Feketeerdő galuska
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Jenő Chef
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 14% Zsír
A piskótához
-
55g tojás69 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
11 kcal
A krémhez
-
126 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
7 kcal
A sziruphoz
-
35g meggybefőtt25 kcal
-
10g száraz vörösbor8 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
1g cukor4 kcal
-
10g étcsokoládé55 kcal
Összesen
476
kcal
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 14% Zsír
A piskótához
-
550g tojás692 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
114 kcal
A krémhez
-
500g növényi habtejszín1255 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
68 kcal
A sziruphoz
-
350g meggybefőtt252 kcal
-
100g száraz vörösbor82 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
Összesen
4755
kcal
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 14% Zsír
A piskótához
-
25.7g tojás32 kcal
-
7g finomliszt26 kcal
-
9.3g cukor36 kcal
-
2.3g cukrozatlan kakaópor5 kcal
A krémhez
-
23.4g növényi habtejszín59 kcal
-
4.7g cukor18 kcal
-
1.4g cukrozatlan kakaópor3 kcal
A sziruphoz
-
16.4g meggybefőtt12 kcal
-
4.7g száraz vörösbor4 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.5g cukor2 kcal
-
4.7g étcsokoládé26 kcal
Összesen
223
kcal
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 11.2 g
Zsír
-
Összesen 20.5 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 182 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 430.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 64 mg
-
Foszfor 191 mg
-
Nátrium 103 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.7 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 47.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 78 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 145 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 252 micro
Összesen
476
kcal
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 111.9 g
Zsír
-
Összesen 204.7 g
-
Telített zsírsav 150 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 1818 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4309.3 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 216 mg
-
Kálcium 455 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 636 mg
-
Foszfor 1914 mg
-
Nátrium 1034 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 637.2 g
-
Cukor 381 mg
-
Élelmi rost 41 mg
VÍZ
-
Összesen 476.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 776 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 397 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 292 micro
-
Kolin: 1447 mg
-
Retinol - A vitamin: 774 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 45 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2523 micro
Összesen
4755
kcal
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 9.6 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 85 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 201.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 89 mg
-
Nátrium 48 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.8 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 22.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 68 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 118 micro
Összesen
223
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
10 db tojás
-
15 dkg finomliszt
-
20 dkg cukor
-
5 dkg cukrozatlan kakaópor
A krémhez
-
0.5 l növényi habtejszín
-
10 dkg cukor
-
3 ek cukrozatlan kakaópor
A sziruphoz
-
1 dl száraz vörösbor
-
1 teáskanál fahéj
-
1 ek cukor
-
10 dkg étcsokoládé
Elkészítés
A piskótához
- Először elkészítjük a kakaós piskótát, mert azt sütni kell, és még ki is kell hűlnie.
- A tojásokat kettéválasztjuk, sárgáját a cukorral kikeverjük, a fehérjét habbá verjük.
- A tojáshabot óvatosan hozzákeverjük a cukros tojáshoz, majd a kakaóport és a lisztet is hozzáadagoljuk apránként.
- A tepsit zsírpapírral kibéleljük, majd a piskótamasszát beleöntjük.
- Az előmelegített sütőben készre sütjük.
- Ha megsült, hagyjuk kihűlni, és neki állhatunk a krém készítésének.
- A tejszínt kézi habverővel habbá verjük a cukorral és a kakaóporral,és kész.
- Elkészítjük a szirupot. A meggybefőtt levét egy kisebb lábasba szűrjük, és hozzáadjuk a vörösbort, fahéjat, cukrot, és felfőzzük, majd hagyjuk kihűlni.
- Ha minden kihűlt, elkezdhetjük összerakni a sütit.
- A piskótát hosszába kettévágjuk,majd az egyik fél piskótáta tepsibe rakjuk, és meglocsoljuk a boros sziruppal.
- Megkenjük a kakaós krémmel, és rászórjuk a meggy felét, majd ráreszelünk egy kevés étcsokit.
- Aztán jöhet a másik fél piskóta, azt is meglocsoljuk a boros sziruppal, megkenjük a maradék krémmel, ésmeggyel megszórjuk, és a tetejét reszelt csokival díszítjük.
- Ha ez megvan, berakjuk a hűtőbe 3-4 órára, hogy összeérjenek az ízek.
- Egy tányérra szaggatunk belőle egy kanál segítségével, majd tejszínhabbal és csokiszósszal tálalhatjuk.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30×20×6
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 99
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 12035
- Feltöltés dátuma: 2012. július 11.
Ajánló
Ha bort kellene ajánlanom, akkor gyümölcsös Merlot vagy Cabernet Franc-ot ajánlanék.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Jenő Chef
8 recept
Ha valaki ismeri, és persze szereti a Feketeerdő tortát, akkor ez lesz a favorit a sütemények között. Ezzel a sütivel le szoktam nyűgözni a vendégeimet. Nem ajánlom esti nasinak, mert elég nehéz sütemény. Inkább egy laza leves után ebédre. Természetesen ezt a sütit én se ismertem, az egyik munkahelyemen tanultam, de már egy kicsit átalakítottam a saját ízlésem szerint.