r
Nosalty Logó

Egyszerű és nagyszerű gesztenyés

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kicsi Manó
Egyszerű és nagyszerű gesztenyés
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tejszínhabhoz és a díszítéshez

Összesen 749 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tejszínhabhoz és a díszítéshez

Összesen 5995 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tejszínhabhoz és a díszítéshez

Összesen 297 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    51.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    227 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    554.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    233 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    498 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    479 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    230 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 749 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.3 g

Zsír

  • Összesen
    410.8 g
  • Telített zsírsav
    155 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    160 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    73 g
  • Koleszterin
    1819 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4434.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    1039 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    1865 mg
  • Nátrium
    1147 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    486.8 g
  • Cukor
    159 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    669.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3986 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    393 micro
  • K vitamin:
    252 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    1128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3832 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    1838 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1749 micro
Összesen 5995 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 297 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tejszínhabhoz és a díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A piskótához a tojásokat különválasztjuk.
  2. A tojások sárgáját a cukor felével kikavarjuk, majd hozzáadjuk a vizet.
  3. Amikor ezeket jól összekevertük, hozzáadjuk a lisztet és a sütőport (vagy szódabikarbónát) és jól, görcsmentesre összekeverjük.
  4. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukor másik felét és tovább verjük, mire ismét egy kemény habot kapunk.
  5. Óvatosan hozzákeverjük a kapott habot az tészta többi részéhez, és a tepsibe töltjük.
  6. Előmelegített sütőben sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy kész van-e.
  7. A gesztenyés krémhez a margarint egy kicsit felmelegítjük (vigyázzunk, hogy ne olvasszuk meg véletlenül sem), épp csak annyira, hogy könnyen keverhető legyen.
  8. A gesztenyepürét villával összetörjük és jól kikavarjuk a margarinnal. Ha a piskóta kihűlt, rákenjük a tetejére.
  9. A tejszínt felverjük, hozzákeverjük a habfixálót és addig verjük tovább, míg el nem oszlik teljesen a fixáló.
  10. Rákenjük a gesztenyés réteg tetejére, és megszórjuk a csokidarával. (Abban az esetben, ha túl tejszínhabosnak találjuk, nyugodtan lehet csökkenteni a tejszín mennyiségét.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30X10
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 155
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 32117
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kicsi Manó 2 recept

Vasárnapi ebéd utáni sütiként első osztályú, valamint ünnepek könnyed édessége. Nem túl édes sütemény, nálunk a család nagyon szereti. 

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tejszínhabhoz és a díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...