Eredeti olasz pizza
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
VaAnVi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
- 7% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 5% Zsír
2 db pizzához
-
125g finomliszt455 kcal
-
90g ásványvíz0 kcal
-
3g só0 kcal
-
3 kcal
-
12 kcal
-
38g sajt132 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
Összesen
637
kcal
- 7% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 5% Zsír
2 db pizzához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
360g ásványvíz0 kcal
-
10g só0 kcal
-
13 kcal
-
300g konzerv paradicsom48 kcal
-
150g sajt528 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
Összesen
2550
kcal
- 7% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 5% Zsír
2 db pizzához
-
37.3g finomliszt136 kcal
-
26.9g ásványvíz0 kcal
-
0.7g só0 kcal
-
0.3g instant élesztő1 kcal
-
22.4g konzerv paradicsom4 kcal
-
11.2g sajt39 kcal
-
1.2g olívaolaj11 kcal
Összesen
191
kcal
- 7% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.8 g
Zsír
-
Összesen 16.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1867.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 295 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 289 mg
-
Nátrium 1181 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 98.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 193.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 135 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 69 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 117 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 210 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2059 micro
-
Lut-zea 86 micro
Összesen
637
kcal
- 7% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 91.3 g
Zsír
-
Összesen 64.3 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 185 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7468.2 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 194 mg
-
Kálcium 1182 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 193 mg
-
Foszfor 1156 mg
-
Nátrium 4723 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 394.5 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 772.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 539 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 275 micro
-
Kolin: 97 mg
-
Retinol - A vitamin: 470 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 839 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 8235 micro
-
Lut-zea 345 micro
Összesen
2550
kcal
- 7% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 4.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 557.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 88 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 86 mg
-
Nátrium 352 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 57.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 63 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 615 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
191
kcal
Hozzávalók
2 db pizzához
-
10 g só
-
4 g instant élesztő
Elkészítés
2 db pizzához
- A pizzatésztához a száraz (élesztő, liszt, só) hozzávalókat jól összekeverjük kézzel, majd a vizet több (minimum két) részletben hozzáadjuk (az utolsó egy deci nem biztos, hogy kell, mert túl lágy és tapadós lesz). Jól összegyúrjuk, amíg össze nem áll (kicsit tapadni fog a kézhez, de az nem baj). Érdemes kicsit kiszórni liszttel az edényt. Minimum 1 órát pihentetjük lefedve.
- A hajtogatós módszerrel áthajtogatjuk kerekre (megcsípjük az egyik oldalát, kihúzzuk, és ráhajtjuk a szemközti oldalra, úgy mint ahogy a kenyeret szokták hajtogatni), nem kell sokat, csak addig, amíg szép kerek nem lesz, és nem tapad nagyon az ujjakhoz, és így hajtogatunk bele levegőt. Megint érdemes kicsit kilisztezni az edényt, de bele fog tapadni így is úgy is, de talán könyebb kiszedni, ha kicsit meg van lisztezve belül az edény. Egy éjszakát hagyjuk pihenni lefedve 4-5 fokos hűtőben. Megkel jó magasra, de nem szabad emelgetni rajta a tányért, amivel lefedjük, mert összeesik.
- Mielőtt dolgozunk vele, ki kell venni legalább egy/másfél órával a hűtőből, hogy szobahőmérsékletű legyen.
- A felületet meglisztezzük, kerekre formázzuk (ne gyúrjuk, mert kimegy belőle a levegő!). Középről kifelé nyújtjuk kézzel/ujjal vagy kézháttal úgy, hogy a széléből nem nyomjuk ki a levegőt, mert attól lesz puha és levegős a széle.
- Megkenjük a paradicsomszósszal vagy más szósszal kedvünk szerint.
- Mielőtt betesszüj sütni, 30-40 perccel előtte maxra bekapcsoljuk a sütőt, hogy jól felmelegedjen. Alul-felül opció, ha van a sütőn, az a legjobb neki. Egy sima tepsibe beletesszük, egy kicsit ki lehet lisztezni, hogy oda ne tapadjon. Olaj nem kell, mert csak odaég!
- Kb. 10, nagyon max 15 perc kell neki a sütőben, nem kell nagyon barnára sütni, mert kemény lesz. Az alját figyeljük, ha megemeljük, és kicsit barna/megsült, akkor kész. A sajtfeltétet érdemes egy 8-10 perc utan rátenni, utána még sütni 2-4 percet. De ez a sütőtől is függ, ki kell tapasztalni, nem szabad túlsütni, hogy nagyon barna legyen, mert akkor kemény lesz.
- Sütés hőfoka: 250 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 27
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 4202
- Feltöltés dátuma: 2021. május 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
VaAnVi
2 recept
Ha teszünk rá sajtot: mozzarella, gorgonzola, parmezan. Ízlés szerint. Utóbbi kettőből nem kell sok és nem a legelején kell rátenni, hanem amikor már kicsit barna a pizza széle, azaz majdnem kész, mert ha a legelején ráteszed, ráég nagyon Lehet csinálni hozzá bazsalikomos olajat. Olívaolaj, só, bors, Friss bazsalikom összetörve, de ízlés szerint lehet benne bármi, ez egy alap fűszeres olaj. Ezt fogyasztás előtt érdemes rákenni.