Epres pavlova torta Niki konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
N.Niki
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
100 °C
- 3% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
50g tojásfehérje26 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
5 kcal
-
1g ecet0 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
75g eper23 kcal
Összesen
394
kcal
- 3% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
200g tojásfehérje104 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
19 kcal
-
5g ecet1 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
300g eper90 kcal
Összesen
1572
kcal
- 3% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
22g tojásfehérje11 kcal
-
22g cukor85 kcal
-
0.5g étkezési keményítő2 kcal
-
0.5g ecet0 kcal
-
22g habtejszín64 kcal
-
33g eper10 kcal
Összesen
172
kcal
- 3% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 15.8 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 236.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 55 mg
-
Nátrium 101 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58.4 g
-
Cukor 55 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 141 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 140 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 137 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
394
kcal
- 3% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28 g
Zsír
-
Összesen 63 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 222 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 945.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 200 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 73 mg
-
Foszfor 221 mg
-
Nátrium 405 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 233.6 g
-
Cukor 221 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 563.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 561 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 167 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 84 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 548 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 140 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 73 micro
Összesen
1572
kcal
- 3% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 6.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 103.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 24 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.7 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 60 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
172
kcal
Hozzávalók
-
5 db tojásfehérje
-
20 dkg cukor
-
5 ml ecet
-
200 ml habtejszín
-
30 dkg eper
Elkészítés
- A tojásokat szétválasztjuk, csak a fehérjére lesz szükségünk, amit kemény habbá verünk. Apránként hozzáadjuk a cukrot, és tovább keverjük, hogy a cukor kellőképpen feloldódjon. A legvégén lassan hozzáadjuk az ecetet és a keményítőt.
- Egy tepsibe alufóliát teszünk, amit meg is olajozunk, erre halmozzuk a habot minél magasabban, hiszen sütés közben még terülni fog. Előmelegített sütőbe (kb. 150 fokra) tesszük, majd lejjebb vesszük a sütési hőfokot, és nagyon alacsony hőmérsékleten (100 fok) sütjük 1 és negyed óráig. A habcsókot inkább szárítjuk, mint sütjük, hogy kívülről ropogós, belül pedig szivacsszerű legyen. Résnyire nyitjuk a sütőajtót, és így hagyjuk lassan kihűlni, kb. 2-2,5 órán keresztül.
- Ha a habcsók kihűlt, tálalás előtt keményre verjük az előtte jól behűtött tejszínhabot, és a habcsók tetejére halmozzuk. Ízlés szerint, de lehetőleg bőségesen megpakoljuk eperrel.
- Sütés hőfoka: 100 °C
- Sütés ideje: 75 perc
- Receptkönyvben: 20
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1990
- Feltöltés dátuma: 2019. április 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
N.Niki
1 recept
Amikor elkezdődik az eperszezon, már tudom, hogy végre itt a nyár, és igyekszem minél többféleképpen hasznosítani ezt a finom gyümölcsöt. Mindig keresem az olyan recepteket, amik első olvasásra megfognak valamiért, majd igyekszem saját magam tökéletesíteni az arányokat benne. Ez a recept azért is ragadott magával, mert a ropogós habcsók, a könnyű tejszínhab és az édes eper tökéletes hármast alkot, krémes, habos, finom, könnyű, de mégsem túl édes. Igazi nyári desszert.