r
Nosalty Logó

Elefántcsontpart: Kedjenou csirke

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
StellaF
Elefántcsontpart: Kedjenou csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 643 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2572 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 99 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53 g

Zsír

  • Összesen
    41.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    862.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    458 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    378.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    241 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    110 micro
  • β-karotin
    1380 micro
  • β-crypt
    231 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    462 micro
Összesen 643 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    211.9 g

Zsír

  • Összesen
    165.9 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    816 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3449.2 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    290 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    323 mg
  • Foszfor
    1833 mg
  • Nátrium
    813 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.9 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1515.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    965 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    346 mg
  • D vitamin:
    109 micro
  • K vitamin:
    286 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    79 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    314 micro
  • Kolin:
    703 mg
  • Retinol - A vitamin:
    446 micro
  • α-karotin
    442 micro
  • β-karotin
    5521 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    1850 micro
Összesen 2572 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    212 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    396 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 99 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kicsontozott csirkét, megtisztítjuk a bőrtől, és levágjuk róla a zsírt. Tepsibe vagy sütésálló lábasba tesszük.
  2. Elkeverjük rajta a gyömbért, fokhagymát, kakukkfüvet, babérlevelet, paprikát, zöldhagymát, vízzel elkevert ételízesítőt (én egy csirkeleveskockát használtam kb. 500 ml vízzel) és vöröshagymát. Legalább 2 órán át, de akár egész éjszaka marináljuk.
  3. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  4. Felvágjuk a paradicsomot, és hozzáadjuk a tepsiben marinálódó húshoz.
  5. Lefedjük a tepsit/lábast, és behelyezzük a sütőbe.
  6. Nagyjából 1 órát sütjük a csirkét, közben 2-3 alkalommal megrázzuk kicsit a tepsit/lábast, hogy ne tapadjon le.
  7. Rizzsel tálaljuk. A képen látható verzióhoz leszűrtem a csirkét, és a megmaradó szószt felfőztem liszttel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1385
  • Feltöltés dátuma: 2020. március 01.

Ajánló

Az étel diétásabb változatának elkészítéséhez egész csirke helyett használhatunk csak bőr nélküli csirkemellet. A képen ez a verzió látható.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Elefántcsontpart: Kedjenou csirke
StellaF 5 recept

A világ körüli főzésem első állomása Elefántcsontpart volt, innen származó korábbi szobatársam tiszteletére. Többször is csinált kedjenou csirkét, gyakran meg is kínált vele. Ha magyar ételhez kellene hasonlítanom, nekem egy húslevesben megfőtt, csirkés töltött paprikára hasonlít. Az eredeti verzió kissé levesszerű, én leszűrtem, és besűrítettem a levét.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...