Epres fagyi Petruska konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Petruska
adag
Előkészítés
perc
- 2% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
264
kcal
- 2% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 8% Zsír
A sziruphoz
A fagyihoz
-
200g tej112 kcal
-
150g habtejszín438 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
250g eper75 kcal
Összesen
1051
kcal
- 2% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 8% Zsír
A sziruphoz
A fagyihoz
-
24.7g tej14 kcal
-
18.5g habtejszín54 kcal
-
1.2g vaníliás cukor5 kcal
-
30.9g eper9 kcal
Összesen
130
kcal
- 2% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 12.8 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 181.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 93 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 37 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.1 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 102.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 105 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 103 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 15 micro
Összesen
264
kcal
- 2% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 10.8 g
Zsír
-
Összesen 51.1 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 167 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 726.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 373 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 148 mg
-
Nátrium 158 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 140.5 g
-
Cukor 134 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 408.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 421 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 139 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 62 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 411 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 106 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
Összesen
1051
kcal
- 2% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 1.3 g
Zsír
-
Összesen 6.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 89.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 18 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.3 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 51 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
130
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A sziruphoz
- A vízből és a cukorból szirupot főzünk. Jól le kell hűteni, jobb, ha előtte nap csináljuk meg.
- A szirupot kiegészítjük a tejjel, hogy 3,5 dl legyen.
- Turmixba tesszük a tejszínt és bekapcsoljuk. Nem túl keményre, de felverjük a gépben. Beleöntjük a többi hozzávalót. (Én most 25 dkg epret tettem bele, mert a többit megettem! Nem szabad a közelembe engedni őket!) Szóval lehet bele többet is tenni!
- Jól összeturmixoljuk az egészet.
- A fagylaltgépbe töltjük a keveréket és megvárjuk, míg elkészül a fagyi.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 99
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 14537
- Feltöltés dátuma: 2012. június 04.
Ajánló
Csináltam egy újabb képet, mert az első nem lett túl jó. Ezen eper sorbeten van a gombóc. A sorbetet zabtejjel készítettem el. Ezt külön receptben teszem fel.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Petruska
61 recept
Jön a nyár, itt az eper szezon! Gondoltam, hogy a csokis és a mentás-citromos fagyi után jöhet az epres! Az én gépemhez egy gondolatnyival több ez az adag, mint a tartály befogadóképessége; a vége felé már kezdett "kimászni" belőle a fagyi. Aki édesebben szereti, tegyen bele több cukrot, nekünk így is nagyon ízlett!