r
Nosalty Logó

Epres fagyi Petruska konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Petruska
Epres fagyi Petruska konyhájából
adag
Előkészítés
perc
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A sziruphoz

A fagyihoz

Összesen 264 kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A sziruphoz

A fagyihoz

Összesen 1051 kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A sziruphoz

A fagyihoz

Összesen 130 kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    102.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 264 kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    51.1 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    726.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    373 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140.5 g
  • Cukor
    134 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    408.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    421 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    139 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    411 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 1051 kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    89.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 130 kcal

Hozzávalók

A sziruphoz

A fagyihoz

Elkészítés

A sziruphoz

  1. A vízből és a cukorból szirupot főzünk. Jól le kell hűteni, jobb, ha előtte nap csináljuk meg.
  2. A szirupot kiegészítjük a tejjel, hogy 3,5 dl legyen.
  3. Turmixba tesszük a tejszínt és bekapcsoljuk. Nem túl keményre, de felverjük a gépben. Beleöntjük a többi hozzávalót. (Én most 25 dkg epret tettem bele, mert a többit megettem! Nem szabad a közelembe engedni őket!) Szóval lehet bele többet is tenni!
  4. Jól összeturmixoljuk az egészet.
  5. A fagylaltgépbe töltjük a keveréket és megvárjuk, míg elkészül a fagyi.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 99
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 14536
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 04.

Ajánló

Csináltam egy újabb képet, mert az első nem lett túl jó. Ezen eper sorbeten van a gombóc. A sorbetet zabtejjel készítettem el. Ezt külön receptben teszem fel.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Epres fagyi Petruska konyhájából
Petruska 61 recept

Jön a nyár, itt az eper szezon! Gondoltam, hogy a csokis és a mentás-citromos fagyi után jöhet az epres!  Az én gépemhez egy gondolatnyival több ez az adag, mint a tartály befogadóképessége; a vége felé már kezdett "kimászni" belőle a fagyi. Aki édesebben szereti, tegyen bele több cukrot, nekünk így is nagyon ízlett!

Hozzávalók

A sziruphoz

A fagyihoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...