r
Nosalty Logó

Feketeszemű-babos bárányragu

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Feketeszemű-babos bárányragu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 650 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3891 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 158 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41 g

Zsír

  • Összesen
    30.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1743.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    462 mg
  • Nátrium
    805 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    277.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    351 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 650 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    245.9 g

Zsír

  • Összesen
    182.4 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10459.1 g
  • Cink
    44 mg
  • Szelén
    215 mg
  • Kálcium
    1380 mg
  • Vas
    65 mg
  • Magnézium
    1144 mg
  • Foszfor
    2769 mg
  • Nátrium
    4827 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    320.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    79 mg

VÍZ

  • Összesen
    1663.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2106 micro
  • Kolin:
    344 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 3891 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    423.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 158 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fekete szemű babot beáztatjuk legalább egy éjszakára, de egy napra is lehet. Cseréljük a vizet rajta párszor.
  2. A Slow Cookerba fél liter forró vizet öntünk, és magas fokozatra állítjuk.
  3. Egy másik edényben, friss vízben felforraljuk a fekete szemű babot. 10 percig forraljuk.
  4. Az olívaolajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát.
  5. A bárányhúst 1,5 cm-es kockákra vágjuk.
  6. A Slow Cookerba öntjük a babot, hagymát olajostul és a bárányhúst. Beleszórjuk a kakukkfüvet is. Felöntjük még több forró vízzel, ha szükséges. Legalább 3 órán át főzzük. Alacsony lángon 6-8 óra is lehet. Vagyis munka előtt feltesszük főni, és mire hazaérünk, kész.
  7. Sózzuk, és 6 személyre tálaljuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 501
  • Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 24.

Ajánló

Főzőedényben is készíthetjük, akkor abban pirítsuk a hagymát, és öntsük hozzá a bárányt, a 10 percig forralt babot és forró vizet. Magában, pirítóssal, krutonnal is finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ízletes és egyszerű ebéd vagy vacsi, a kakukktojás csupán az, hogy időigényes. A Slow Cooker megkönnyíti az elkészítését, vagyis összekészíthetjük, és magára hagyhatjuk. Egy nagy főzőedényben is főzhető, de őrködnünk kell felette.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...