r
Nosalty Logó

Fehérborban főtt csirke

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Fehérborban főtt csirke
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

471
Kalória
34.5g
Fehérje
5.5g
Szénhidrátok
33.1g
Zsír
207.8g
Víz
148.1g
Koleszterin
1.3g
Rost
3g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 471 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2818 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 127 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.5 g

Zsír

  • Összesen
    33.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    648.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    330 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    207.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    424 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    425 micro
Összesen 471 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    206.7 g

Zsír

  • Összesen
    198.8 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    889 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3891.7 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    177 mg
  • Kálcium
    506 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    304 mg
  • Foszfor
    1983 mg
  • Nátrium
    887 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    1247 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    998 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    772 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    79 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    708 mg
  • Retinol - A vitamin:
    776 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2543 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2548 micro
Összesen 2818 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    56.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 127 kcal

Elkészítés

  1. A csirkét jól besózzuk, majd az apróra vágott hagymával együtt a vajra vagy olajra tesszük. kb. 10-15 percen keresztül megpirítjuk a csirke minden oldalát.
  2. Mielőtt felöntenénk, rátesszük a borsot és a majorannát, jól átforgatjuk, pirítjuk néhány percig.
  3. Felöntjük a teljes üveg borral, és hozzárakjuk a többi fűszert, kivéve a gombát és a petrezselymet.
  4. 45 percig fedő alatt, kis lángon rotyogtatjuk.
  5. Hozzáadjuk a vékonyra szelt gombát és a petrezselymet. 15 percig kis lángon, fedő alatt rotyogtatjuk.
  6. Kivesszük a csirkét. Belekeverjük a tejszínt, pár percig összeforraljuk lassú kevergetés közben.
  7. Elzárjuk, és visszatesszük a csirkét.
  8. Ha egyszerre nem fogy el, másnapra még finomabb, vagy egy részét le is fagyaszthatjuk.
  9. Kifőtt tésztával tálaljuk, legjobb az orsó, mert jól felveszi a finom szaftot.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 75 perc

Régi recept, azokból az időkből, amikor háztájban csirkét vágtak, és eképp hasznosították minden részét. Így főzték meg családi lakomákhoz. Mindenkinek jutott minden része a csirkének, ki, mit szeret szopogatni. Ma is lehet teljes csirkéből készíteni, amit darabokra választunk, vagy csak olyan részekből, amiket kedvelünk. Csak csirkemellfiléből nem lesz olyan ízletes. Csontos, bőrös része főjön benne! Én felsőcombból készítem. Szalvétával készüljünk, mert ezt az ételt nem szégyen kézzel megfogni. A szószból kifő minden alkohol, ezért gyerekek is fogyaszthatják. Csak a finom aromája marad.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Krémes tejszínes pulykaragu

A tejszínes pulykaragu egyszerűen elkészíthető, így ideális egy hétköznapi ebédhez vagy vacsorához. Rövid idő alatt tápláló, ízletes fogás kerülhet az asztalra, amihez elegendő ...

Hering András

Gyros házilag

Imádom az ilyen típusú pitekenyérben a gyrost, és ritkán lehet kapni, úgyhogy gondoltam elkészítem otthon az egészet. A gyrosnál csak egy jobb dolog van, a házi készítésű gyros. ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Ez a legjobb tejtermék, ha gyorsítani szeretnénk a bélmozgásunkat

A tejtermékek emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról hatalmas vitákat lehetne folytatni, de az biztos, hogy az egyik legnépszerűbb fermentált tejtermékünk kiemelten sokat tud segíteni a bélmozgás serkentésében. Kivéve, ha tejallergiásak vagy laktózérzékenyek vagyunk, akkor inkább ne fogyasszuk.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!