Epres charlotte, ahogy edan készíti
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
edan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 3% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 2% Zsír
Piskótához
Lekvárhoz
Joghurtos krémhez
Összesen
162
kcal
- 3% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 2% Zsír
Piskótához
Lekvárhoz
-
250g eper75 kcal
-
100g víz0 kcal
-
0 kcal
-
45g epres pudingpor171 kcal
Joghurtos krémhez
Összesen
1310
kcal
- 3% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 2% Zsír
Piskótához
-
0g tojás0 kcal
-
5.3g zabliszt22 kcal
-
3.5g xilit9 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.2g napraforgó olaj2 kcal
Lekvárhoz
-
14.8g eper4 kcal
-
5.9g víz0 kcal
-
0 kcal
-
2.7g epres pudingpor10 kcal
Joghurtos krémhez
Összesen
78
kcal
- 3% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 3.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 369.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 115 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 157 mg
-
Nátrium 53 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.1 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 161.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 52 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 43 micro
Összesen
162
kcal
- 3% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 39.5 g
Zsír
-
Összesen 30.6 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2953.1 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 921 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 285 mg
-
Foszfor 1255 mg
-
Nátrium 424 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 224.5 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 1292 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 142 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 417 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 233 micro
-
Kolin: 143 mg
-
Retinol - A vitamin: 135 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 74 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 345 micro
Összesen
1310
kcal
- 3% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.3 g
Zsír
-
Összesen 1.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 174.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 76.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 20 micro
Összesen
78
kcal
Hozzávalók
Piskótához
Lekvárhoz
-
250 g eper
-
1 dl víz
-
15 ml folyékony édesítőszer
-
1 tasak epres pudingpor
Joghurtos krémhez
Elkészítés
Piskótához
- A sütőt melegítsük elő 160 fokra. Készítsünk elő egy félgömb alakú salátás tálat, és egy sütőpapíron rajzoljuk körbe az alját, ugyanis az egyik piskótánknak ekkorának kell lenni. A félgömb alakú tálat béleljük ki folpack-kal, így könnyű lesz belőle kiemelni a sütit. Egy másik sütőpapírt is készítsünk elő, ezen sül majd a tekercsnek való piskótalap. A sütőpapírt vékonyan kenjük meg olajjal, így biztosan nem ragad majd rá a tészta.
- A tojásokat válasszuk szét, a lisztet keverjük el a sütőporral. A fehérjét kezdjük habbá verni a csipet sóval, majd evőkanalanként adagoljuk hozzá a nyírfacukrot, és verjük egészen keményre, végül a keverőgép fordulatszámát mérsékeljük minimálisra, és eresszük a habba a tojások sárgáját is, ha elkeveredtek, akkor kapcsoljuk ki a mixert, és 2-3 részletben, fakanállal (vagy spatulával) keverjük alulról felfelé irányuló mozdulatokkal a tojáskrémhez a lisztet.
- Amikor már egynemű a tészta, 1/4-ét simítsuk az előrajzolt körre, a maradékot egy 30x30-as tepsibe helyezett sütőpapíron terítsük el. Légkeveréses sütőben egyszerre megsüthetjük a két piskótát (20 perc, de ellenőrizzük tűvel), sima gázsütőben praktikus először a tekercsnek valót megsütni, utána pedig a kört. A tekercsnek valóról még forrón válasszuk le a sütőpapírt, majd helyezzük vissza rá, és tekerjük fel a piskótát, így hagyjuk kihűlni.
Lekvárhoz
- A lekvárhoz tegyük fel főni az epret (250 g), ha már felforrt, vegyük le, és turmixoljuk össze, és adjuk hozzá az édesítőt.
- A pudingport keverjük simára 1 dl vízben, és adjuk az eperpüréhez, kis időre tegyük vissza a tűzre, és forraljunk rajta egyet-kettőt. Kevergetve hűtsük szobahőmérsékletűre.
- A szintén meghűlt piskótatekercset tekerjük ki, és ezzel a "lekvárral" kenjük meg, majd tekerjük vissza, és hagyjuk állni 1 órát.
Joghurtos krémhez
- A joghurtos krémhez daraboljuk fel az epret, és tegyük egy tálba, adjuk hozzá a vaníliát (vagy vaníliás nyírfacukrot), a sima nyírfacukrot és a vízben elkevert zselatint, főzzük forráspontig. Zárjuk el alatta a tüzet és öntsük hozzá a joghurtot is, majd habverővel keverjük egyneművé az alkotórészeket. Kevergetve hűtsük langyosra, mert melegen még túl folyékony, ha így öntenénk a piskóták közé, akkor eláztatná azt. (Akár hideg vízfürdőbe is állíthatjuk az edényt, úgy gyorsabban megy.)
- Végül szeleteljük fel a piskótatekercset (kb. 1 cm-es darabokra). Az előkészített salátás tálat kezdjük kirakni a tekercsekkel a közepétől a széle felé haladva. Öntsük a csigákra a dermedőfélben lévő epres joghurtot, majd a tetejére helyezzük rá a piskótakorongot is. Fedjük le folpack-kal, és tálalás előtt hűtsük legalább 6 órán keresztül.
- Tálaláshoz bontsuk le a tetejéről a folpack-ot, tegyünk rá egy tortatányér, majd egy határozott mozdulattal borítsuk rá, végül szabadítsuk meg a maradék folpack-tól is. Díszíthetjük gyümölcsökkel, csokiforgáccsal vagy tejszínhabbal is.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30x30
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 30
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 7197
- Feltöltés dátuma: 2013. május 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
edan
84 recept
Azt mondta a kedvenc zöldségesem, hogy most már vihetek az epréből, nem fogom megbánni... Gondoltam, próbára teszem! 16 szeletre vágva 1 szeletben 116 kcal és 13,5 ch van.