r
Nosalty Logó

Epres barbi torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
B.Brigitta
Epres barbi torta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A 2 db tésztához

A krémhez

1165
Kalória
12.2g
Fehérje
134.5g
Szénhidrátok
65.5g
Zsír
51.1g
Víz
311.3g
Koleszterin
1.7g
Rost
75.7g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A 2 db tésztához

A krémhez

Összesen 1165 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A 2 db tésztához

A krémhez

Összesen 13964 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A 2 db tésztához

A krémhez

Összesen 409 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    65.5 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    311 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    864.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    361 mg
  • Nátrium
    233 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.5 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    51.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    578 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    568 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    213 micro
Összesen 1165 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    146 g

Zsír

  • Összesen
    786.2 g
  • Telített zsírsav
    472 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    229 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    3735 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10378.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    405 mg
  • Kálcium
    2554 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    245 mg
  • Foszfor
    4334 mg
  • Nátrium
    2800 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1614.5 g
  • Cukor
    909 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    613.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6930 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    436 micro
  • Kolin:
    1665 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6813 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1422 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2561 micro
Összesen 13964 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    304 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    18 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 409 kcal

Elkészítés

A 2 db tésztához

  1. A keverőtálba tesszük az 5 db tojást, és hozzáöntjük a 25 dkg cukrot. Magas fokozaton mixerrel jól elkeverjük, majd beleszitáljuk a 35 dkg sütőporos lisztet. Lassú fokozatra kapcsoljuk a mixert, majd beleöntjük a kb. 0,5 dl tejet.
  2. Mikor már jól összekeveredtek a hozzávalók, tesszük bele a nagyon puha vajat, és a maximum fokozaton keverjük kb. 5 percig.
  3. 19 cm-es tortaformába öntjük. Megsütjük előmelegített sütőben. Tovább kell sütni, mint a szokásos piskótákat.
  4. Mikor megsült, 5 percre hagyni kell hűlni a formában, ezután borítjuk ki belőle. (Az egyik tésztát kuglóf formába sütöttem, hogy meglegyen a ruha esése, majd sütöttem egy sima kapcsos formásat is.)
  5. A krémhez a 2 eperpudingot megfőzzük 0,5 l tejben a 20 dkg cukorral, mikor kihűlt a puding, belekeverjük a puha vajat. Ugyanígy készítjük el a vaníliás krémet is.
  6. A tésztát 2-2 fele vágjuk, és felváltva kenjük a krémmel. Kívül is bevonjuk, majd ha szeretnénk, rátesszük a marcipán és a dekorációt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Marcipán nélkül, szerintem így is szép lett. Hatalmas torta lesz belőle.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Epres tejberizstorta

A legpuhább piskótán ülő krémes tejberizs és az őket felül bevonó harsány eperzselé olyan tortát alkotnak, amely méltán megérdemli a klasszikus jelzőt. Születésnapra, de akár egy ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!