetás krémmel.
  4. Egy akkora tepsit, amibe beférnek a zöldségeink, kibélelünk alufóliával, és egy evőkanálnyi olívaolajjal kikenjük. Belesorakoztatjuk a paprikákat, paradicsomokat, és két evőkanálnyi olívaolajjal a tetejüket is meglocsoljuk.
  5. 210 fokos sütőben kb 25-30 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha a teteje már szép barna. A legfinomabb friss magos barna kenyérrel.
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x20
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2724
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 20.

Ajánló

Ha valaki szereti az erőset, az hegyes zöldpaprikába is töltheti. Csak arra vigyázzon, hogy a paprika elég nagy legyen a töltéshez.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fetával töltött zöldpaprika és paradicsom
Gonoszka1 428 recept

Már régóta terveztem ezt a finomságot, és most meg csináltam. A só nem véletlenül maradt ki, hanem azért, mert a feta elég sós. Természetesen a feta sajtból is van többféle, így ha valaki úgy érzi, hogy nem elég sós, akkor tegyen bele sót. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...