r
Nosalty Logó

Eszterházy torta a The Cake Factory-tól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Eszterházy torta a The Cake Factory-tól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tészta

A krém

Összeállítás

A díszítés

Összesen 449 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tészta

A krém

Összeállítás

A díszítés

Összesen 4490 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tészta

A krém

Összeállítás

A díszítés

Összesen 356 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    31 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    298.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.1 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 449 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.7 g

Zsír

  • Összesen
    310.5 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    110 g
  • Koleszterin
    345 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2985.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    822 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    417 mg
  • Foszfor
    1054 mg
  • Nátrium
    604 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    381.3 g
  • Cukor
    312 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    215.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1038 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1016 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    269 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 4490 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 356 kcal

Hozzávalók

A tészta

A krém

Összeállítás

A díszítés

Elkészítés

A tészta

  1. A tortához 5 lapra lesz szükségünk, tehát érdemes először egy 20 cm-es tortaformát körberajzolni, jó erősen ceruzával, majd ezt fordítsuk meg, és úgy tegyük a tepsire, így nem fog a tészta hozzáérni a ceruzához/tollhoz. (Én 3 részletben sütöttem meg a lapokat, mert amúgy nem fért volna be a sütőbe. Fontos, hogy a tészta ne álljon sütés előtt, mert a fehérje összeesik.)
  2. A sütőt melegítsük elő 190 fokra.
  3. A tojásokat válasszuk szét, majd a fehérjét verjük fel a cukorral addig, amíg egy olyan habot kapunk, ami még lágy, de már van tartása. Óvatosan forgassuk bele a diót is, ehhez a legjobb egy szilikon spatulát használni.
  4. Osszuk el egyenletesen a megrajzolt sütőlapra, és egy hosszú késsel vagy egy kenőkéssel simítsuk el úgy, hogy a megrajzolt körön 1 centivel túllógjon, így majd ki tudjuk vágni, és egyenletes széleket kapunk.
  5. Süssük előmelegített sütőben 10 percig, vagy ameddig enyhén barna nem lesz. Ne süssük túl, mert törős lesz, de az sem jó, ha alulsütjük, mert akkor túlságosan ragadni fog. Ha megérintjük, és már szárazabbnak ítéljük és egy kissé barna is, jó lesz.
  6. Fordítsuk le egy sütőpapírra, és hagyjuk őket kihűlni, majd húzzuk le a sütőpapírt a lapokról, és a 20 centis tortaforma segítségével vágjuk körbe őket.

A krém

  1. A krémhez a pudingport főzzük meg a 300 ml tejjel és a cukorral, a tasakon leírtak szerint. Ha kész, hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni. Fontos, hogy tegyünk a pudingra egy fóliát úgy, hogy hozzáérjen a pudinghoz, így nem lesz darabos.
  2. Ha szobahőmérsékletűre hűlt a puding, keverjük hozzá a vajat, majd adjuk hozzá a diót és ízlés szerint a rumot is.

Összeállítás

  1. Az összeállításnál válasszuk ki a legszebb tortalapot, ezt tegyük félre, és legyen ez a teteje.
  2. A többit kenjük meg a krémmel, majd tegyük rá a félretett tortalapot, erre már ne kerüljön krém. Úgy osszuk el a krémet a tortalapok között, hogy maradjon a torta körbekenésére és díszítésére.

A díszítés

  1. Olvasszuk meg az étcsokoládét, majd tegyük kicsit félre, hogy kissé kihűljön. Ezután tegyük egy eldobható habzsákba, amire egy kis lyukat vágunk.
  2. Olvasszuk meg a fehér csokoládét 1-2 evőkanál étolajjal, ezt is hagyjuk kicsit kihűlni, majd lassan öntsük rá a legfelső tortalap közepére. Kenőkéssel oszlassuk el egyenletesen, vigyázva, hogy ne csöpögjön le a szélére.
  3. Amíg a fehér csokoládé még nedves, az étcsokoládéval a torta közepéről kezdve rajzoljunk egy csigavonalat. Nem kell rohanni, mert nem szárad olyan gyorsan, de izgulni sem kell rajta, nem kell hogy tökéletes legyen.
  4. Az étcsokit egy fogpiszkálóval húzzuk ki pókhálósra úgy, hogy először a közepét kihúzzuk 4 felé, majd kívülről befelé vonalakat húzunk a torta közepe felé.
  5. Tegyük a hűtőbe pár órára, hogy teljesen megszáradjon a teteje.
  6. Az oldalát vonjuk be a megmaradt krémmel, majd darált dióval panírozzuk. Díszítsük ízlés szerint a krémmel és egész dióval.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 219
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 48
  • Össznézettség: 36681
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 20.

Ajánló

A legjobb, ha ezt a tortát egy nappal a tálalás előtt összeállítjuk, mert finomabb ha kicsit megszívja magát, és jobban is lehet vágni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az Eszterházy tortát mindenki ismeri a cukrászdákból, de érdemes elkészíteni otthon is, mert nagyon finom. További receptjeimért kattintsanak a blogomra.

Hozzávalók

A tészta

A krém

Összeállítás

A díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...