r
Nosalty Logó

Fehérborban főtt csirke

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Fehérborban főtt csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 471 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2818 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 127 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.5 g

Zsír

  • Összesen
    33.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    648.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    330 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    207.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    424 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    425 micro
Összesen 471 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    206.7 g

Zsír

  • Összesen
    198.8 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    889 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3891.7 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    177 mg
  • Kálcium
    506 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    304 mg
  • Foszfor
    1983 mg
  • Nátrium
    887 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1247 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    998 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    772 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    79 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    708 mg
  • Retinol - A vitamin:
    776 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2543 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2548 micro
Összesen 2818 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 127 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkét jól besózzuk, majd az apróra vágott hagymával együtt a vajra vagy olajra tesszük. kb. 10-15 percen keresztül megpirítjuk a csirke minden oldalát.
  2. Mielőtt felöntenénk, rátesszük a borsot és a majorannát, jól átforgatjuk, pirítjuk néhány percig.
  3. Felöntjük a teljes üveg borral, és hozzárakjuk a többi fűszert, kivéve a gombát és a petrezselymet.
  4. 45 percig fedő alatt, kis lángon rotyogtatjuk.
  5. Hozzáadjuk a vékonyra szelt gombát és a petrezselymet. 15 percig kis lángon, fedő alatt rotyogtatjuk.
  6. Kivesszük a csirkét. Belekeverjük a tejszínt, pár percig összeforraljuk lassú kevergetés közben.
  7. Elzárjuk, és visszatesszük a csirkét.
  8. Ha egyszerre nem fogy el, másnapra még finomabb, vagy egy részét le is fagyaszthatjuk.
  9. Kifőtt tésztával tálaljuk, legjobb az orsó, mert jól felveszi a finom szaftot.
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6955
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 03.

Ajánló

Köretként orsótésztát ajánlok. Italként száraz fehérbor illik hozzá vagy sima víz, és fehér kenyér tunkolni!  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Régi recept, azokból az időkből, amikor háztájban csirkét vágtak, és eképp hasznosították minden részét. Így főzték meg családi lakomákhoz. Mindenkinek jutott minden része a csirkének, ki, mit szeret szopogatni. Ma is lehet teljes csirkéből készíteni, amit darabokra választunk, vagy csak olyan részekből, amiket kedvelünk. Csak csirkemellfiléből nem lesz olyan ízletes. Csontos, bőrös része főjön benne! Én felsőcombból készítem. Szalvétával készüljünk, mert ezt az ételt nem szégyen kézzel megfogni. A szószból kifő minden alkohol, ezért gyerekek is fogyaszthatják. Csak a finom aromája marad.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...