r
Nosalty Logó

Fetás-olívás polenta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Fetás-olívás polenta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

423
Kalória
12.4g
Fehérje
51.5g
Szénhidrátok
19.7g
Zsír
228.8g
Víz
44.5g
Koleszterin
5g
Rost
400mg
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 423 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1692 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 133 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1495.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    278 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    320 mg
  • Nátrium
    782 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    228.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    974 micro
Összesen 423 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.6 g

Zsír

  • Összesen
    78.9 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5983.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    1110 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    367 mg
  • Foszfor
    1280 mg
  • Nátrium
    3129 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    206 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    915.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    295 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    158 micro
  • β-karotin
    447 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3898 micro
Összesen 1692 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    472.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    247 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    72.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    308 micro
Összesen 133 kcal

Elkészítés

  1. A feta sajtot apró kockákra vágjuk, az olajbogyót felkarikázzuk.
  2. A vizet felforraljuk, hozzáadunk egy csipetnyi sót, majd takaréklángon, sűrű kevergetés mellett belekeverjük a kukoricadarát (csomósodásra hajlamos!).
  3. Mikor megpuhult a dara, és már kezd besűrűsödni (mikor már inkább tapad a fakanálhoz, mint az edény oldalához), hozzáadjuk az olívaolajat, a feta sajtot és az olajbogyót.
  4. Ha még szükségesnek érezzük (mivel a feta sajt elég sós), sózzuk, borsozzuk.
  5. A polentát egy olyan kisebb méretű tepsibe öntjük, aminek szeretnénk, hogy felvegye a formáját. Kb. 1 órát hagyjuk hűlni.
  6. Mikor kihűlt, könnyen ki lehet borítani a tepsiből, ekkor tetszés szerinti szeletekre vágjuk, és olívaolajjal vékonyan kikent sütőlapon előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Sokszor főztem már édes kását kukoricadarából, most viszont egyre növekvő népszerűségére való tekintettel kedvet kaptam egy sós verzió kipróbálására. Nem bántam meg! ;)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Heti Horoszkóp: Tudd meg, melyik majonézes saláta lesz idén a...

Elképesztően szeretjük a majonézes salátákat, és ezzel nincs is gond, ha nem heti rendszerességgel fogyasztjuk őket: zsírosak, kalóriadúsak, szóval az év többi napján inkább a ress, friss, rostdús (zöld)salátákra voksolunk, de ünnepnapokon belefér. Lássuk, csillagjegyed alapján melyik majonézes delikvens lesz a te húsvéti sonkád párja!

Top Receptek

Duhaj-szelet (Benedek-szelet)

Ha már egyszer van Kati- és Lajcsi-szelet, gondoltam, én is bedobom a nevem a kalapba, pontosabban a rólam elnevezett süteményt. Alternatív neve azért lett duhaj, mert kakaós piskótájában ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!