Elefántcsontpart: Kedjenou csirke
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
StellaF
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
400g csirke585 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
46g zöldhagyma9 kcal
-
12 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
3 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
Összesen
643
kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
1600g csirke2339 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
184g zöldhagyma35 kcal
-
49 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
11 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
400g paradicsom72 kcal
Összesen
2572
kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
61.5g csirke90 kcal
-
6.9g vöröshagyma3 kcal
-
7.1g zöldhagyma1 kcal
-
2 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0.3g fokhagymakrém0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
15.4g paradicsom3 kcal
Összesen
99
kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 53 g
Zsír
-
Összesen 41.5 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 204 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 862.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 81 mg
-
Foszfor 458 mg
-
Nátrium 203 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 378.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 241 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 86 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 72 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 78 micro
-
Kolin: 176 mg
-
Retinol - A vitamin: 112 micro
-
α-karotin 110 micro
-
β-karotin 1380 micro
-
β-crypt 231 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 462 micro
Összesen
643
kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 211.9 g
Zsír
-
Összesen 165.9 g
-
Telített zsírsav 47 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 68 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 36 g
-
Koleszterin 816 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3449.2 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 158 mg
-
Kálcium 290 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 323 mg
-
Foszfor 1833 mg
-
Nátrium 813 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.9 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 1515.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 965 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 346 mg
-
D vitamin: 109 micro
-
K vitamin: 286 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 79 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 314 micro
-
Kolin: 703 mg
-
Retinol - A vitamin: 446 micro
-
α-karotin 442 micro
-
β-karotin 5521 micro
-
β-crypt 924 micro
-
Likopin 10292 micro
-
Lut-zea 1850 micro
Összesen
2572
kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.1 g
Zsír
-
Összesen 6.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 132.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 70 mg
-
Nátrium 31 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 212 micro
-
β-crypt 36 micro
-
Likopin 396 micro
-
Lut-zea 71 micro
Összesen
99
kcal
Hozzávalók
-
1 teáskanál fokhagymakrém
-
1 db babérlevél
-
1 teáskanál füstölt pirospaprika
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A kicsontozott csirkét, megtisztítjuk a bőrtől, és levágjuk róla a zsírt. Tepsibe vagy sütésálló lábasba tesszük.
- Elkeverjük rajta a gyömbért, fokhagymát, kakukkfüvet, babérlevelet, paprikát, zöldhagymát, vízzel elkevert ételízesítőt (én egy csirkeleveskockát használtam kb. 500 ml vízzel) és vöröshagymát. Legalább 2 órán át, de akár egész éjszaka marináljuk.
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
- Felvágjuk a paradicsomot, és hozzáadjuk a tepsiben marinálódó húshoz.
- Lefedjük a tepsit/lábast, és behelyezzük a sütőbe.
- Nagyjából 1 órát sütjük a csirkét, közben 2-3 alkalommal megrázzuk kicsit a tepsit/lábast, hogy ne tapadjon le.
- Rizzsel tálaljuk. A képen látható verzióhoz leszűrtem a csirkét, és a megmaradó szószt felfőztem liszttel.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 23
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1385
- Feltöltés dátuma: 2020. március 01.
Ajánló
Az étel diétásabb változatának elkészítéséhez egész csirke helyett használhatunk csak bőr nélküli csirkemellet. A képen ez a verzió látható.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
StellaF
5 recept
A világ körüli főzésem első állomása Elefántcsontpart volt, innen származó korábbi szobatársam tiszteletére. Többször is csinált kedjenou csirkét, gyakran meg is kínált vele. Ha magyar ételhez kellene hasonlítanom, nekem egy húslevesben megfőtt, csirkés töltött paprikára hasonlít. Az eredeti verzió kissé levesszerű, én leszűrtem, és besűrítettem a levét.