r
Nosalty Logó

Epres feketeerdő torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Xibig
Epres feketeerdő torta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskóta elkészítése

A krém elkészítése

A torta összeállítása

366
Kalória
6.1g
Fehérje
36.6g
Szénhidrátok
22.7g
Zsír
92.8g
Víz
159.5g
Koleszterin
2.1g
Rost
23.6g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskóta elkészítése

A krém elkészítése

A torta összeállítása

Összesen 366 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskóta elkészítése

A krém elkészítése

A torta összeállítása

Összesen 4382 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskóta elkészítése

A krém elkészítése

A torta összeállítása

Összesen 222 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    303.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    92.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 366 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.2 g

Zsír

  • Összesen
    272.4 g
  • Telített zsírsav
    161 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1914 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3643.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    847 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    347 mg
  • Foszfor
    1532 mg
  • Nátrium
    750 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    439.7 g
  • Cukor
    283 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    1113.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2561 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    243 mg
  • D vitamin:
    411 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    314 micro
  • Kolin:
    1035 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2520 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    482 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1594 micro
Összesen 4382 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    56.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 222 kcal

Elkészítés

A piskóta elkészítése

  1. A tojássárgát habosra elkeverjük a cukor 1/3 részével. A fehérjét a cukor 2/3-val keményre felverjük.
  2. A cukros tojássárgához óvatosan hozzáadjuk a keményre felvert tojáshabot, kakaóport és a lisztet.
  3. 24 cm-es tortaformába sütőpapírt helyezünk, beleöntjük a masszát, és 175 fokos előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  4. A formából kivéve hagyjuk kihűlni.

A krém elkészítése

  1. Az epret megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük.12 szemet félreteszünk a díszítéshez. Aki a tetejét be szeretné borítani vele, többet hagyjon ki.
  2. Az epret vagy feldaraboljuk kisebb kockákra, vagy burgonyatörővel összenyomkodjuk. Eperlekvárral elkeverjük a nyers gyümölcsöt.
  3. A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük.

A torta összeállítása

  1. A piskótát 3 részre vágjuk.
  2. Az epres massza felét az egyik lapra kenjük, rá a tejszín 1/3-át, újra piskóta, epres massza, tejszínhab. A harmadik lapot ráillesztjük, és tejszínnel körös-körül bevonjuk a tortát.
  3. Tetejére habrózsát nyomunk, s a félretett eperrel díszítjük. Megszórjuk csokoládéforgáccsal, és hűtőbe tesszük legalább 2 órára.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Tepsi mérete: 24

Egyik kedves tortánk a fekete-erdő. Májusban meggy híján saját termésű eperből készítettük el. A krémből lespóroltuk a cukrot, de senkinek sem hiányzott.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Répatortakocka sütés nélkül

A répatortát imádjuk, és húsvét környékén sokan elkészítjük. A szokásostól eltérően ezt most nem kell sütni, és ráadásul tej- és tojásmentes is. Szuper laktató süti, és ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!