Etyeki padlizsánkrém
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Bjkata
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
167g padlizsán40 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
4g vöröshagyma2 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
4g majonéz20 kcal
-
6 kcal
Összesen
69
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
2000g padlizsán475 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
7g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
44g majonéz235 kcal
-
71 kcal
Összesen
811
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
94.4g padlizsán22 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
2.4g vöröshagyma1 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
2.1g majonéz11 kcal
-
0.4g napraforgó olaj3 kcal
Összesen
38
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.7 g
Zsír
-
Összesen 3.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 332.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 40 mg
-
Nátrium 252 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.1 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 149.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 57 micro
Összesen
69
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.1 g
Zsír
-
Összesen 37.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3991.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 198 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 273 mg
-
Foszfor 482 mg
-
Nátrium 3018 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 120.8 g
-
Cukor 71 mg
-
Élelmi rost 58 mg
VÍZ
-
Összesen 1799 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 67 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 427 micro
-
Kolin: 136 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 267 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 687 micro
Összesen
811
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.9 g
Zsír
-
Összesen 1.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 188.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 23 mg
-
Nátrium 143 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 84.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 32 micro
Összesen
38
kcal
Hozzávalók
-
5 db padlizsán
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 tk só
-
4 ek majonéz
-
1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- A padlizsánokat kiolajozott tepsiben egészben megsütjük. (Még a szárát sem kell sütés előtt leszedni. Viszont érdemes kicsit fogpiszkálóval megszurkálni, mielőtt betesszük a sütőbe. Fémmel nem szabad szurkálni, ezért szoktam fogpiszkálót használni erre a célra.)
- A sütés 50-60 percig tart hőlégkeveréssel.
- A megsült padlizsánokat meghámozzuk. (Ne késsel, hanem kézzel dolgozzunk, amikor már csak langyos a padlizsán.)
- Tegyünk bele reszelt vöröshagymát és fokhagymát, sót és borsot.
- Rúdmixerrel turmixoljuk össze.
- Keverjük össze 4-5 ek majonézzel.
- Rakjuk csavaros üvegbe, és így tárolhatjuk a hűtőben, amíg el nem fogy.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 25x10x6
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 16 alkalommal
- Receptkönyvben: 189
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 59042
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 06.
Ajánló
Pirítóssal, paprikával, paradicsommal a legfinomabb.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Bjkata
96 recept
Amikor Etyeken kirándultunk néhány évvel ezelőtt, az egyik étteremben kínáltak meg bennünket előételként ilyen padlizsánkrémmel és kis pirítós falatkákkal, így a főétel előtt ezzel a finomsággal szinte teljesen jóllaktunk.:) Azóta minden nyáron termesztünk a kertünkben padlizsánt, és készítünk belőle padlizsánkrémet. Nem lehet megunni!