r
Nosalty Logó

Fehérvári ostyaszelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fehérvári ostyaszelet
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 4% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 427 kcal
  • 4% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 3416 kcal
  • 4% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 412 kcal
  • 4% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    82.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.4 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    229 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    202 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 427 kcal
  • 4% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.3 g

Zsír

  • Összesen
    174.5 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    659.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    282 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    435.6 g
  • Cukor
    198 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    145.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1832 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    246 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    320 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1691 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    1614 micro
  • β-crypt
    102 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    635 micro
Összesen 3416 kcal
  • 4% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    79.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    204 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    194 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 412 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A két tojást villával lágyan felverjük, és egy lábasba öntjük, hozzákeverjük a cukrot, majd a kockára vágott margarint. Kis lángon felolvadásig keverjük.
  2. Ezután hozzátesszük a pudingport és az aszalt gyümölcsöket, alaposan összekeverjük, majd levesszük a tűzről.
  3. Ezek után mehet hozzá a darabokra tördelt ostyalap, óvatosan elkeverjük benne, hogy ne törjön össze nagyon.
  4. Egy őzgerinc esetleg gyümölcskenyérformát alufóliával kibélelünk, és vizes ecsettel megnedvesítjük. Beleöntjük a masszát, alaposan lenyomkodjuk, és legalább egy éjszakát a hűtőben pihentetjük.
  5. Másnap egy éles késsel kb. 2-3 cm vastagságú szeletekre vágva tálaljuk.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 5819
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 20.

Ajánló

A vegyes aszalványok helyett használható kandírozott narancshéj vagy mazsola is. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem tagadom, ez a süti nem túl szép... viszont, nagyon-nagyon finom. :) Szupergyorsan elkészül, és mindenki szereti... tökéletes vendégváró édesség. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...