r
Nosalty Logó

Epres-rozés kocka

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gréti
Epres-rozés kocka
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A sütihez

A mázhoz és a díszítéshez

476
Kalória
7.5g
Fehérje
66.6g
Szénhidrátok
18g
Zsír
65g
Víz
83.4g
Koleszterin
1.6g
Rost
31.3g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A sütihez

A mázhoz és a díszítéshez

Összesen 476 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A sütihez

A mázhoz és a díszítéshez

Összesen 4281 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A sütihez

A mázhoz és a díszítéshez

Összesen 289 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    371.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.6 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    65 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 476 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.2 g

Zsír

  • Összesen
    161.8 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    750 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3343.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    666 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    1516 mg
  • Nátrium
    773 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    599 g
  • Cukor
    282 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    584.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    407 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    56 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    243 micro
  • Kolin:
    638 mg
  • Retinol - A vitamin:
    404 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1110 micro
Összesen 4281 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    224.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    39.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 289 kcal

Elkészítés

A sütihez

  1. Először egy nagy tepsit készítsünk elő, vajazzuk ki, vagy sütőpapírral béleljük ki. A sütőt melegítsük elő 175 fokra.
  2. Kézi habverővel is elkészíthető a süti tésztája, de használhatunk gépet a gyorsaság kedvéért. Először a tojást habosítsuk ki a cukorral, adjuk hozzá a rózsavizet, az olajat. Aztán jöhetnek a szárazak: a liszt, egy csipet só és a sütőpor. Közben adagoljuk hozzá a rozét is. Legyen szép egynemű a tészta, ne maradjon benne lisztcsomó.
  3. A kész tészta mehet a sütőlapra, nem kell a szélekig kikenni, de téglalap alapja legyen.
  4. Toljuk a sütőbe, és kb. 15 perc alatt süssük készre. Nem kell csak világosbarnának lennie. Sütés után vágjuk formára, a széleit egyenesítsük ki.

A mázhoz és a díszítéshez

  1. Közben elkészítjük a mázat és a díszítést. Az epret mossuk, szárítjuk, fektetve szeleteljük. Csak a belső szép szeleteket hagyjuk meg díszítésnek, kb. 9 nagy kocka lesz a sütiből. Egyre 3 kell, így 27 szeletet tegyünk félre a díszítéshez. A többi mehet egy kisebb szószos edénybe.
  2. Adjunk hozzá egy deci rozét, forraljuk össze (így gyerekek is ehetnek majd a sütiből), és szűrőn nyomjuk át. A magok mehetnek a kukába, a többihez annyi porcukrot keverjünk, hogy krémes legyen, plusz egy kis vajat, ezzel fényes marad.
  3. A mázzal öntsük le a sütit, hogy mindenhol takarja be. Tegyük hűtőbe, hogy rádermedjen kicsit.
  4. Tálaláskor vágjuk szeletekre, díszítsük eperszeletekkel. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Tepsi mérete: 39x30x5

Üdítő látvány a szemnek és a szájnak egyaránt ez a nagyon egyszerű és gyors nyári süti. Nem csak felnőttek ehetnek belőle, ha beforralod a mázhoz a bort az eperrel. Az egésznek plusz pikantériát ad a rózsavíz, amit opcionálisan hozzáadhatsz.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Legegyszerűbb tiramisu

Mindenki imádja, mindenki ismeri: a tiramisu az olasz gasztronómia egyik hamisítatlan és örök szereplője. A sütésmentes desszert bármilyen alkalomra gyorsan elkészíthető, bár az ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!