r
Nosalty Logó

Egyszerű spárga Mártitól

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marti48
Egyszerű spárga Mártitól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 849 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 849 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 110 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.4 g

Zsír

  • Összesen
    76.2 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    447 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1813.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    635 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    591 mg
  • Nátrium
    448 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    483.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1016 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    890 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    288 micro
  • Kolin:
    259 mg
  • Retinol - A vitamin:
    680 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    4005 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5206 micro
Összesen 849 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.4 g

Zsír

  • Összesen
    76.2 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    447 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1813.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    635 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    591 mg
  • Nátrium
    448 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    483.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1016 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    890 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    288 micro
  • Kolin:
    259 mg
  • Retinol - A vitamin:
    680 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    4005 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5206 micro
Összesen 849 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    116 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    524 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    681 micro
Összesen 110 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spárgát meghámozzuk, és 3 db-ra felvágjuk. Ételízesítős vízben roppanósra főzzük. (Forrástól 3-4 perc.) Egy kisebb jénaiba kockázzuk a vajat, és a leszűrt spárgát ebben megforgatjuk.
  2. A tojássárgáját habosra kikeverjük a tejszínnel, a parmezánt lereszeljük, a petrezselymet durvára aprítjuk. Ezekkel megszórjuk a spárgát, sózzuk, majd leöntjük a kikevert tejszínnel.
  3. Forró sütőben sütjük, míg a teteje szépen megpirul. Ízlés szerint tálalhatjuk vajban pirított zsemlemorzsával.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5636
  • Feltöltés dátuma: 2017. május 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerű spárga Mártitól
Marti48 317 recept

Vacsorára készítettem, friss parasztkenyérrel laktató és nagyon finom volt. Meleg előételnek és köretnek ajánlom. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...