r
Nosalty Logó

Egyszerű karamellkrémes csíkos szelet - sütés nélkül

5,0

2 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Walaky
Egyszerű karamellkrémes csíkos szelet - sütés nélkül
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

913
Kalória
9.9g
Fehérje
72g
Szénhidrátok
66.4g
Zsír
28.6g
Víz
95.4g
Koleszterin
5.6g
Rost
37.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 37% Zsír
Összesen 913 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 37% Zsír
Összesen 3646 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 37% Zsír
Összesen 457 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    66.4 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    327.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    28.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    276 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    271 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 913 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.5 g

Zsír

  • Összesen
    265.5 g
  • Telített zsírsav
    147 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    382 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1308.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    322 mg
  • Nátrium
    700 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    288.1 g
  • Cukor
    150 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    114.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1082 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    248 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 3646 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    33.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    14.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 457 kcal

Elkészítés

  1. Először a kristálycukrot karamellizáljuk, ha teljesen felolvadt, hozzáöntjük a tejszínt - a cukor meg fog keményedni, ne ijedjünk meg -, s takaréklángon addig melegítjük, míg a cukor teljesen el nem olvad. Ha ez megtörtént, félretesszük hűlni. Előkészítjük a krémhez valókat.
  2. A vajat, krémsajtot, 3 evőkanál kókuszreszeléket alaposan kikavarjuk. Ha a karamellünk kihűlt, hozzáadjuk, s ezzel is jól kikavarjuk. Hűtőbe tesszük körülbelül 10-15 percre (azért 5 percenként nézzük meg, kavarjunk bele, milyen az állaga), hogy egy kicsit dermedjen, kenhető legyen.
  3. Előkészítjük a kekszet, kiborítjuk egy tálba. Egy kb. 50 cm hosszú sütőpapírt kiterítünk a munkaasztalon, kivesszük a hűtőből a krémet. A sütőpapírt megszórjuk kókuszreszelékkel. Elkezdjük a kekszek kenését, "összeragasztását". Először egy kekszet egy teáskanálnyi krémmel megkenünk, hozzátapasztunk egy másikat, még kettőt így kenünk, tapasztunk, ekkor már meg tud állni, s így folytatjuk tovább. Addig végezzük ezt, míg a keksz el nem fogy - a végére hagyjunk a krémből 2-3 evőkanálnyit, ezzel fogjuk a "rudunkat" bekenni minden oldalán.
  4. Tiszta kézzel, az ujjunkkal először a tetejét, s a két oldalát kenjük be a maradék krémmel, a keksz sarkainál lévő résekbe is "toljunk". Ha kész, a keksz mellett szórjuk meg a papírt reszelékkel, s óvatosan, határozott mozdulattal, a papírt megemelve átfordítjuk a kókuszra.
  5. Ekkor az alját is bekenjük a maradék krémmel, majd alaposan megszórjuk reszelékkel a helyét, s visszafordítjuk a papír megemelésével (a kezünk a kekszrúddal szemben legyen, mindkét felénél, hogy ne csússzon szét, ne deformálódjon el). A kimaradt oldalakkal is így járunk el, a két végét pedig ügyesen beszórjuk a reszelékkel. Készen is van a mennyei sütink, most a papír átemelésével egy megfelelő méretű tepsibe (kinek, milyen eszköze van) átemeljük, lefedjük, s eltesszük pihenni egy éjszakára.
  6. Másnap már nem kell ennyire óvatosan bánni vele! :) Nagyon szépen szeletelhető! Ferdén kell szeletelni, így lesz ilyen szép csíkos! Ízlésünk, elképzelésünk szerint áttesszük - most már meg lehet fogi, nem csúszik szét, nem deformálódik el :) - tálcára, tálra, szeleteljük, majd jóízűen csemegézünk belőle! :) Isteni! Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti! Érdemes!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 perc
  • Főzés módja: süti sütés nélkül

Nagyon egyszerű és nagyon finom édesség....szinte csak csokis változatokat lehet találni ebben a "kategóriában", ezért töltöttem fel már régebben a Nutellás-mascarponés kekszsüti receptemet is....most pedig egy új ízesítéssel, téglalap alakú kekszből....valóban egyszerű, csak részletesen írtam, hogy mindenki számára érthető legyen....mi imádjuk a karamelles ízt, kedvenceink egyike, bármely formában....rövidre fogva....egyszerű, mutatós (vendégvárónak is kiváló), s nem utolsó sorban nagyon - nagyon - nagyon fincsi :)…..aki nem hiszi, próbálja ki :)…..

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!