r
Nosalty Logó

Eper-mangó dzsem piros ribizlivel

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
1001kemence
Eper-mangó dzsem piros ribizlivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 339 kcal
  • 1% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 4069 kcal
  • 1% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 97 kcal
  • 1% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    0.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.8 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    202.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    114 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    428 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 339 kcal
  • 1% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    25.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2348.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    648 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    321 mg
  • Foszfor
    635 mg
  • Nátrium
    705 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1029.3 g
  • Cukor
    941 mg
  • Élelmi rost
    82 mg

VÍZ

  • Összesen
    2433.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    466 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    1363 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    751 micro
  • Kolin:
    197 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    127 micro
  • β-karotin
    5139 micro
  • β-crypt
    750 micro
  • Likopin
    21 micro
  • Lut-zea
    1382 micro
Összesen 4069 kcal
  • 1% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    56.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    15 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 97 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az epret, a mangót és a ribizlit (ha fagyasztottból készítjük akkor először kiolvasztjuk őket és a kiolvadt lével együtt használjuk fel) megfelelő méretű edényben összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral , a 3 narancs kifacsart levével és a dzsemfixekkel .
  2. Hozzáreszeljük a citromunk héját .
  3. Az egészet egy botmixerrel " hanyagul " ( hogy maradjanak benne gyümölcsdarabok is egyben ) összekeverjük .
  4. Kevergetés mellett közepes lángon , felforrástól számítva kb. 5-6 percig főzzük .
  5. Miután elzártuk hozzáöntjük a citromunk kifacsart levét és összekeverjük vele.
  6. Kimosott üvegekbe töltjük. Néhány percre fejjel lefelé fordítva hagyjuk. Majd talpra állítjuk őket és hagyjuk kihűlni .
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 166
  • Feltöltés dátuma: 2021. október 04.

Receptkategóriák

Eper-mangó dzsem piros ribizlivel
1001kemence 8 recept

A többféle gyümölcs párosításával különleges ízvilágot kapunk. Egy teljesen új ízt és mégis kiérződik minden gyümölcs külön-külön is . Fagyasztott gyümölcsökből télen is 20 perc alatt készíthetünk friss dzsemet. Nem muszáj az egész téli készletet betárazni nyáron. Amikor elfogy, főzhetünk újat ( akár más gyümölcsök keverékéből is ).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...