Epres-egres hab
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
146
Kalória
3.1g
Fehérje
31.8g
Szénhidrátok
1.8g
Zsír
202.2g
Víz
45g
Koleszterin
4.7g
Rost
19.9g
Cukor
- 1% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
146
kcal
- 1% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
583
kcal
- 1% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 1.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 158.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.8 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 5 mg
Víz
-
Összesen 202.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 73 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 86 micro
Összesen
146
kcal
- 1% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.5 g
Zsír
-
Összesen 7.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 635.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 161 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 86 mg
-
Foszfor 272 mg
-
Nátrium 85 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 127.3 g
-
Cukor 80 mg
-
Élelmi rost 19 mg
Víz
-
Összesen 808.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 119 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 291 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 133 micro
-
Kolin: 166 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 344 micro
Összesen
583
kcal
- 1% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.3 g
Zsír
-
Összesen 0.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 64.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 27 mg
-
Nátrium 9 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.9 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 81.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 35 micro
Összesen
59
kcal
Elkészítés
- Előkészítés: az egrest és az epret megpucoljuk. Az epret felkockázzuk kisebb darabokra. A tojás szétválasztjuk.
- Az egrest feltesszük annyi vízben, hogy pont ellepje, teszünk hozzá ízlés szerint mézet, cukrot. Én kb 2-3 evőkanál mézet tettem hozzá.
- Ha az egres már elkezdett szétesni, hozzáadjuk az epret. Amíg fő, addig a tojásfehérjét kevés cukorral kemény habbá verjük, a sárgáját kb. 1 evőkanál cukorral és 1 evőkanál lisztel (de akár lehet vaníliás pudingpor is - gluténmenteseknek) simára keverjük.
- A főzőléből adunk a tojássárgás masszához (hőkiegyenlítés céljából), majd azt is simára keverjük. 1-2 merőkanállal adagolunk a tojássárgához, hogy meleg legyen. Ha már az eper is összeesett, a tojássárgás főzőleves egyveleggel besűrítjük az epres-egres mártás. Addig kell főzni, ameddig besűrűsödik, krém állagú lesz a lé.
- Ha ezt az állagot elértük, a felvert tojásfehérjét is hozzákeverjük, a főzőlében összetörjük a habot, és még 1-2 percig főzzük. Ha készen van, egy másik tálba átöntjük az epres-egres habot, és kihűtjük.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 10 perc
- Főzés ideje: 20 perc
Ez egy régi (ha jól tudom) családi recept, nyári hűsítőnek ettük egresszezon idején. Ez az adag kb. 4 adagnak felel meg.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!