r
Nosalty Logó

Farsangi krumplis fánk (hozzáadott cukor nélkül)

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Farsangi krumplis fánk (hozzáadott cukor nélkül)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 52% Zsír
Összesen 971 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 52% Zsír
Összesen 9714 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 52% Zsír
Összesen 503 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 52% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    86.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 971 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 52% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.4 g

Zsír

  • Összesen
    864.2 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    395 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    312 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1796 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    362 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    848 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    433.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    292 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    350 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    383 micro
  • Kolin:
    229 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    354 micro
Összesen 9714 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 52% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    44.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    93.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 503 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 3-4 db burgonyát megmosunk, és héjában, sós vízben megfőzzük.
  2. Tálba tesszük a lisztet, sót, beleütjük a tojást.
  3. Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk, és a tálba öntjük.
  4. Melegen áttörjük a krumplit.
  5. Az összes hozzávalóval rugalmas tésztát gyúrunk.
  6. Letakarjuk, és meleg helyen kétszeresére kelesztjük. (Ez 15-30 perc, ami nagyon függ a hőmérséklettől. Akinek bírja a keze a forró krumplit és nagyon gyorsan összegyúrja, annak sokkal gyorsabban fog megkelni, mintha megvárjuk, míg kihűl. A lényeg, hogy kétszeresére kelesztjük a tésztát.)
  7. Ha megkelt a tésztánk, 1 cm vastagra nyújtjuk, fánkszaggatóval kiszaggatjuk.
  8. Újra kelesztjük. (Ez már nem sok idő, általában mire felmelegszik az olaj, megemelkedik a tészta, és már lehet is sütni.)
  9. Felforrósítjuk az olajat, és pirosra sütjük a fánkokat.
  10. Szalvétára szedjük, és forrón tálaljuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 165
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 52
  • Össznézettség: 84511
  • Feltöltés dátuma: 2009. február 04.

Ajánló

Laktató levesek, pl. gulyásleves után kiváló.          

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon sok cukorbeteg szereti a fánkot, de nem eheti meg. Ezzel a recepttel ők is nyugodtan készíthetik. Nagyon laktató finom eledel.   Régen a nagymamám pénteken soha nem főzött húst, olyankor tejfölös bableves mellé sütötte ezt a sós krumplis fánkot. Ez a fánkrecept a régi családi receptek közül való, és bevallom bajban vagyok mikor le kell írni őket, mert én úgy tanultam, hogy soha nem mérte a nagymamám a hozzávalókat. Mindig arra tanított, hogy érezzem a tésztán, miből mennyi kell hozzá.     

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...