r
Nosalty Logó

Eperbomba JUDYTH konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Walaky
Eperbomba JUDYTH konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

870
Kalória
12.5g
Fehérje
86.6g
Szénhidrátok
51.7g
Zsír
158g
Víz
146.3g
Koleszterin
3.3g
Rost
49.8g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 870 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 5232 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 175 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    51.7 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    573.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    300 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.6 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    158 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    405 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    396 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 870 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    75.3 g

Zsír

  • Összesen
    310.2 g
  • Telített zsírsav
    184 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    878 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3442.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    1800 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    511 mg
  • Nátrium
    987 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    519.4 g
  • Cukor
    299 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    947.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2428 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    390 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2377 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    583 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 5232 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    114.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    17 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    31.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 175 kcal

Elkészítés

  1. Először kb. 70 dkg nagyobb szemű epret megtisztítunk, alaposan megmossuk, s hagyjuk lecsepegni. Egy leveses tálat kibélelünk "folpakkal" úgy, hogy lelógjon, hogy a végén be tudjuk takarni a desszertet.
  2. Az epret felkarikázzuk, s kirakjuk vele a kibélelt tálat, a maradékot még apró darabokra vagdossuk, félretesszük.
  3. Az 5 dl tejszínt kemény habbá verünk - 2 db habfixálóval - , felhasználásig hűtőben pihentetjük.
  4. A 9 dl tejjel, a 2 csomag pudingport cukorral (ízlés szerint), a szokott módon megfőzzük, mikor kész, még melegen 15 dkg vajat elkeverünk benne szép krémesre. Nem kell megvárni, hogy teljesen kihűljön.
  5. Elkezdjük a rétegezést: a pudingkrém majdnem felét a tál aljára kanalazzuk, egyenletesen elkenjük.
  6. Erre sorba rakunk - csokis cappuccinos, cukros, meleg tejbe mártogatott - babapiskótát, erre a felvert habból egy réteget, ezt megszórjuk eperdarabokkal, majd egy réteg mártogatott piskóta következik.
  7. A piskótára öntjük a puding másik felét, rászórjuk a maradék eperdarabokat, a tejszínhabból annyit kenünk erre, hogy megteljen a tál.
  8. Végül mártogatott piskótával fedjük be a tetejét - ez lesz majd az alja. A lelógó "folpakkal" szépen betakargatjuk, egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  9. Másnap kibontjuk a fóliát, a tálra helyezünk egy megfelelő nagyságú tányért, s megfordítjuk az egészet. Leemeljük a leveses tálat, óvatosan lehúzzuk a "folpakot" róla, szeleteljük, tálaljuk.
  10. Ha marad ki a felvert tejszínből, nem kell megijedni, tálaláskor ebből lehet a szeletekre kenni belőle, de másba is felhasználhatjuk - kávé például. :)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 perc
  • Főzés módja: süti sütés nélkül

Csupán egy finom ötlet. Tudom, régen vége az eperszezonnak, de akkor még nem voltam itt, amikor ez készült - néhány éve :), s gondoltam, ki tudja, mit hoz a jövő, nem várom meg a következő évet, megosztom.....akinek tetszik, elmentheti, s jövőre elkészítheti, az elismeréseket pedig bezsebelheti....akinek nem, annak nem! :) Saját "agyszüleményem"... szerettem volna valami olyannal meglepni a családomat, ami teljesen új, csinos a megjelenése :), s egyben fantasztikus ízű (az eper az egyik kedvenc gyümölcsünk)....sikerült - anno! :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Epres Royal Charlotte-torta

A lekváros piskótatekercs mindannyiunk gyermekkori kedvence. Képzeljétek el, hogy ehhez az eredetileg francia mesterszakács által, az angol IV. György udvarában készült sütihez most ...

Gréti

Epres Charlotte

Ez lenne az eredeti Charlotte vagy a Rolyal Charlotte az eredeti? Nem tudom, ezért mindkettőt elkészítettem. Dönteni nehéz, melyik a jobb. Próbáljátok ki ti is mindkettőt, és döntsétek ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Ez a legjobb tejtermék, ha gyorsítani szeretnénk a bélmozgásunkat

A tejtermékek emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról hatalmas vitákat lehetne folytatni, de az biztos, hogy az egyik legnépszerűbb fermentált tejtermékünk kiemelten sokat tud segíteni a bélmozgás serkentésében. Kivéve, ha tejallergiásak vagy laktózérzékenyek vagyunk, akkor inkább ne fogyasszuk.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!