r
Nosalty Logó

Epres-kakaós réteges desszert

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Epres-kakaós réteges desszert
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Kakaós puding

Tejszínhab

Eper

Összesen 1088 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Kakaós puding

Tejszínhab

Eper

Összesen 5437 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Kakaós puding

Tejszínhab

Eper

Összesen 192 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    68.2 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    928.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    371 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    308 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.6 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    185.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    572 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    561 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 1088 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    75.7 g

Zsír

  • Összesen
    340.9 g
  • Telített zsírsav
    206 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1349 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4641.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    1853 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    291 mg
  • Foszfor
    859 mg
  • Nátrium
    1542 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    508.2 g
  • Cukor
    307 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    929.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2860 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    328 mg
  • D vitamin:
    217 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    221 micro
  • Kolin:
    454 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2805 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    630 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    633 micro
Összesen 5437 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 192 kcal

Hozzávalók

Tészta

Kakaós puding

Tejszínhab

  • 2 csomag habfixáló (attól függ, mennyire szeretnénk kemény habot kapni, követjük a csomagoláson megadott lépéseket)

Eper

Elkészítés

Tészta

  1. A tészta száraz hozzávalóit a robotgép táljába öntjük, elkeverjük.
  2. Hozzáadjuk a tojásokat, a géppel elkeverjük.
  3. Fokozatosan hozzáadjuk a vajat.
  4. Krémes állagúra kikeverjük. (A tésztának lágynak és viszonylag folyékonynak kell lennie.)
  5. Vajazott, lisztezett tepsibe öntjük. 180 fokon 25-30 perc alatt megsütjük. (Tűpróba!) Ha kész, pihentetjük 5-10 percet a tepsiben, majd óvatosan tálcára borítjuk, kihűtjük, és végül kis kockákra szeleteljük.

Kakaós puding

  1. A pudingot a szokott módon, a csomagolás lépéseit követve elkészítjük.

Tejszínhab

  1. Robotgéppel felverjük a tejszínhabot a hozzáadott habfixálóval.

Eper

  1. Összeállítjuk a süteményt: egy réteg tészta, rá egy adag csokipuding és tejszínhab, erre eper, és addig folytatjuk a rétegezést, míg a hozzávalók el nem fogynak.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 139
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6621
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 18.

Ajánló

Lehetőség szerint üvegtálban tálaljuk, hogy szépen láthatóak legyenek a rétegei.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet egy fotó inspirálta, ami mellé sajnos nem volt recept mellékelve, így megalkottam a sajátomat. A tészta anyukám kedvenc sütijének tésztája, egy egyszerű csokis pudinggal, tejszínhabbal és eperrel megbolondítva.

Hozzávalók

Tészta

Kakaós puding

Tejszínhab

Eper

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...