Epres-vaníliás krémes Gonoszka konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gonoszka1
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
31g finomliszt114 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
6g tejföl12 kcal
-
19g vaj134 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ecet0 kcal
A nyújtáshoz
-
6g finomliszt20 kcal
Az epres réteghez
-
38g eper11 kcal
-
11g epres pudingpor43 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
75g tej42 kcal
-
6g vaj45 kcal
A vaníliás réteghez
-
100g tej56 kcal
A habos réteghez
-
126 kcal
-
5g porcukor19 kcal
A tetejéhez
-
19g étcsokoládé102 kcal
-
25g eper8 kcal
Összesen
838
kcal
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
250g finomliszt910 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g ecet0 kcal
A nyújtáshoz
-
45g finomliszt164 kcal
Az epres réteghez
-
300g eper90 kcal
-
90g epres pudingpor343 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
600g tej336 kcal
-
50g vaj359 kcal
A vaníliás réteghez
-
800g tej448 kcal
A habos réteghez
-
400g növényi habtejszín1004 kcal
-
40g porcukor155 kcal
A tetejéhez
-
150g étcsokoládé819 kcal
-
200g eper60 kcal
Összesen
6706
kcal
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
7.4g finomliszt27 kcal
-
1.6g tojás2 kcal
-
1.5g tejföl3 kcal
-
4.4g vaj32 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ecet0 kcal
A nyújtáshoz
-
1.3g finomliszt5 kcal
Az epres réteghez
-
8.9g eper3 kcal
-
2.7g epres pudingpor10 kcal
-
5.9g cukor23 kcal
-
17.7g tej10 kcal
-
1.5g vaj11 kcal
A vaníliás réteghez
-
23.7g tej13 kcal
A habos réteghez
-
11.8g növényi habtejszín30 kcal
-
1.2g porcukor5 kcal
A tetejéhez
-
4.4g étcsokoládé24 kcal
-
5.9g eper2 kcal
Összesen
200
kcal
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 13 g
Zsír
-
Összesen 43.5 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 82 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 561.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 241 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 117 mg
-
Nátrium 138 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 95.7 g
-
Cukor 51 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 72.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 189 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 185 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 50 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 58 micro
Összesen
838
kcal
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 104.2 g
Zsír
-
Összesen 347.8 g
-
Telített zsírsav 238 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 66 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 660 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4492.2 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 129 mg
-
Kálcium 1929 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 363 mg
-
Foszfor 934 mg
-
Nátrium 1103 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 765.8 g
-
Cukor 409 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 578.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1515 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 277 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 221 micro
-
Kolin: 247 mg
-
Retinol - A vitamin: 1480 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 400 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 467 micro
Összesen
6706
kcal
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 10.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 132.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 28 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.7 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 17.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 44 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 14 micro
Összesen
200
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
25 dkg finomliszt
-
1 db tojás
-
5 dkg tejföl
-
1 csipet só
-
1 kk ecet
A nyújtáshoz
-
3 evőkanál finomliszt
Az epres réteghez
A vaníliás réteghez
-
8 dl tej
A habos réteghez
-
4 dl növényi habtejszín
-
4 dkg porcukor
A tetejéhez
-
15 dkg étcsokoládé
-
20 dkg eper
Elkészítés
A tésztához
- A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, és a hűtőben 1 órát pihentetjük.
- A tésztát kétfelé vesszük. Amivel nem dolgozunk, azt visszatesszük a hűtőbe.
- Kinyújtjuk a tésztánkat vékonyra sütőpapíron, megszurkáljuk, és a tepsi hátulján 170 fokra előmelegített sütőben kb. 12 perc alatt világossárgára sütjük. A másik tésztalapot ugyanígy megsütjük. A kihűlt tésztalapot kapcsos formába tesszük vagy ennek hiányába magasabb oldalú tálba.
- Az epret kicsumázzuk, megmossuk, és szeletekre vágjuk. Ha kihűlt a tészta, az eperszeletekkel beborítjuk.
- 5 dl tejet felforralunk az eperpudinghoz. Közben 1 dl tejben elkeverjük csomómentesre a két pudingport, és a kristálycukrot is hozzákeverjük. Ha a tej felforrt, beleöntjük az elkevert pudingport, és 1-2 perc alatt sűrűre főzzük. Belekeverjük a vajat, majd forrón az epres tésztalapra öntjük. Kihűtjük.
- Közben a 8 dl tejjel 3-4 perc alatt felverjük krémesrea krémes port, majd a kihűlt eperpudingra simítjuk.
- A tejszínhabot felverjük a porcukorral, és a vaníliás krémre kenjük.
- Sütőpapírra tesszük a felső megsült, kihűlt tésztalapot. A csokoládét mikróban felmelegítjük, és a tésztalapra csorgatjuk, és egyenletessen elsimítjuk. A felszeletelt epret elosztjuk rajta. Ha megdermedt a csokoládé, feldaraboljuk, és a sütemény tetejére tesszük őket.
- Hűtőbe tesszük 1-2 órára, majd tálalhatjuk.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 36x24
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 34
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5952
- Feltöltés dátuma: 2012. december 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Gonoszka1
428 recept
Ezt a sütemény a születésnapomra készítettem. Mindenkinek nagyon ízlett, így gyorsan elfogyott. Azért csináltam epresnek a krémest, mert most nem akartam hagyományos krémest készíteni.