r
Nosalty Logó

Eredeti olasz pizza

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
VaAnVi
Eredeti olasz pizza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 5% Zsír

2 db pizzához

Összesen 637 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 5% Zsír

2 db pizzához

Összesen 2550 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 5% Zsír

2 db pizzához

Összesen 191 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1867.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    295 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    289 mg
  • Nátrium
    1181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    193.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    210 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2059 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 637 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.3 g

Zsír

  • Összesen
    64.3 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7468.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    1182 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    1156 mg
  • Nátrium
    4723 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    394.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    772.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    539 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    275 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    470 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    839 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    8235 micro
  • Lut-zea
    345 micro
Összesen 2550 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    557.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    352 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    615 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 191 kcal

Hozzávalók

2 db pizzához

Elkészítés

2 db pizzához

  1. A pizzatésztához a száraz (élesztő, liszt, só) hozzávalókat jól összekeverjük kézzel, majd a vizet több (minimum két) részletben hozzáadjuk (az utolsó egy deci nem biztos, hogy kell, mert túl lágy és tapadós lesz). Jól összegyúrjuk, amíg össze nem áll (kicsit tapadni fog a kézhez, de az nem baj). Érdemes kicsit kiszórni liszttel az edényt. Minimum 1 órát pihentetjük lefedve.
  2. A hajtogatós módszerrel áthajtogatjuk kerekre (megcsípjük az egyik oldalát, kihúzzuk, és ráhajtjuk a szemközti oldalra, úgy mint ahogy a kenyeret szokták hajtogatni), nem kell sokat, csak addig, amíg szép kerek nem lesz, és nem tapad nagyon az ujjakhoz, és így hajtogatunk bele levegőt. Megint érdemes kicsit kilisztezni az edényt, de bele fog tapadni így is úgy is, de talán könyebb kiszedni, ha kicsit meg van lisztezve belül az edény. Egy éjszakát hagyjuk pihenni lefedve 4-5 fokos hűtőben. Megkel jó magasra, de nem szabad emelgetni rajta a tányért, amivel lefedjük, mert összeesik.
  3. Mielőtt dolgozunk vele, ki kell venni legalább egy/másfél órával a hűtőből, hogy szobahőmérsékletű legyen.
  4. A felületet meglisztezzük, kerekre formázzuk (ne gyúrjuk, mert kimegy belőle a levegő!). Középről kifelé nyújtjuk kézzel/ujjal vagy kézháttal úgy, hogy a széléből nem nyomjuk ki a levegőt, mert attól lesz puha és levegős a széle.
  5. Megkenjük a paradicsomszósszal vagy más szósszal kedvünk szerint.
  6. Mielőtt betesszüj sütni, 30-40 perccel előtte maxra bekapcsoljuk a sütőt, hogy jól felmelegedjen. Alul-felül opció, ha van a sütőn, az a legjobb neki. Egy sima tepsibe beletesszük, egy kicsit ki lehet lisztezni, hogy oda ne tapadjon. Olaj nem kell, mert csak odaég!
  7. Kb. 10, nagyon max 15 perc kell neki a sütőben, nem kell nagyon barnára sütni, mert kemény lesz. Az alját figyeljük, ha megemeljük, és kicsit barna/megsült, akkor kész. A sajtfeltétet érdemes egy 8-10 perc utan rátenni, utána még sütni 2-4 percet. De ez a sütőtől is függ, ki kell tapasztalni, nem szabad túlsütni, hogy nagyon barna legyen, mert akkor kemény lesz.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 4187
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eredeti olasz pizza
VaAnVi 2 recept

Ha teszünk rá sajtot: mozzarella, gorgonzola, parmezan. Ízlés szerint. Utóbbi kettőből nem kell sok és nem a legelején kell rátenni, hanem amikor már kicsit barna a pizza széle, azaz majdnem kész, mert ha a legelején ráteszed, ráég nagyon Lehet csinálni hozzá bazsalikomos olajat. Olívaolaj, só, bors, Friss bazsalikom összetörve, de ízlés szerint lehet benne bármi, ez egy alap fűszeres olaj. Ezt fogyasztás előtt érdemes rákenni.

Hozzávalók

2 db pizzához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...