Fehérborban főtt csirke
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
250g csirke366 kcal
-
13g fehérbor10 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
4g vaj30 kcal
-
42g csiperkegomba9 kcal
-
33g főzőtejszín44 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g majoranna1 kcal
-
1g rozmaring2 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
Összesen
471
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
1500g csirke2193 kcal
-
75g fehérbor62 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
250g csiperkegomba53 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g fekete bors3 kcal
-
2g majoranna5 kcal
-
7g rozmaring9 kcal
-
3g kakukkfű3 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
Összesen
2818
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
68.2g csirke100 kcal
-
3.4g fehérbor3 kcal
-
4.1g vöröshagyma1 kcal
-
1.1g vaj8 kcal
-
11.4g csiperkegomba2 kcal
-
9.1g főzőtejszín12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0.1g majoranna0 kcal
-
0.3g rozmaring0 kcal
-
0.1g kakukkfű0 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
Összesen
127
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 34.5 g
Zsír
-
Összesen 33.1 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 148 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 648.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 330 mg
-
Nátrium 148 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 207.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 166 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 129 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 118 mg
-
Retinol - A vitamin: 129 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 424 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 425 micro
Összesen
471
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 206.7 g
Zsír
-
Összesen 198.8 g
-
Telített zsírsav 71 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 76 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 35 g
-
Koleszterin 889 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3891.7 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 177 mg
-
Kálcium 506 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 304 mg
-
Foszfor 1983 mg
-
Nátrium 887 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 1247 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 998 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 96 mg
-
D vitamin: 123 micro
-
K vitamin: 772 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 79 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 209 micro
-
Kolin: 708 mg
-
Retinol - A vitamin: 776 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2543 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2548 micro
Összesen
2818
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 177.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 56.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 116 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 116 micro
Összesen
127
kcal
Hozzávalók
-
1.5 kg csirke
-
0.8 dl fehérbor (a legolcsóbb, ami a boltban kapható, csak ne műanyagpalackos és ne koccintós legyen!)
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
250 g csiperkegomba
-
2 dl főzőtejszín
-
só ízlés szerint
-
2 kk majoranna
-
1 db babérlevél
Elkészítés
- A csirkét jól besózzuk, majd az apróra vágott hagymával együtt a vajra vagy olajra tesszük. kb. 10-15 percen keresztül megpirítjuk a csirke minden oldalát.
- Mielőtt felöntenénk, rátesszük a borsot és a majorannát, jól átforgatjuk, pirítjuk néhány percig.
- Felöntjük a teljes üveg borral, és hozzárakjuk a többi fűszert, kivéve a gombát és a petrezselymet.
- 45 percig fedő alatt, kis lángon rotyogtatjuk.
- Hozzáadjuk a vékonyra szelt gombát és a petrezselymet. 15 percig kis lángon, fedő alatt rotyogtatjuk.
- Kivesszük a csirkét. Belekeverjük a tejszínt, pár percig összeforraljuk lassú kevergetés közben.
- Elzárjuk, és visszatesszük a csirkét.
- Ha egyszerre nem fogy el, másnapra még finomabb, vagy egy részét le is fagyaszthatjuk.
- Kifőtt tésztával tálaljuk, legjobb az orsó, mert jól felveszi a finom szaftot.
- Receptkönyvben: 38
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 6955
- Feltöltés dátuma: 2010. január 03.
Ajánló
Köretként orsótésztát ajánlok. Italként száraz fehérbor illik hozzá vagy sima víz, és fehér kenyér tunkolni!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Régi recept, azokból az időkből, amikor háztájban csirkét vágtak, és eképp hasznosították minden részét. Így főzték meg családi lakomákhoz. Mindenkinek jutott minden része a csirkének, ki, mit szeret szopogatni. Ma is lehet teljes csirkéből készíteni, amit darabokra választunk, vagy csak olyan részekből, amiket kedvelünk. Csak csirkemellfiléből nem lesz olyan ízletes. Csontos, bőrös része főjön benne! Én felsőcombból készítem. Szalvétával készüljünk, mert ezt az ételt nem szégyen kézzel megfogni. A szószból kifő minden alkohol, ezért gyerekek is fogyaszthatják. Csak a finom aromája marad.