r
Nosalty Logó

Epres-vaníliás krémes Gonoszka konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Epres-vaníliás krémes Gonoszka konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A nyújtáshoz

Az epres réteghez

A vaníliás réteghez

A habos réteghez

A tetejéhez

Összesen 838 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A nyújtáshoz

Az epres réteghez

A vaníliás réteghez

A habos réteghez

A tetejéhez

Összesen 6706 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A nyújtáshoz

Az epres réteghez

A vaníliás réteghez

A habos réteghez

A tetejéhez

Összesen 200 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    43.5 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    561.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    241 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.7 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    185 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 838 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    104.2 g

Zsír

  • Összesen
    347.8 g
  • Telített zsírsav
    238 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    660 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4492.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    1929 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    363 mg
  • Foszfor
    934 mg
  • Nátrium
    1103 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    765.8 g
  • Cukor
    409 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    578.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1515 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    277 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    221 micro
  • Kolin:
    247 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1480 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    400 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    467 micro
Összesen 6706 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 200 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A nyújtáshoz

Az epres réteghez

A vaníliás réteghez

A habos réteghez

A tetejéhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, és a hűtőben 1 órát pihentetjük.
  2. A tésztát kétfelé vesszük. Amivel nem dolgozunk, azt visszatesszük a hűtőbe.
  3. Kinyújtjuk a tésztánkat vékonyra sütőpapíron, megszurkáljuk, és a tepsi hátulján 170 fokra előmelegített sütőben kb. 12 perc alatt világossárgára sütjük. A másik tésztalapot ugyanígy megsütjük. A kihűlt tésztalapot kapcsos formába tesszük vagy ennek hiányába magasabb oldalú tálba.
  4. Az epret kicsumázzuk, megmossuk, és szeletekre vágjuk. Ha kihűlt a tészta, az eperszeletekkel beborítjuk.
  5. 5 dl tejet felforralunk az eperpudinghoz. Közben 1 dl tejben elkeverjük csomómentesre a két pudingport, és a kristálycukrot is hozzákeverjük. Ha a tej felforrt, beleöntjük az elkevert pudingport, és 1-2 perc alatt sűrűre főzzük. Belekeverjük a vajat, majd forrón az epres tésztalapra öntjük. Kihűtjük.
  6. Közben a 8 dl tejjel 3-4 perc alatt felverjük krémesrea krémes port, majd a kihűlt eperpudingra simítjuk.
  7. A tejszínhabot felverjük a porcukorral, és a vaníliás krémre kenjük.
  8. Sütőpapírra tesszük a felső megsült, kihűlt tésztalapot. A csokoládét mikróban felmelegítjük, és a tésztalapra csorgatjuk, és egyenletessen elsimítjuk. A felszeletelt epret elosztjuk rajta. Ha megdermedt a csokoládé, feldaraboljuk, és a sütemény tetejére tesszük őket.
  9. Hűtőbe tesszük 1-2 órára, majd tálalhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 36x24
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5952
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Epres-vaníliás krémes Gonoszka konyhájából
Gonoszka1 428 recept

Ezt a sütemény a születésnapomra készítettem. Mindenkinek nagyon ízlett, így gyorsan elfogyott. Azért csináltam epresnek a krémest, mert most nem akartam hagyományos krémest készíteni.

Hozzávalók

A tésztához

A nyújtáshoz

Az epres réteghez

A vaníliás réteghez

A habos réteghez

A tetejéhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...