r
Nosalty Logó

Epres pite Linajany konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Epres pite Linajany konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 510 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 4068 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 270 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    575.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    246 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.3 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 510 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    54 g

Zsír

  • Összesen
    144.4 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4603 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    1125 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    1965 mg
  • Nátrium
    1106 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    650.1 g
  • Cukor
    282 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    614.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1417 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    294 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    161 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    256 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1330 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1014 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    442 micro
Összesen 4068 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    303.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 270 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport, és a tojással meg a tejföllel könnyen kezelhető tésztát gyúrunk.
  2. Három egyenlő részre osztjuk. Az egyikbe belegyúrjuk a kakaót és a fahéjat.
  3. Egy közepes tepsit kikenünk margarinnal, és belefektetjük az első adag kinyújtott tésztát.
  4. Megkenjük azeperlekvárral, majd vékonyra vágott eperszeleteket helyezünk a tésztára úgy, hogy mindenhol legyen.
  5. Erre kerül a kinyújtott barna tészta. Ezt is megkenjük eperlekvárral,szintén vékony eperszeletekkel kirakjuk, és beborítjuk a harmadik sárga tésztával.
  6. Villával óvatosan megszurkáljuk, és előmelegített sütőben, közepes lángon aranybarnára sütjük. Eperlekvárral, tejszínhabbal vagy porcukorral díszítjük!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 5781
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a recept a Csíkos pite receptemre épül. Valami finomat szerettem volna készíteni a frissen vásárolt epremből, és végül arra jutottam, hogy ez a pite recept adja a legízletesebb tésztát, úgyogy kicsit megvariáltam, így született meg az Epres pite süti. :) Készíthetjük fagyasztott, illetve befőtt eperből is, én most kihasználtam, hogy frissen lehet kapni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...