r
Nosalty Logó

Édes csemege maradék kalácsból

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nyunyi27
Édes csemege maradék kalácsból
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1243 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3728 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 291 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.6 g

Zsír

  • Összesen
    53.2 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1228.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    310 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    268 mg
  • Nátrium
    518 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    166.1 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    309 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    303 micro
Összesen 1243 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.7 g

Zsír

  • Összesen
    159.5 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    905 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3686.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    929 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    803 mg
  • Nátrium
    1555 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    498.2 g
  • Cukor
    275 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    237.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    941 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    612 micro
  • Kolin:
    593 mg
  • Retinol - A vitamin:
    928 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    173 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    910 micro
Összesen 3728 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 291 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szikkadt, megmaradt kalácsokat szeleteljük fel.
  2. A vajat olvasszuk fel, majd adjuk hozzá a porcukrot, 1 vaníliás cukrot, a tojást, 3 dl tejet és a fahéjat. Mixerrel jól keverjük össze.
  3. A kalácsszeleteket mártogassuk a masszába. Hagyjuk egy percet benne, hogy jól megszívja magát. Közben egy hőálló edényt vagy tepsit kenjünk ki vajjal.
  4. A szeleteket helyezzük fedésben a tepsibe. Szórjuk rá a mazsolát (aszalt gyümölcsöket, mogyorót, diót..... ki mit talál), 2 ek. kakaót és egy vaníliás cukrot. Ha maradt még a masszából, azt is nyugodtan rá lehet önteni.
  5. A sütőt kapcsoljuk 160 fokra. (Ha lehet ne hőlégkeverős programon süssük, mert kiszárad.) A sütit fóliázzuk le, így süssük 20-25 percet, majd a fólia nélkül további 30 percet. Ha azt látjuk, hogy nagyon száraz lenne, kevés volt a tojásos tej rá, akkor sütés vége előtt 10-15 perccel locsoljunk rá még tejet.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 6217
  • Feltöltés dátuma: 2018. április 11.

Ajánló

Gyors sütemény azoknak, akik nem szeretik kidobni a maradék kalácsot. Zsemléből vagy kifliből is elkészíthető, ha nincs kéznél kalács. Egyszerű finomság az egész családnak. Jó étvágyat!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Nyunyi27 10 recept

Húsvét után a maradék kalács kiváló alapanyag egy finom és egyszerű desszert elkészítéséhez. Véletlenül se dobjuk ki!!! Ezerféleképp variálható sütemény készíthető belőle. Ami éppen a konyhaszekrényben lapul, minden kis édesség, aszalt gyümölcs felturbózza a kalácsot. Jó sütést!:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...