r
Nosalty Logó

Epres-egres hab

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Cirus83
Epres-egres hab
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 146 kcal
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 583 kcal
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 59 kcal
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    158.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    202.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 146 kcal
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    635.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    272 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.3 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    808.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    291 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    344 micro
Összesen 583 kcal
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    0.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    64.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 59 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előkészítés: az egrest és az epret megpucoljuk. Az epret felkockázzuk kisebb darabokra. A tojás szétválasztjuk.
  2. Az egrest feltesszük annyi vízben, hogy pont ellepje, teszünk hozzá ízlés szerint mézet, cukrot. Én kb 2-3 evőkanál mézet tettem hozzá.
  3. Ha az egres már elkezdett szétesni, hozzáadjuk az epret. Amíg fő, addig a tojásfehérjét kevés cukorral kemény habbá verjük, a sárgáját kb. 1 evőkanál cukorral és 1 evőkanál lisztel (de akár lehet vaníliás pudingpor is - gluténmenteseknek) simára keverjük.
  4. A főzőléből adunk a tojássárgás masszához (hőkiegyenlítés céljából), majd azt is simára keverjük. 1-2 merőkanállal adagolunk a tojássárgához, hogy meleg legyen. Ha már az eper is összeesett, a tojássárgás főzőleves egyveleggel besűrítjük az epres-egres mártás. Addig kell főzni, ameddig besűrűsödik, krém állagú lesz a lé.
  5. Ha ezt az állagot elértük, a felvert tojásfehérjét is hozzákeverjük, a főzőlében összetörjük a habot, és még 1-2 percig főzzük. Ha készen van, egy másik tálba átöntjük az epres-egres habot, és kihűtjük.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 541
  • Feltöltés dátuma: 2019. június 17.

Ajánló

Nagy nyári kánikulában kellemes nyári hűsítő. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Epres-egres hab
Cirus83 4 recept

Ez egy régi (ha jól tudom) családi recept, nyári hűsítőnek ettük egresszezon idején. Ez az adag kb. 4 adagnak felel meg.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...