r
Nosalty Logó

Északi gluténmentes kenyér

0,0

0 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Black Bob Necropants
Északi gluténmentes kenyér
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

395
Kalória
9g
Fehérje
69g
Szénhidrátok
8.3g
Zsír
96.5g
Víz
98.1g
Koleszterin
5.8g
Rost
9.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 395 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1577 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 178 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1422.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    316 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    451 mg
  • Nátrium
    601 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    96.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 395 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.2 g

Zsír

  • Összesen
    33.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    393 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5689.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    1265 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    1804 mg
  • Nátrium
    2403 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    275.8 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    386.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    227 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    348 mg
  • Retinol - A vitamin:
    222 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    514 micro
Összesen 1577 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    642.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    204 mg
  • Nátrium
    271 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    43.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 178 kcal

Elkészítés

  1. Miután betettük kedvenc metál nótánk a lejátszóba, egy nagy tálban a banánt összetörjük egy metál villával (\../,), ráütjük a két egész tojást, és a joghurtot is hozzáadjuk.
  2. Ezután hozzáadjuk a száraz összetevőket: sütőpor, ízlés szerint magvak. Az egészet jól összekeverjük.
  3. Ezután annyi gluténmentes lisztet adunk a keverékünkhöz, hogy egy viszonylag tészta állagú masszát kapjunk. Figyelem: nem lesz teljesen olyan az állaga, mint a hagyományos tésztának! Kicsit lazább és folyékonyabb lesz. Inkább egy sűrű masszára emlékeztet, mint tésztára. Ez nekem nagyjából 300 g liszt felhasználásával történik meg, de lehet, hogy neked több/kevesebb kell majd.
  4. Egy szilikon sütőformát kivajazunk, majd megszórjuk a maradék liszttel, mint ahogyan az északi fagy teríti be a pusztaságot a fehér hóval. A masszát beleöntjük a formába.
  5. Mehet is egyből a sütőbe, 175 C-on, 1 óra 45 perc alatt készre sütjük. Ha kész, kivesszük a formából azonnal, és hagyjuk kihűlni. Tárolni konyharuhában lehet, amit zacskóba tehetünk, hogy ne száradjon ki. Ez nem hagyományos bolti kenyér, 2-3 nap alatt megpenészedik, ha nem esszük meg!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 105 perc
  • Sütés hőfoka: 175 °C

Évek óta próbálok olyan gluténmentes kenyeret sütni, ami nem száraz, nem hullik darabokra, és ízletes. A recept alapja a banánkenyér, melyben a banán és a tojás tartja össze a kenyeret. A kenyérnek nincs erős banán íze, finom, és viszonylag olcsón elkészíthető alternatíva cöliákiában szenvedőknek. Felvágottal, husival, zöldséggel is lehet enni, akár meg is pirítani, melegszendvicset csinálni belőle.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!