r
Nosalty Logó

Fehér szőlős birsalmalekvár

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Boszi
Fehér szőlős birsalmalekvár
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1070
Kalória
2.8g
Fehérje
279.4g
Szénhidrátok
0.7g
Zsír
391.2g
Víz
-
Koleszterin
7.4g
Rost
234.2g
Cukor
  • 0% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1070 kcal
  • 0% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 5356 kcal
  • 0% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 123 kcal
  • 0% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    279.4 g
  • Cukor
    234 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    391.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 1070 kcal
  • 0% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1010.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    287 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    428 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1397 g
  • Cukor
    1171 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

Víz

  • Összesen
    1956.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    309 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    140 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    380 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    711 micro
Összesen 5356 kcal
  • 0% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.3 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    10 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    44.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 123 kcal

Elkészítés

  1. A birsalmákat alaposan megmossuk, és hámozás nélkül felszeleteljük. A csúnyább héjrészeket persze vágjuk le, és a magházat is vágjuk ki. Folyamatosan locsolgassuk a citromlével.
  2. A szőlőt leszemezzük, jól megmossuk, és egy vastag aljú lábasba tesszük.
  3. A szőlőre ráöntjuk a birsalmát és tűzre tesszük. Amíg a szőlő nem ereszti jól ki a levét, gyakran megkeverjük. Nem kell alá víz, mert a birsalma jól fő a szőlőlében.
  4. Egy teatojásba tesszük a fűszereket és bedobjuk a lábasba.
  5. Ha már van lé, közepes lángon főzzük, gyakran megkeverjük. (Én az elején tettem rá fedőt. Amikor már jónak tűnt a birsalma levettem, és nagyobb lángon, kevergetve sűrítettem.)
  6. Amikor már elég sűrűnek látjuk, levesszük a tűzről és passzírozógéppel (botmixer) szétpasszírozzuk a gyümölcsöket.
  7. Visszatesszük a tűzre, és innen már nem hagyjuk magára. Rögtön mehet bele fél kg cukor és jól összefőzzük, majd szigorúan megkóstolni, kell-e bele még cukor. (Ugyanis nekem nem kellett bele mind az 1 kg.)
  8. Ha már jó az íze és az állaga, készen vagyunk. Addigra tisztán és sterilen kell állni az üvegeknek és a tetőknek. (Nekem a képen látható mennyiség lett, meg kb. 100 g, amit azóta is eszegetünk.)
  9. Még forrón az üvegekbe töltjük a kész lekvárt, jól rácsavarjuk a kupakot és 5 percre fejtetőre állítjuk. Száraz dunsztba tesszük másnapig. (Nekem ez egy hűtőtáska papírral és meleg pléddel bélelve.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Főzés ideje: 60 perc

Nagy nehezen szereztem birsalmát, és rögtön nekiálltam a lekvárfőzésének. Egy hasonló receptet láttam az "ötletkonyhán". Köszönet érte. Szerintem nagyon finom. Nem kell félni, hogy nem öntünk vizet a birsalma alá, mint általában szokás, de a szőlő levében nagyon jól megfő a birsalma.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Citrusos sárgabarackdzsem

A sárgabarack az egyik legnépszerűbb gyümölcs, amiből lekvár vagy dzsem készülhet. Ha unod már, hogy mindig ugyanaz az íz fogad az üvegekben, akkor bolondítsd meg egy kis citrussal! Mi ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Húsvéti nyitvatartás: erre számíts az ünnepek alatt

Már tényleg nyakunkon a húsvét, és érdemes előre felkészülni, hogy a boltok milyen nyitvatartással várnak minket, hogy ne érjen meglepetés. Persze kivételek mindig vannak, de mutatjuk, hogy a húsvéti hétvége hogyan alakul a nyitvatartásokat illetően!

Gazdálkodj okosan húsvétkor is!

Az ALDI-val az ünnepek idején is könnyen spórolhatsz, hiszen verhetetlen árainak köszönhetően akár 3400 forintból is asztalra varázsolhatod a húsvéti családi ebédet.

Top Receptek

Székely tészta

A receptet az anyósomtól kaptam. Megkérdezésemre csak annyit tudott mondani, hogy kb. 30 évvel ezelőtt kapta egy barátnőjétől. Az ő édesapja volt talán székely ember.

Répatortakocka sütés nélkül

A répatortát imádjuk, és húsvét környékén sokan elkészítjük. A szokásostól eltérően ezt most nem kell sütni, és ráadásul tej- és tojásmentes is. Szuper laktató süti, és ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!