r
Nosalty Logó

Édes csemege maradék kalácsból

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nyunyi27
Édes csemege maradék kalácsból
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1243
Kalória
25.6g
Fehérje
166.1g
Szénhidrátok
53.2g
Zsír
79.3g
Víz
301.7g
Koleszterin
4.6g
Rost
91.6g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1243 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3728 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 291 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.6 g

Zsír

  • Összesen
    53.2 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1228.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    310 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    268 mg
  • Nátrium
    518 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    166.1 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    79.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    309 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    303 micro
Összesen 1243 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.7 g

Zsír

  • Összesen
    159.5 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    905 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3686.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    929 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    803 mg
  • Nátrium
    1555 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    498.2 g
  • Cukor
    275 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    237.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    941 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    612 micro
  • Kolin:
    593 mg
  • Retinol - A vitamin:
    928 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    173 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    910 micro
Összesen 3728 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    18.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 291 kcal

Elkészítés

  1. A szikkadt, megmaradt kalácsokat szeleteljük fel.
  2. A vajat olvasszuk fel, majd adjuk hozzá a porcukrot, 1 vaníliás cukrot, a tojást, 3 dl tejet és a fahéjat. Mixerrel jól keverjük össze.
  3. A kalácsszeleteket mártogassuk a masszába. Hagyjuk egy percet benne, hogy jól megszívja magát. Közben egy hőálló edényt vagy tepsit kenjünk ki vajjal.
  4. A szeleteket helyezzük fedésben a tepsibe. Szórjuk rá a mazsolát (aszalt gyümölcsöket, mogyorót, diót..... ki mit talál), 2 ek. kakaót és egy vaníliás cukrot. Ha maradt még a masszából, azt is nyugodtan rá lehet önteni.
  5. A sütőt kapcsoljuk 160 fokra. (Ha lehet ne hőlégkeverős programon süssük, mert kiszárad.) A sütit fóliázzuk le, így süssük 20-25 percet, majd a fólia nélkül további 30 percet. Ha azt látjuk, hogy nagyon száraz lenne, kevés volt a tojásos tej rá, akkor sütés vége előtt 10-15 perccel locsoljunk rá még tejet.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Húsvét után a maradék kalács kiváló alapanyag egy finom és egyszerű desszert elkészítéséhez. Véletlenül se dobjuk ki!!! Ezerféleképp variálható sütemény készíthető belőle. Ami éppen a konyhaszekrényben lapul, minden kis édesség, aszalt gyümölcs felturbózza a kalácsot. Jó sütést!:)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Édes darafelfújt

Aki imádja a tejbegrízt, a belőle sütött légies felfújtért egyszerűen oda lesz meg vissza. Az alábbi citromos verzió csak egy csodásan egyszerű alapötlet, a tejbegrízt mással is ...

Lakos Benedek

Csokiszuflé egyszerűen

Az illusztris francia desszert, amely légies állagával és elegáns külsejével sokak szívébe belopta magát. Ennek ellenére mégis kevesen állnak neki az elkészítésének, talán mert ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Répatortakocka sütés nélkül

A répatortát imádjuk, és húsvét környékén sokan elkészítjük. A szokásostól eltérően ezt most nem kell sütni, és ráadásul tej- és tojásmentes is. Szuper laktató süti, és ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!