r
Nosalty Logó

Fehércsokihabos-epres linzertorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fehércsokihabos-epres linzertorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 780 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 6229 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 321 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    53.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    320.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.9 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    322 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    307 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 780 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    76.4 g

Zsír

  • Összesen
    429.8 g
  • Telített zsírsav
    137 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    125 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    555 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2565.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    767 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    1085 mg
  • Nátrium
    379 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    527.2 g
  • Cukor
    273 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    738.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2575 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    283 mg
  • D vitamin:
    109 micro
  • K vitamin:
    224 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    246 micro
  • Kolin:
    338 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2453 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1433 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    420 micro
Összesen 6229 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    131.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 321 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Az összeállításhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 30 percre a hűtőbe tesszük. Ezt követően akkorára nyújtjuk, hogy a sütőformában 2-3 cm-es peremet is képezzen. Előizzított sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. (A krémkészítés és az eper előkészítése a sütés alatt indulhat is.) Ha van otthon eperlekvárunk, akkor vékonyan kenjük meg vele a megsült tésztát, és hagyjuk a formában kihűlni.
  2. A krémhez 1 dl tejszínt felmelegítünk, majd megolvasztjuk benne az édes fehércsokit, és szintén kihűtjük. Felverjük a 2 dl tejszínt (esetleg kis habfixálópor hozzáadásával), és hűtőbe tesszük. A mascarponét kikeverjük a kihűlt csokikrémmel, és egyben óvatosan hozzákeverjük a felvert tejszínhabot.
  3. A kihűlt tésztára kenünk egy réteget a krémből, rárétegezzük az ízlés szerinti méretre vágott epret, és rákenjük a krém maradék felét. Ezután díszítsük tetszés szerint pl. kicsit pirult mandulaforgáccsal, és bízzuk a hűtő gondjaira.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 97
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 14595
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy isteni csokoládés pite ihletett meg, Hogy elkészítsem debütáló sütiremekem. Melyet rövid-de-édes életútját figyelve kipróbáltan s bátran adok e helyütt közre!  És szeretném, ha más is sikerre vinne! :o)   

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...