r
Nosalty Logó

Egyszerű hamis vadas

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Egyszerű hamis vadas
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 204 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 814 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 65 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    559.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    193.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1251 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    11811 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    368 micro
Összesen 204 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    40.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2236.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    448 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    465 mg
  • Nátrium
    1167 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.6 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    774.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5004 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    113 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    223 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    19805 micro
  • β-karotin
    47244 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    6 micro
  • Lut-zea
    1472 micro
Összesen 814 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    404 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    1598 micro
  • β-karotin
    3813 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 65 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Főzünk egy jó húslevest, akár csontlevest, jóval több répával (mi szeretjük, ha van a levesben is répa). Ha kész, a répákat kivesszük, összeturmixoljuk.
  2. A gyümölcscukrot felforrósítjuk, ha folyóssá vált, beletesszük az összeturmixolt répákat (amit a húsleves levével lazítunk a turmixgépben).
  3. Beledobjuk a babérlevelet, összefőzzük, mustárral, sóval, borssal ízesítjük, végül belekeverjük a tejfölt is.
  4. Zsemlegombóccal, vagy tésztával tálaljuk.
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 230
  • Tegnapi nézettség: 70
  • 7 napos nézettség: 490
  • Össznézettség: 132604
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 01.

Ajánló

Én általában tésztát főzök hozzá, mert a lányom úgy szereti, de persze az igazi a zsemlegombóc mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Olyan 4 éves lehetett a lányom, mikor az oviból azzal jött haza, hogy főzzek neki vadast. Fogalmam sem volt, hogy kell elkészíteni, mert annak ellenére, hogy én is szeretem, anyukám sosem főzött itthon, ezért fellapoztam pár szakácskönyvet. Sajnos kedvemre való receptet nem találtam, mert többnyire vadhúsból készítik, mi meg attól irtózunk. Gondoltam, nem lehet nagy ügy, összeturmixolom a főtt répákat és beízesítem. Hát a lányomnak annyira ízlett, hogy háromszor is evett belőle. Azóta pár év eltelt, nálunk megmaradt ez az igencsak hamis vadas recept, de mi nagyon szeretjük. Lehet, hogy egyszer azért főzök majd egy "igazit" is!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...