Epres feketeerdő torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Xibig
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 14% Zsír
A piskóta elkészítése
-
28g tojás35 kcal
-
8g finomliszt30 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
6 kcal
A krém elkészítése
-
33g eper10 kcal
-
17g eperlekvár46 kcal
-
63g habtejszín183 kcal
-
2g habfixáló7 kcal
-
10 kcal
A torta összeállítása
Összesen
366
kcal
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 14% Zsír
A piskóta elkészítése
-
330g tojás415 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
68 kcal
A krém elkészítése
-
400g eper120 kcal
-
200g eperlekvár556 kcal
-
750g habtejszín2190 kcal
-
24g habfixáló90 kcal
-
21g csokoládéforgács115 kcal
A torta összeállítása
Összesen
4382
kcal
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 14% Zsír
A piskóta elkészítése
-
16.7g tojás21 kcal
-
5.1g finomliszt18 kcal
-
6.1g cukor24 kcal
-
1.5g cukrozatlan kakaópor3 kcal
A krém elkészítése
-
20.3g eper6 kcal
-
10.1g eperlekvár28 kcal
-
38g habtejszín111 kcal
-
1.2g habfixáló5 kcal
-
1.1g csokoládéforgács6 kcal
A torta összeállítása
Összesen
222
kcal
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 22.7 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 160 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 303.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 128 mg
-
Nátrium 62 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.6 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 92.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 213 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 86 mg
-
Retinol - A vitamin: 210 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 133 micro
Összesen
366
kcal
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 73.2 g
Zsír
-
Összesen 272.4 g
-
Telített zsírsav 161 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 83 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 1914 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3643.3 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 138 mg
-
Kálcium 847 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 347 mg
-
Foszfor 1532 mg
-
Nátrium 750 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 439.7 g
-
Cukor 283 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 1113.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2561 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 243 mg
-
D vitamin: 411 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 314 micro
-
Kolin: 1035 mg
-
Retinol - A vitamin: 2520 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 482 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1594 micro
Összesen
4382
kcal
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 13.8 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 97 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 184.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 78 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.3 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 130 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 128 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 81 micro
Összesen
222
kcal
Hozzávalók
A piskóta elkészítése
-
6 db tojás
-
10 dkg finomliszt
-
12 dkg cukor
-
3 ek cukrozatlan kakaópor
A krém elkészítése
-
40 dkg eper
-
20 dkg eperlekvár
-
3 csomag habfixáló
-
3 ek csokoládéforgács
A torta összeállítása
Elkészítés
A piskóta elkészítése
- A tojássárgát habosra elkeverjük a cukor 1/3 részével. A fehérjét a cukor 2/3-val keményre felverjük.
- A cukros tojássárgához óvatosan hozzáadjuk a keményre felvert tojáshabot, kakaóport és a lisztet.
- 24 cm-es tortaformába sütőpapírt helyezünk, beleöntjük a masszát, és 175 fokos előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
- A formából kivéve hagyjuk kihűlni.
A krém elkészítése
- Az epret megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük.12 szemet félreteszünk a díszítéshez. Aki a tetejét be szeretné borítani vele, többet hagyjon ki.
- Az epret vagy feldaraboljuk kisebb kockákra, vagy burgonyatörővel összenyomkodjuk. Eperlekvárral elkeverjük a nyers gyümölcsöt.
- A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük.
A torta összeállítása
- A piskótát 3 részre vágjuk.
- Az epres massza felét az egyik lapra kenjük, rá a tejszín 1/3-át, újra piskóta, epres massza, tejszínhab. A harmadik lapot ráillesztjük, és tejszínnel körös-körül bevonjuk a tortát.
- Tetejére habrózsát nyomunk, s a félretett eperrel díszítjük. Megszórjuk csokoládéforgáccsal, és hűtőbe tesszük legalább 2 órára.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 27
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2406
- Feltöltés dátuma: 2015. július 14.
Ajánló
Születésnapi tortának kiváló.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Xibig
7 recept
Egyik kedves tortánk a fekete-erdő. Májusban meggy híján saját termésű eperből készítettük el. A krémből lespóroltuk a cukrot, de senkinek sem hiányzott.