r
Nosalty Logó

Egyszerű és nagyszerű gesztenyés

0,0

0 ÉRTÉKELÉS7 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Kicsi Manó
Egyszerű és nagyszerű gesztenyés
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tejszínhabhoz és a díszítéshez

749
Kalória
10.4g
Fehérje
60.8g
Szénhidrátok
51.4g
Zsír
83.6g
Víz
227.4g
Koleszterin
995.9mg
Rost
19.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tejszínhabhoz és a díszítéshez

Összesen 749 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tejszínhabhoz és a díszítéshez

Összesen 5995 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tejszínhabhoz és a díszítéshez

Összesen 297 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    51.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    227 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    554.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    233 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    83.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    498 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    479 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    230 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 749 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.3 g

Zsír

  • Összesen
    410.8 g
  • Telített zsírsav
    155 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    160 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    73 g
  • Koleszterin
    1819 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4434.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    1039 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    1865 mg
  • Nátrium
    1147 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    486.8 g
  • Cukor
    159 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    669.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3986 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    393 micro
  • K vitamin:
    252 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    1128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3832 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    1838 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1749 micro
Összesen 5995 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    33.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 297 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A piskótához a tojásokat különválasztjuk.
  2. A tojások sárgáját a cukor felével kikavarjuk, majd hozzáadjuk a vizet.
  3. Amikor ezeket jól összekevertük, hozzáadjuk a lisztet és a sütőport (vagy szódabikarbónát) és jól, görcsmentesre összekeverjük.
  4. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukor másik felét és tovább verjük, mire ismét egy kemény habot kapunk.
  5. Óvatosan hozzákeverjük a kapott habot az tészta többi részéhez, és a tepsibe töltjük.
  6. Előmelegített sütőben sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy kész van-e.
  7. A gesztenyés krémhez a margarint egy kicsit felmelegítjük (vigyázzunk, hogy ne olvasszuk meg véletlenül sem), épp csak annyira, hogy könnyen keverhető legyen.
  8. A gesztenyepürét villával összetörjük és jól kikavarjuk a margarinnal. Ha a piskóta kihűlt, rákenjük a tetejére.
  9. A tejszínt felverjük, hozzákeverjük a habfixálót és addig verjük tovább, míg el nem oszlik teljesen a fixáló.
  10. Rákenjük a gesztenyés réteg tetejére, és megszórjuk a csokidarával. (Abban az esetben, ha túl tejszínhabosnak találjuk, nyugodtan lehet csökkenteni a tejszín mennyiségét.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30X10

Vasárnapi ebéd utáni sütiként első osztályú, valamint ünnepek könnyed édessége. Nem túl édes sütemény, nálunk a család nagyon szereti. 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Tejbegrízgombóc

A legegyszerűbb és leggyorsabb gombócok bizony tejbegrízből készülnek: a sűrű masszából gurított labdacsok morzsában, mákban, dióban is megfürödhetnek, tálalásukhoz pedig sodót, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!