r
Nosalty Logó

Eper-mangó dzsem piros ribizlivel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
1001kemence
Eper-mangó dzsem piros ribizlivel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

339
Kalória
2.1g
Fehérje
85.8g
Szénhidrátok
0.6g
Zsír
202.8g
Víz
-
Koleszterin
6.8g
Rost
78.4g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 339 kcal
  • 1% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 4069 kcal
  • 1% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 97 kcal
  • 1% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    0.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.8 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    202.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    114 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    428 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 339 kcal
  • 1% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    25.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2348.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    648 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    321 mg
  • Foszfor
    635 mg
  • Nátrium
    705 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1029.3 g
  • Cukor
    941 mg
  • Élelmi rost
    82 mg

Víz

  • Összesen
    2433.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    466 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    1363 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    751 micro
  • Kolin:
    197 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    127 micro
  • β-karotin
    5139 micro
  • β-crypt
    750 micro
  • Likopin
    21 micro
  • Lut-zea
    1382 micro
Összesen 4069 kcal
  • 1% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    56.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    15 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    58.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 97 kcal

Elkészítés

  1. Az epret, a mangót és a ribizlit (ha fagyasztottból készítjük akkor először kiolvasztjuk őket és a kiolvadt lével együtt használjuk fel) megfelelő méretű edényben összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral , a 3 narancs kifacsart levével és a dzsemfixekkel .
  2. Hozzáreszeljük a citromunk héját .
  3. Az egészet egy botmixerrel " hanyagul " ( hogy maradjanak benne gyümölcsdarabok is egyben ) összekeverjük .
  4. Kevergetés mellett közepes lángon , felforrástól számítva kb. 5-6 percig főzzük .
  5. Miután elzártuk hozzáöntjük a citromunk kifacsart levét és összekeverjük vele.
  6. Kimosott üvegekbe töltjük. Néhány percre fejjel lefelé fordítva hagyjuk. Majd talpra állítjuk őket és hagyjuk kihűlni .

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 5 perc

A többféle gyümölcs párosításával különleges ízvilágot kapunk. Egy teljesen új ízt és mégis kiérződik minden gyümölcs külön-külön is . Fagyasztott gyümölcsökből télen is 20 perc alatt készíthetünk friss dzsemet. Nem muszáj az egész téli készletet betárazni nyáron. Amikor elfogy, főzhetünk újat ( akár más gyümölcsök keverékéből is ).

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!