r
Nosalty Logó

Epres gyümölcstorta Katrin konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katrin
Epres gyümölcstorta Katrin konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A piskóta elkészítése, megsütése

A krém elkészítése

A zselatinhoz

Összesen 203 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A piskóta elkészítése, megsütése

A krém elkészítése

A zselatinhoz

Összesen 2028 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A piskóta elkészítése, megsütése

A krém elkészítése

A zselatinhoz

Összesen 100 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 203 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    68.7 g

Zsír

  • Összesen
    43.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2848.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    1054 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    764 mg
  • Nátrium
    786 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    324.1 g
  • Cukor
    182 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    863.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    469 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    276 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    265 micro
  • Kolin:
    887 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1594 micro
Összesen 2028 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    141.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 100 kcal

Hozzávalók

A piskóta elkészítése, megsütése

A krém elkészítése

A zselatinhoz

Elkészítés

A piskóta elkészítése, megsütése

  1. A 4 db tojásból, 4 ek lisztből és 4 ek cukorból kerek piskótaformában piskótát sütünk. Egy tortaformát vajjal kikenünk és liszttel megszórjuk.
  2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a vége felé apránként beledolgozzuk a cukrot. A tojások sárgáját simára keverjük, majd óvatosan a tojásfehérjehabhoz keverjük.
  3. A lisztet átszitáljuk, majd egy fakanállal óvatosan a tojásos keverékbe forgatjuk.
  4. A masszát rögtön a tortaformába simítjuk, egy kanál segítségével a forma szélére húzzuk, hogy kisülés után a piskóta széle magasabb legyen.
  5. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, 30-35 perc alatt megsütjük.

A krém elkészítése

  1. Amíg sül a piskóta, elkészítjük a krémet. A 2 db vaníliapudingból, a 7 ek kristálycukorral, a 2 db tojássárgájával és 7 dl tejjel pudingot készítünk. Közben felverjük a 2 db tojásfehérjét kemény habbá. Ha a puding elkészült, még forrón hozzákeverjük a kemény tojásfehérjét.
  2. A piskótát kivesszük a formából, s egy nagyobb tányérra helyezzük, s rákenjük a tojásfehérjével elkevert vaníliapudingot, majd pedig a megmosott, megtisztított és kettévágott földiepreket szépen elegyengetjük a puding tetején.
  3. Majd a zselatint 2 evőkanál kristálycukorral és kb. 2 dl vízzel összekeverjük, s forrásig melegítjük.
  4. Utána hagyjuk kicsit, hogy langyosra hűljön, de még folyjon. Közben azért néha megkevergetjük, majd pedig evőkanál segítségével a torta közepén kezdve rácsurgatjuk az eprekre a zselatint.
  5. Hűtőbe rakjuk kb. 3-4 órára vagy akár egy éjszakára is. Másnap szeletelhetjük, és fogyasztható.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5021
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 18.

Ajánló

Finom desszert, de akár málnával, vagy őszibarackkal is elkészíthető.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretjük az epres sütiket, ezért amikor itt az eperszezon, gyakran készítek ilyen epres tortát.

Hozzávalók

A piskóta elkészítése, megsütése

A krém elkészítése

A zselatinhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...