Eszterházy torta a The Cake Factory-tól
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 32% Zsír
A tészta
-
20g tojásfehérje10 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
15g dió98 kcal
A krém
Összeállítás
-
10g fehér csokoládé54 kcal
-
2g étcsokoládé11 kcal
-
3g dió17 kcal
A díszítés
Összesen
449
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 32% Zsír
A tészta
-
200g tojásfehérje104 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
150g dió981 kcal
A krém
Összeállítás
-
100g fehér csokoládé539 kcal
-
20g étcsokoládé109 kcal
-
26g dió170 kcal
A díszítés
Összesen
4490
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 32% Zsír
A tészta
-
15.8g tojásfehérje8 kcal
-
11.9g cukor46 kcal
-
11.9g dió78 kcal
A krém
-
3.6g vaníliás pudingpor14 kcal
-
23.7g tej13 kcal
-
5.9g cukor23 kcal
-
3.6g dió23 kcal
-
0.2g rum1 kcal
-
11.9g vaj85 kcal
Összeállítás
-
7.9g fehér csokoládé43 kcal
-
1.6g étcsokoládé9 kcal
-
2.1g dió13 kcal
A díszítés
Összesen
356
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 31 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 298.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 82 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 105 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.1 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 21.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 104 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 102 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
449
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 72.7 g
Zsír
-
Összesen 310.5 g
-
Telített zsírsav 115 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 66 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 110 g
-
Koleszterin 345 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2985.4 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 60 mg
-
Kálcium 822 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 417 mg
-
Foszfor 1054 mg
-
Nátrium 604 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 381.3 g
-
Cukor 312 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 215.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1038 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 236 micro
-
Kolin: 147 mg
-
Retinol - A vitamin: 1016 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 269 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
4490
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 24.6 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 236.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 48 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.2 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 17.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 82 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 80 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
356
kcal
Hozzávalók
A tészta
-
5 db tojásfehérje
-
150 g cukor
A krém
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
300 ml tej
-
75 g cukor
-
1 teáskanál rum
Összeállítás
-
100 g fehér csokoládé
-
20 g étcsokoládé
-
1 marék dió
A díszítés
Elkészítés
A tészta
- A tortához 5 lapra lesz szükségünk, tehát érdemes először egy 20 cm-es tortaformát körberajzolni, jó erősen ceruzával, majd ezt fordítsuk meg, és úgy tegyük a tepsire, így nem fog a tészta hozzáérni a ceruzához/tollhoz. (Én 3 részletben sütöttem meg a lapokat, mert amúgy nem fért volna be a sütőbe. Fontos, hogy a tészta ne álljon sütés előtt, mert a fehérje összeesik.)
- A sütőt melegítsük elő 190 fokra.
- A tojásokat válasszuk szét, majd a fehérjét verjük fel a cukorral addig, amíg egy olyan habot kapunk, ami még lágy, de már van tartása. Óvatosan forgassuk bele a diót is, ehhez a legjobb egy szilikon spatulát használni.
- Osszuk el egyenletesen a megrajzolt sütőlapra, és egy hosszú késsel vagy egy kenőkéssel simítsuk el úgy, hogy a megrajzolt körön 1 centivel túllógjon, így majd ki tudjuk vágni, és egyenletes széleket kapunk.
- Süssük előmelegített sütőben 10 percig, vagy ameddig enyhén barna nem lesz. Ne süssük túl, mert törős lesz, de az sem jó, ha alulsütjük, mert akkor túlságosan ragadni fog. Ha megérintjük, és már szárazabbnak ítéljük és egy kissé barna is, jó lesz.
- Fordítsuk le egy sütőpapírra, és hagyjuk őket kihűlni, majd húzzuk le a sütőpapírt a lapokról, és a 20 centis tortaforma segítségével vágjuk körbe őket.
A krém
- A krémhez a pudingport főzzük meg a 300 ml tejjel és a cukorral, a tasakon leírtak szerint. Ha kész, hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni. Fontos, hogy tegyünk a pudingra egy fóliát úgy, hogy hozzáérjen a pudinghoz, így nem lesz darabos.
- Ha szobahőmérsékletűre hűlt a puding, keverjük hozzá a vajat, majd adjuk hozzá a diót és ízlés szerint a rumot is.
Összeállítás
- Az összeállításnál válasszuk ki a legszebb tortalapot, ezt tegyük félre, és legyen ez a teteje.
- A többit kenjük meg a krémmel, majd tegyük rá a félretett tortalapot, erre már ne kerüljön krém. Úgy osszuk el a krémet a tortalapok között, hogy maradjon a torta körbekenésére és díszítésére.
A díszítés
- Olvasszuk meg az étcsokoládét, majd tegyük kicsit félre, hogy kissé kihűljön. Ezután tegyük egy eldobható habzsákba, amire egy kis lyukat vágunk.
- Olvasszuk meg a fehér csokoládét 1-2 evőkanál étolajjal, ezt is hagyjuk kicsit kihűlni, majd lassan öntsük rá a legfelső tortalap közepére. Kenőkéssel oszlassuk el egyenletesen, vigyázva, hogy ne csöpögjön le a szélére.
- Amíg a fehér csokoládé még nedves, az étcsokoládéval a torta közepéről kezdve rajzoljunk egy csigavonalat. Nem kell rohanni, mert nem szárad olyan gyorsan, de izgulni sem kell rajta, nem kell hogy tökéletes legyen.
- Az étcsokit egy fogpiszkálóval húzzuk ki pókhálósra úgy, hogy először a közepét kihúzzuk 4 felé, majd kívülről befelé vonalakat húzunk a torta közepe felé.
- Tegyük a hűtőbe pár órára, hogy teljesen megszáradjon a teteje.
- Az oldalát vonjuk be a megmaradt krémmel, majd darált dióval panírozzuk. Díszítsük ízlés szerint a krémmel és egész dióval.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 219
- Tegnapi nézettség: 8
- 7 napos nézettség: 48
- Össznézettség: 36681
- Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 20.
Ajánló
A legjobb, ha ezt a tortát egy nappal a tálalás előtt összeállítjuk, mert finomabb ha kicsit megszívja magát, és jobban is lehet vágni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Az Eszterházy tortát mindenki ismeri a cukrászdákból, de érdemes elkészíteni otthon is, mert nagyon finom. További receptjeimért kattintsanak a blogomra.