r
Nosalty Logó

Egyszerű teljes kiőrlésű cipó

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Egyszerű teljes kiőrlésű cipó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 495 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1976 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 218 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1556.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    433 mg
  • Nátrium
    884 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    270 micro
Összesen 495 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.7 g

Zsír

  • Összesen
    37.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6225.3 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    225 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    606 mg
  • Foszfor
    1732 mg
  • Nátrium
    3535 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    383.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    66 mg

VÍZ

  • Összesen
    412.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    308 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1080 micro
Összesen 1976 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    687.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    391 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 218 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kézmeleg vizet összekeverjük a cukorral, olajjal és élesztővel egy tálban, majd félretesszük.
  2. Amíg az élesztő felfut, addig egy másik tálba leszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a zabpelyhet és a sót, egy villával összekeverjük őket, majd egy kis mélyedést csinálunk a közepébe.
  3. Az időközben kicsit felfutott élesztős-olajos vizet elkezdjük hozzáadagolni, közben a villával alaposan keverjük. Miután hozzáadjuk az összes folyadékot, tovább keverjük a villával, jó alaposan. Mikor a tészta felszívta a folyadékot, utána lisztezett kézzel jól átgyúrjuk, míg homogén nem lesz. Ha kicsit ragadós a tészta, nem kell megijedni. Ha nagyon ragadós, akkor egy kicsi lisztet lehet még hozzátenni, és újra alaposan átgyúrni.
  4. Ha jól átgyúrtuk, elegyengetjük a tésztánkat az edényünkben, majd a tetejét megszórjuk liszttel. Ezután lefedjük (érdemes olyan kb 1,7-2 literes műanyag edénybe kikeverni, aminek van műanyag fedele, és ezt jól rá lehet zárni - nekem így sokkal szebben megkelt), és körülbelül 1,5-2 órán át hagyjuk kelni. Ez idő alatt kb. a duplájára fog megkelni.
  5. A megkelt tésztát lisztezett deszkára kiborítjuk, majd lisztes kézzel jól átgyúrjuk, és cipót formázunk belőle.
  6. Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk, majd vizes késsel bemetsszük a tetejét, és körülbelül 2 evőkanálnyi joghurtot/kefirt/tejfölt/vizet kenünk el egyenletesen a tetején. Előmelegített sütőben kb. 20-25 perc, nem előmelegítettben körülbelül 30 perc alatt készre sütjük. A sülés 15-20 percétől érdemes néha rápillantani, hogy ne süljön túl.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x20x5
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 9 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7009
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept nem új, inkább az elkészítés menete más, mint amit eddig kipróbáltam. Az eredmény egy kellemes kenyér lett. Kellő rutinnal, minimál munkával nagyon finom kenyér készíthető belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...