r
Nosalty Logó

Elefántcsontpart: Kedjenou csirke

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
StellaF
Elefántcsontpart: Kedjenou csirke
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

643
Kalória
53g
Fehérje
13g
Szénhidrátok
41.5g
Zsír
378.8g
Víz
204g
Koleszterin
3.6g
Rost
7g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 643 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2572 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 99 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53 g

Zsír

  • Összesen
    41.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    862.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    458 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    378.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    241 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    110 micro
  • β-karotin
    1380 micro
  • β-crypt
    231 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    462 micro
Összesen 643 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    211.9 g

Zsír

  • Összesen
    165.9 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    816 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3449.2 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    290 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    323 mg
  • Foszfor
    1833 mg
  • Nátrium
    813 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.9 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    1515.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    965 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    346 mg
  • D vitamin:
    109 micro
  • K vitamin:
    286 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    79 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    314 micro
  • Kolin:
    703 mg
  • Retinol - A vitamin:
    446 micro
  • α-karotin
    442 micro
  • β-karotin
    5521 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    1850 micro
Összesen 2572 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    58.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    212 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    396 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 99 kcal

Elkészítés

  1. A kicsontozott csirkét, megtisztítjuk a bőrtől, és levágjuk róla a zsírt. Tepsibe vagy sütésálló lábasba tesszük.
  2. Elkeverjük rajta a gyömbért, fokhagymát, kakukkfüvet, babérlevelet, paprikát, zöldhagymát, vízzel elkevert ételízesítőt (én egy csirkeleveskockát használtam kb. 500 ml vízzel) és vöröshagymát. Legalább 2 órán át, de akár egész éjszaka marináljuk.
  3. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  4. Felvágjuk a paradicsomot, és hozzáadjuk a tepsiben marinálódó húshoz.
  5. Lefedjük a tepsit/lábast, és behelyezzük a sütőbe.
  6. Nagyjából 1 órát sütjük a csirkét, közben 2-3 alkalommal megrázzuk kicsit a tepsit/lábast, hogy ne tapadjon le.
  7. Rizzsel tálaljuk. A képen látható verzióhoz leszűrtem a csirkét, és a megmaradó szószt felfőztem liszttel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A világ körüli főzésem első állomása Elefántcsontpart volt, innen származó korábbi szobatársam tiszteletére. Többször is csinált kedjenou csirkét, gyakran meg is kínált vele. Ha magyar ételhez kellene hasonlítanom, nekem egy húslevesben megfőtt, csirkés töltött paprikára hasonlít. Az eredeti verzió kissé levesszerű, én leszűrtem, és besűrítettem a levét.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csípős tatárbeefsteak

A tatárbeefsteak az egyik legelegánsabb előétel, ami az ünnepi asztalra kerülhet. Bár egyesek visszakoznak tőle a nyers hús miatt, bárki könnyedén meggyőzhető lesz, ha megkóstolja... ...

Nosalty

Stroganoff bélszín

A Stroganoff igazi klasszikus, az ünnepi szezonban pedig talán az is belefér, hogy hagyományos módon, bélszínből készítsük el. A gombás hús nem véletlenül sokak kedvence, hiszen ...

Nosalty

Konfitált karaj

Egy jó sülthúsrecept rengeteg alkalommal jól jöhet, és konfitálni ugyan nem szoktunk minden nap nekiállni, tartani azonban még a kezdő szakácsoknak sem kell tőle. Ráadásul igazi ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

5 étel, amit ne otthon készíts el – Van, amit...

Vannak ételek, amelyeket jobb, ha a profi séfekre bízunk – ezek elkészítése ugyanis olyan szaktudást és összetett technikákat igényelhet, ami túlmutat az otthoni főzés határain. Persze a bevállalósak tehetnek egy próbát, de sokszor nem éri meg a befektetett energia.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!