r
Nosalty Logó

Feketeerdő tiramisu Gonoszka konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gonoszka1
Feketeerdő tiramisu Gonoszka konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1026
Kalória
13.9g
Fehérje
88.7g
Szénhidrátok
65.9g
Zsír
130g
Víz
2.5g
Koleszterin
3.6g
Rost
65g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 1026 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 4102 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 261 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    65.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.7 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    130 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    548 micro
  • β-crypt
    111 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 1026 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.7 g

Zsír

  • Összesen
    263.6 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    832 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    201 mg
  • Foszfor
    302 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    354.9 g
  • Cukor
    260 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    520.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    117 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    2192 micro
  • β-crypt
    445 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    606 micro
Összesen 4102 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    52.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    33 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    139 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 261 kcal

Elkészítés

  1. Először a meggyes krémet készítjük el. A narancsokat kifacsarjuk. 3 dl narancslére lesz szükségünk összesen.Ebből 2 dl narancslevet egy lábosba teszünk a fagyasztott meggyel és 6 dkg porcukorral. Felforraljuk. Közben a keményítőt 2 ek narancslével kikeverünk. Ha felforrt a meggy, akkor hőkiegyenlítéssel a keményítővel besűrítjük. Kihűtjük.
  2. Egy tál aljára a babapiskótákat elrendezzük. A maradék narancslevet összekeverjük a rummal, és meglocsoljuk vele a babapiskótákat.
  3. A mascarponét 6 dkg porcukorral kikeverjük. Az étcsokoládét lereszeljük. 3-4 ek kivételével a mascarponéhoz keverjük.
  4. A meglocsolt babapiskótára kanalazzuk a meggyes krémet, de előtte pár szemet kiveszünk a díszítéshez. Elsimítjuk. Erre kanalazzuk a csokis mascarpone krémet. Elsimítjuk.
  5. A hulalát felverjük, és berácsozzuk vele a süti tetejét. A félretett reszelt étcsokoládéval és meggyel díszítjük.
  6. Hűtőben fél napig pihentetjük, majd tálalhatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Főzés módja: süti sütés nélkül
  • Tepsi mérete: 24

Már régóta szerettem volna elkészíteni ezt a tiramisut. Most az egyik gasztronómiai magazinban olvastam egy meggyes tiramisu receptet, és ez adta a lökést. Minden volt itthon, így fogtam magam, és elkészítettem az én verziómat.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

9 selymesen krémes carbonara a klasszikustól a cukkinison át a...

Április 6-án a spagetti carbonara világnapját ünnepeljük! Ez a fantasztikusan selymes, krémes spagetti tésztával készülő fogás hagyományos római étel, amelynek alapja a tészta, tojás, guanciale (szárított sertéshús), pecorino sajt és fekete bors. Nem, nincsen benne tejszín, felejtsük el!

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!