Epres krémsajtmousse
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
- 3% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
50g krémsajt125 kcal
-
88g eper26 kcal
-
0 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
2g lapzselatin7 kcal
-
63g habtejszín183 kcal
-
10 kcal
-
22 kcal
Összesen
402
kcal
- 3% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
100g krémsajt250 kcal
-
175g eper53 kcal
-
0 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
4g lapzselatin14 kcal
-
125g habtejszín365 kcal
-
19 kcal
-
44 kcal
Összesen
803
kcal
- 3% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
22.9g krémsajt57 kcal
-
40.1g eper12 kcal
-
0.9g vanília kivonat0 kcal
-
3.4g cukor13 kcal
-
0.9g lapzselatin3 kcal
-
28.7g habtejszín84 kcal
-
1.1g vaníliás cukor4 kcal
-
1.8g csokoládédara10 kcal
Összesen
183
kcal
- 3% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 32.3 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 172.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 66 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.1 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 114.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 175 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 49 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 171 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
402
kcal
- 3% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 12.7 g
Zsír
-
Összesen 64.6 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 139 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 344.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 117 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 132 mg
-
Nátrium 48 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.2 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 229.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 351 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 97 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 343 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 89 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 45 micro
Összesen
803
kcal
- 3% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.9 g
Zsír
-
Összesen 14.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 78.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 30 mg
-
Nátrium 11 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.1 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 52.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 80 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 79 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
183
kcal
Hozzávalók
-
100 g krémsajt
-
175 g eper
-
1 teáskanál vanília kivonat
-
2 db lapzselatin
-
125 g habtejszín
-
0.5 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
- Az epret megmossuk, tisztítjuk, durvára vágjuk.
- Az epret a krémsajttal és a vanília kivonattal együtt pürésítjük. Ízlés szerint cukorral ízesítjük.
- A zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk, majd kicsavarjuk és felolvasztjuk. Hozzáadunk 2-3 ek-nyit az epres-krémsajtból, majd a maradék krémhez keverjük. Kb. 30 percre hidegre tesszük, míg elkezd zselésedni.
- A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, 2 ek. habot félreteszünk a tálaláshoz, a maradékot a zselésedő krémhez keverjük.
- A krémet poharakba osztjuk, kb. 3 órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt megszórjuk a csokoládéreszelékkel, és elosztjuk rajra a félretett tejszínhabot.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 55
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1321
- Feltöltés dátuma: 2017. március 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy finom desszert a közelgő eperszezonra.