Eper rebarbara turmix
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
bostina
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
326
kcal
- 2% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
651
kcal
- 2% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 3.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 389.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 252 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 34 mg
-
Nátrium 80 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67.3 g
-
Cukor 62 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 164.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 65 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 52 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 153 micro
Összesen
326
kcal
- 2% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 11.7 g
Zsír
-
Összesen 6.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 779.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 503 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 159 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 134.6 g
-
Cukor 123 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 329.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 130 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 48 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 60 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 105 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 307 micro
Összesen
651
kcal
- 2% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1.4 g
Zsír
-
Összesen 0.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 94.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 8 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.4 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 40.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 37 micro
Összesen
79
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- 10 dkg cukrot 1 dl vízzel sziruppá főzünk.
- A megtisztított, feldarabolt rebarbarát a szirupba tesszük, és újraforrásig melegítjük, majd hagyjuk kihűlni.
- A feldarabolt epret, a leszűrt rebarbarát, ízlés szerint plusz cukrot, pár csepp vanília kivonatot és citromlevet teszünk hozzá, és leturmixoljuk.
- Az eper-rebarbara püré felét két hosszúkás pohárba elosztjuk.
- A maradék pürét 3 dl hideg tejjel és néhány jégkockával tovább mixeljük, és a gyümölcspürére öntjük.
- Ízlés szerint díszítjük, hosszú kanállal, szívószállal szervírozzuk.
- Receptkönyvben: 61
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 6481
- Feltöltés dátuma: 2013. május 12.
Ajánló
Ízlés szerint az összes gyümölcspürét összeturmixolhatjuk a tejjel, én csak a szépség kedvéért választottam ketté.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
bostina
17 recept
Gyönyörűek a rebarbarabokrok a kertünkben, és az eper-rebarbara kombó mindig nyerő páros. Turmixként még soha nem próbáltam, de bevált. Mivel a rebarbara önmagában elég savanyú, a család viszont édesszájú, egy sűrű cukorszirupban szoktam megfőzni. Ha valaki nem bánja, hogy savanykás, nyugodtan csökkentheti a cukor mennyiségét, és a rebarbarát akár nyersen is használhatja ehhez az italhoz.