r
Nosalty Logó

Epres gyümölcstorta Katrin konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Katrin
Epres gyümölcstorta Katrin konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskóta elkészítése, megsütése

A krém elkészítése

A zselatinhoz

203
Kalória
6.9g
Fehérje
32.4g
Szénhidrátok
4.4g
Zsír
86.3g
Víz
108g
Koleszterin
1.2g
Rost
18.2g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A piskóta elkészítése, megsütése

A krém elkészítése

A zselatinhoz

Összesen 203 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A piskóta elkészítése, megsütése

A krém elkészítése

A zselatinhoz

Összesen 2028 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A piskóta elkészítése, megsütése

A krém elkészítése

A zselatinhoz

Összesen 100 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    86.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 203 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    68.7 g

Zsír

  • Összesen
    43.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2848.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    1054 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    764 mg
  • Nátrium
    786 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    324.1 g
  • Cukor
    182 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    863.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    469 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    276 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    265 micro
  • Kolin:
    887 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1594 micro
Összesen 2028 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    141.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    42.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 100 kcal

Elkészítés

A piskóta elkészítése, megsütése

  1. A 4 db tojásból, 4 ek lisztből és 4 ek cukorból kerek piskótaformában piskótát sütünk. Egy tortaformát vajjal kikenünk és liszttel megszórjuk.
  2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a vége felé apránként beledolgozzuk a cukrot. A tojások sárgáját simára keverjük, majd óvatosan a tojásfehérjehabhoz keverjük.
  3. A lisztet átszitáljuk, majd egy fakanállal óvatosan a tojásos keverékbe forgatjuk.
  4. A masszát rögtön a tortaformába simítjuk, egy kanál segítségével a forma szélére húzzuk, hogy kisülés után a piskóta széle magasabb legyen.
  5. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, 30-35 perc alatt megsütjük.

A krém elkészítése

  1. Amíg sül a piskóta, elkészítjük a krémet. A 2 db vaníliapudingból, a 7 ek kristálycukorral, a 2 db tojássárgájával és 7 dl tejjel pudingot készítünk. Közben felverjük a 2 db tojásfehérjét kemény habbá. Ha a puding elkészült, még forrón hozzákeverjük a kemény tojásfehérjét.
  2. A piskótát kivesszük a formából, s egy nagyobb tányérra helyezzük, s rákenjük a tojásfehérjével elkevert vaníliapudingot, majd pedig a megmosott, megtisztított és kettévágott földiepreket szépen elegyengetjük a puding tetején.
  3. Majd a zselatint 2 evőkanál kristálycukorral és kb. 2 dl vízzel összekeverjük, s forrásig melegítjük.
  4. Utána hagyjuk kicsit, hogy langyosra hűljön, de még folyjon. Közben azért néha megkevergetjük, majd pedig evőkanál segítségével a torta közepén kezdve rácsurgatjuk az eprekre a zselatint.
  5. Hűtőbe rakjuk kb. 3-4 órára vagy akár egy éjszakára is. Másnap szeletelhetjük, és fogyasztható.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Szeretjük az epres sütiket, ezért amikor itt az eperszezon, gyakran készítek ilyen epres tortát.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Vadas mártás sertéshússal

Bizony, nem mindenki szereti a vadhúsokat... De nem is teheti meg, hogy megvegye... Sokan örülnének, ha csak mártásos tésztát ehetnének... Személy szerint, a családomat is ideértve, nem ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!