r
Nosalty Logó

Eperbomba JUDYTH konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Walaky
Eperbomba JUDYTH konyhájából
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 870 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 5232 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 175 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    51.7 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    573.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    300 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.6 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    158 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    405 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    396 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 870 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    75.3 g

Zsír

  • Összesen
    310.2 g
  • Telített zsírsav
    184 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    878 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3442.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    1800 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    511 mg
  • Nátrium
    987 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    519.4 g
  • Cukor
    299 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    947.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2428 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    390 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2377 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    583 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 5232 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    114.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    17 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 175 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először kb. 70 dkg nagyobb szemű epret megtisztítunk, alaposan megmossuk, s hagyjuk lecsepegni. Egy leveses tálat kibélelünk "folpakkal" úgy, hogy lelógjon, hogy a végén be tudjuk takarni a desszertet.
  2. Az epret felkarikázzuk, s kirakjuk vele a kibélelt tálat, a maradékot még apró darabokra vagdossuk, félretesszük.
  3. Az 5 dl tejszínt kemény habbá verünk - 2 db habfixálóval - , felhasználásig hűtőben pihentetjük.
  4. A 9 dl tejjel, a 2 csomag pudingport cukorral (ízlés szerint), a szokott módon megfőzzük, mikor kész, még melegen 15 dkg vajat elkeverünk benne szép krémesre. Nem kell megvárni, hogy teljesen kihűljön.
  5. Elkezdjük a rétegezést: a pudingkrém majdnem felét a tál aljára kanalazzuk, egyenletesen elkenjük.
  6. Erre sorba rakunk - csokis cappuccinos, cukros, meleg tejbe mártogatott - babapiskótát, erre a felvert habból egy réteget, ezt megszórjuk eperdarabokkal, majd egy réteg mártogatott piskóta következik.
  7. A piskótára öntjük a puding másik felét, rászórjuk a maradék eperdarabokat, a tejszínhabból annyit kenünk erre, hogy megteljen a tál.
  8. Végül mártogatott piskótával fedjük be a tetejét - ez lesz majd az alja. A lelógó "folpakkal" szépen betakargatjuk, egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  9. Másnap kibontjuk a fóliát, a tálra helyezünk egy megfelelő nagyságú tányért, s megfordítjuk az egészet. Leemeljük a leveses tálat, óvatosan lehúzzuk a "folpakot" róla, szeleteljük, tálaljuk.
  10. Ha marad ki a felvert tejszínből, nem kell megijedni, tálaláskor ebből lehet a szeletekre kenni belőle, de másba is felhasználhatjuk - kávé például. :)
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1389
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 02.

Ajánló

Ünnepi alkalmakra is tökéletes! Egy kis bibi van vele, hogy csak friss gyümölcsből készíthető, így tavasszal, nyár elején kápráztathatjuk el a hozzánk közel álló személyeket, de akkor nagyon! :)  Igaz, télen is lehet kapni epret - s időnként, még nagyon jóízűek is -, aki megteheti, így ekkor is elkészítheti. Képzeljétek el ezt, karácsonykor... mindenkinek eláll a lélegzete, azt garantálom!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csupán egy finom ötlet. Tudom, régen vége az eperszezonnak, de akkor még nem voltam itt, amikor ez készült - néhány éve :), s gondoltam, ki tudja, mit hoz a jövő, nem várom meg a következő évet, megosztom.....akinek tetszik, elmentheti, s jövőre elkészítheti, az elismeréseket pedig bezsebelheti....akinek nem, annak nem! :) Saját "agyszüleményem"... szerettem volna valami olyannal meglepni a családomat, ami teljesen új, csinos a megjelenése :), s egyben fantasztikus ízű (az eper az egyik kedvenc gyümölcsünk)....sikerült - anno! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...