r
Nosalty Logó

Epres-bazsalikomos édes "pogácsák"

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Epres-bazsalikomos édes "pogácsák"
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A pogácsához

A töltelékhez

Összesen 633 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A pogácsához

A töltelékhez

Összesen 3792 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A pogácsához

A töltelékhez

Összesen 217 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    41.4 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    735.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    434 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    172.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    371 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    359 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 633 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    50.3 g

Zsír

  • Összesen
    248.1 g
  • Telített zsírsav
    151 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    973 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4410.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    590 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    895 mg
  • Nátrium
    2604 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    355.8 g
  • Cukor
    139 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1037.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2224 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    392 mg
  • D vitamin:
    166 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    279 micro
  • Kolin:
    316 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    793 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    970 micro
Összesen 3792 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 217 kcal

Hozzávalók

A pogácsához

A töltelékhez

Elkészítés

A pogácsához

  1. A lisztet a sütőport és a cukrot egy tálba szitáljuk, összekeverjük. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott hideg vajat.
  2. Óvatos, gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk, hogy morzsás állagú legyen. Ha kész, hozzáöntjük a tejszínt, és azzal is összedolgozzuk.
  3. Lisztezett deszkára tesszük, és 1,5 centi vastagra nyújtjuk. Közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és a tetejét megkenjük a felvert tojással.
  4. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 15-20 percig sütjük. Kivesszük, és rácson kihűtjük.

A töltelékhez

  1. Az epret megmossuk, kicsumázzuk. A 2/3-át ( a kevésbé szép darabokat) kis kockára vágjuk. Hozzáadunk 2 ek cukrot, és egy kisebb lábosban, alacsony lángon 10 percig főzzük.
  2. Levesszük a tűzről, és kihűtjük. A maradék epreket elfelezzük (ha kisebbek, akkor félbe, ha nagyobbak, akkor negyedekbe). Rászórjuk az apróra tépkedett bazsalikomot, a maradék 2 kanál cukrot, és 10-15 percig állni hagyjuk, míg ereszt egy kis levet.
  3. A tejszínhabot kemény habbá verjük.
  4. A kihűlt pogácsákat félbe vágjuk, rákanalazunk az eperpüréből, rákanalazzuk a tejszínhabot, és ráteszünk 1-2 teáskanálnyi bazsalikomos epret. végül megkoronázzuk a pogácsák tetejével.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 895
  • Feltöltés dátuma: 2018. május 02.

Ajánló

Más gyümölccsel is elkészíthető, de eperrel az igazi!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az eperszezon elegáns, angol kis tortácskái - kerti bulira vagy szülinapra is tökéletes vendégvárók, és a tésztát előre is megcsinálhatjuk. Recept a bonappetit alapján.

Hozzávalók

A pogácsához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...